DrKubus 25.11.2018 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Hej, Bardzo fajnie wyszła ta kuchnia A szufladki w słupku sam zmajstrowałeś czy kupiłeś gotowce? Wszystko własnoręcznie zrobione, oczywiście front i prowadnice kupione - Blum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.01.2020 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Dawno mnie tu nie było, z nowym rokiem przyszedł czas na podsumowanie: 2018 PC (ogrzewanie, chłodzenie, CWU) - 3 130 kWh PV - produkcja - 5 874 kWh 2019 PC (ogrzewanie, chłodzenie, CWU) - 2 773 kWh PV - produkcja - 5 547 kWh Właśnie spojrzałem na zapotrzebowanie, okazuje się że jest o połowę niższe niż wyliczone. Mogę podsumować, udała mi się chatka PS. Wszystkiego najlepszego dla budujących, wytrwałości w Nowym Roku! Edytowane 8 Stycznia 2020 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.01.2020 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 No doktorku nie ladnie ze sie fotowoltaika nie pochwaliles fajnie ze takie male zuzycie. Pamietaj jednak ze OZC masz pewnie liczone dla nizszych temperatur, a zimy ostatnio mamy dosyć wiosenne, ale to i tak super wyniki. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy, moze jakies nowe przemyslenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 08.01.2020 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Ile Wam domy łącznie na dobę pochłaniają kwh? U mnie na te 280mkw grzanej podłogi idzie ok 24kwh na dobę, w domu wszystko na prąd. Nie wiem czy to duzo czy spoko. Muszę podlicznik założyć. W domu 23'C, za ciepło. Nie mam jeszcze reku, to temat na najbliższe kilka tygodni. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.01.2020 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Ile Wam domy łącznie na dobę pochłaniają kwh? Zalezy kiedy. W styczniu srednie zuzycie CO (podlogowka) i CWU calosc z pompy to 14 kWh, temp (21,5 - 22 st) na 160m2, rodzinka 2+2. Srednie dobowe w styczniu, w calosci to ok. 44 kWh (ale laduje samochod elektryczny, a to ok. 16 kWh/dobe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.01.2020 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 No doktorku nie ladnie ze sie fotowoltaika nie pochwaliles A faktycznie, gdzies w ferworze walki umknela mi instalacja 5 kWp na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bridges 07.09.2021 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 DRKubus - pamiętam że do ocieplenia dachu stosowałeś płyty PIR. Jak Ci się to sprawdziło? Masz jakiś namiar na dostawcę? I coś mi w dzienniku błysnęło, że jakieś elementy wentylacji - może kanały możesz załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 07.09.2021 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 DRKubus - pamiętam że do ocieplenia dachu stosowałeś płyty PIR. Jak Ci się to sprawdziło? Masz jakiś namiar na dostawcę? I coś mi w dzienniku błysnęło, że jakieś elementy wentylacji - może kanały możesz załatwić? Jesli chodzi o plyty to są to Thermano 120, sprawdzaja sie idealnie. Jesli chodzi o wentylacje, robilem to na zielonych rurach z peflex.pl - wysylaja bezposrednio kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts