Kac-Per 30.01.2018 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Panie Dr masz jeszcze dostęp do tanich klamotów do wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 30.01.2018 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Panie Dr masz jeszcze dostęp do tanich klamotów do wentylacji? Masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 20.11.2018 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Pobawię się w archeologa i odkopię ten wątek, dawno mnie tu nie było, ale wiem, że czasami ktoś tu jeszcze zagląda więc się pochwalę nową sprawnością - stolarza, kuchnia własnej roboty. Zabudowa lodówki: http://samobudowa.pl/foto/1kuchnia1.jpg Blat roboczy: http://samobudowa.pl/foto/1kuchnia2.jpg Kominek: http://samobudowa.pl/foto/1kuchnia3.jpg Szafki wiszące: http://samobudowa.pl/foto/1kuchnia4.jpg Wszystko wyszło ok 60% taniej niż najtańsza wycena stolarza Przy okazji podsumowanie kosztów energii, zużycie energii od 1.11.2017 do 1.11.2018 - 5007 kWh, w tym 3062 kWh PC (ogrzewanie, chłodzenie CWU), produkcja przez panele fotowoltaiczne - 5847 kWh, nadprodukcja 840 kWh (zobaczymy czy dane pokryją się z danymi Z.E. i jaka będzie FV, póki co wygląda to obiecująco ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.11.2018 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Jak to u samoroba - swispor się odbija w szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 21.11.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Witam A czy kolega sam zajmował się montażem fotowoltaiki?Trochę czytałem, ale nigdzie nie ma konkretów, co zrobić na etapie ciągnięcia instalacji elektrycznej, Znaczy jakie przewody i gdzie powyciągać, czy kolega coś może podpowiedzieć Kuchnia super wyszła, lodówa pierwszy sort, i zabudowa pod sufit elegancka. PozdrawiamRyś Edytowane 21 Listopada 2018 przez RysiekWLKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 21.11.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Hej, skrzynie mebli gotowe z IK***I czy ciąłeś formatki na wymiar? Właśnie się zastasnawiam jak to podejść u siebie ale bardziej przekonuje skrzynie samorobione, najlepiej ze sklejki chociaż nie wiem czy to nie przerost formy nad treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 21.11.2018 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Witam A czy kolega sam zajmował się montażem fotowoltaiki? Trochę czytałem, ale nigdzie nie ma konkretów, co zrobić na etapie ciągnięcia instalacji elektrycznej, Znaczy jakie przewody i gdzie powyciągać, czy kolega coś może podpowiedzieć Montażem nie, od tego są specjaliście, ale przygotowałem im peszel z dachu do pom. gospodarczego. Generalnie z dachu idą dwa przewody chyba 4mm2, w rozdzielni potrzebujesz zasilanie (z sieci) do inwertera i powrót do rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 21.11.2018 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Dla potomnych rozliczenie ogrzewania za okres 11/2017 - 03/2018. Pompa ERLQ008CAV3 Temperatura w domu 22-23 st. Listopad - 264 kWhGrudzień - 443 kWhStyczeń - 492 kWhLuty - 607 kWhMarzec - 504 kWh Razem sezon grzewczy - 2 310 kWh, w taryfie G12w, przy uśrednionej cenie prądu 35 gr, koszt grzania wyniósł - 808 zł (taniej niż tona węgla). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 21.11.2018 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Hej, skrzynie mebli gotowe z IK***I czy ciąłeś formatki na wymiar? Właśnie się zastasnawiam jak to podejść u siebie ale bardziej przekonuje skrzynie samorobione, najlepiej ze sklejki chociaż nie wiem czy to nie przerost formy nad treścią Ja ci dam z IK$%#, wszystko wymierzone, zamówione na wymiar z cięciem i oklejaniem. Wszystkie otwory, stopki, okucia robota własna. Ja bym się nie wygłupiał ze sklejką, normalnie płyta meblowa. TIP: - jeśli planujecie ciemne fronty, zamówcie oklejenie frontu boczków i półek w ciemnym kolorze - nóżki jak najbliżej boczków, ja dałem 5 cm i po obciążeniu szafki, dolna półka troszkę się wygięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 21.11.2018 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Gdzie zamawiałes pocięte i oklejone formatki? Tylko nie jakiś market. Ich plyty są kiepskiej jakości Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 21.11.2018 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Gdzie zamawiałes pocięte i oklejone formatki? Tylko nie jakiś market. Ich plyty są kiepskiej jakości a to różnie, najpierw w Kosmaz, CDW, później w JAF i jeszcze w jednej hurtowni ktorej teraz nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 21.11.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja ci dam z IK$%#, wszystko wymierzone, zamówione na wymiar z cięciem i oklejaniem. Wszystkie otwory, stopki, okucia robota własna. Ja bym się nie wygłupiał ze sklejką, normalnie płyta meblowa. Pięknie. U mnie sklejka może być mus bo idziemy w styl "face frame" z frontami z ramiaków z płycinami (diy), także nie wiem jeszcze jak to technicznie rozwiązać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 21.11.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 A która firma jest najlepsza? Sam nie wiem pod jakim względem, chyba wylącznie jakość produktu, obsługi klienta bo cena i tak zawsze bedzie dużo atrakcyjniejsza niz stolarz. Swoją drogą, gdzie stolarze zamawiają płyty? Oni to pewnie biorą całymi arkuszami więc i ceny inne. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 21.11.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Stolarze teraz to bardziej monterzy niż stolarze... U nas jest firma meblostyl, całe arkusze płyt tną Ci na miejscu jak chcesz, maja nawet swoje programy, podajesz wymiary zewnętrzne i Ci dzieli na płyty i nasz schemat montażu. 90% „lokalnych stolarzy” właśnie tak robi meble na wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 21.11.2018 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Mieszkam na zadupiu! Nawet taki Toruń czy Włocławek to dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 22.11.2018 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Montażem nie, od tego są specjaliście, ale przygotowałem im peszel z dachu do pom. gospodarczego. Generalnie z dachu idą dwa przewody chyba 4mm2, w rozdzielni potrzebujesz zasilanie (z sieci) do inwertera i powrót do rozdzielni. Dziękuję za wskazówkę, dalszy ciąg wątku fotowoltaicznego rozwinę u siebie w dzienniku Pozdrawiam Ryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 22.11.2018 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Kuchnia wyszła elegancko A jak samemu zrobiłeś to szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 23.11.2018 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Montażem nie, od tego są specjaliście, ale przygotowałem im peszel z dachu do pom. gospodarczego. Generalnie z dachu idą dwa przewody chyba 4mm2, w rozdzielni potrzebujesz zasilanie (z sieci) do inwertera i powrót do rozdzielni. Super robota z tą kuchnią, czasowo ile Ci zeszło? Drugie pytanie: możesz przedstawić ofertę co i za ile z tą fotowoltaiką? Jak to tajemnica to poproszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 23.11.2018 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Super robota z tą kuchnią, czasowo ile Ci zeszło? Drugie pytanie: możesz przedstawić ofertę co i za ile z tą fotowoltaiką? Jak to tajemnica to poproszę na priv ad. 1 kuchania na spokojnie 2 tygodnie skrzynki i z tydzień fronty plus wszystkie dodatkow mechanizmy i okucia (oczywiscie po pracy i weekend) ad. 2. to nie jest tajemnica, kupilem caly zestaw 5,1 kW z inwerterem 3f, calosc cos ok. 23 tys z montazem, jak chcesz moge dac Ci namiary na dobra firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.11.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Hej, Bardzo fajnie wyszła ta kuchnia A szufladki w słupku sam zmajstrowałeś czy kupiłeś gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts