DrKubus 15.07.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Zapraszam do wypowiedzi i dyskusji Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 15.07.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam, My mielismy budowac 30 km od Poznania ale na wschod. Niestety troszke sie pozmienialo i na razie plany budowlane zamienily sie w plany wykonczeniowe mieszkania Jezeli moge cos zasugerowac to daje link do domku na ktory my zachorowalismy: http://www.domek.net.pl/index.php?p=domek&id=20 Projekt z malej pracowni ale uzytkownicy bardzo sobie chwala. Gdzies na muratorze jest caly zbiorczy watek z budowy Cieplych - naprawde fajne wyglada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 15.07.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam pierwszego odwiedzającego, dziękuje za pomysł domku i zwrócenie uwagi na strony świata okazuje się że ja też buduję na wschód (poprawiłem już swój wpis) od Poznania Pozdrawiam i życzę powodzenia w remontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.07.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 To i ja melduję się na pokładzie... oczywiście będę śledzić, kibicować i trzymać kciuki, budowa na bagnach to jest to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 19.07.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 przeszukaj projekty ze studia z500.pl - mają tam dużo prostych domów, które wydaje się, że mogą spełniać Twoje oczekiwania (co najwyżej poprzestawiasz coś w środku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 19.07.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 myszonik jarett witajcie jarett dzięki za wskazówki, tam właśnie znalazłem dach blaszany, jednak projektu nam odpowiadającego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.07.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam kolegę budującego . Najbardziej podoba mi się dom w sosenkach ale chyba będzie droższy. Codzienny jest trochę mniej skomplikowany - zwłaszcza jeśli chodzi o dach. Atos mi się nie podoba Wybrać i tak musisz sam - wiem, że nie jest to takie proste - umęczyłam się okrutnie zanim się zdecydowałam Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 22.07.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witaj moose na moich bagnach, dziekuje za komentarz, poki co rzeczywiscie "sosenki" są na prowadzeniu Może w końcu skończe robić wizualizacje tego domku ze zmianami jakie planuje, to wrzuce do dziennika. Niestety u mnie do końca wakacji czekanie na drugą część działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.07.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Nie chcę Cię martwić, ale wydzielenie działki przez geodetę to dopiero początek całej procedury. Geodeta musi dokonać czynności w terenie, zaprojektować wydzielenie działki, sporządzić całą dokumentację i z tym dopiero się składa wniosek o wydanie decyzji w przedmiocie podziału nieruchomości (wcześniej jeszcze gmina opiniuje zgodność podziału z prawem), a następnie czekanie na decyzję administracyjną w przedmiocie podziału (ile to trwa zależy od gminy, ale wiemy, że zazwyczaj nie są takie rzeczy załatwiane od ręki), decyzja musi się uprawomocnić i dopiero możesz kupić wymarzony grunt....U nas od chyba 3 miesięcy trwały prace geodety i opiniowanie przez gminę...Teraz mamy na piątek wyznaczone czynności z przyjęciem starych granic i dopiero będziemy mogli złożyć wniosek o podział, a kiedy decyzja? nawet nie chcę wiedzieć...Tylko, że my od razu mówiliśmy geodecie, że nam się nie spieszy szczególnie, więc może mógłby działać trochę szybciej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 27.07.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No to mnie nie pocieszyłaś, chyba założę temat Budujący Poznań 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.07.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Nie miałam w zamiarze pocieszać, a raczej uprzedzić jak to wygląda:)Może w waszym przypadku pójdzie szybciej... czy dobrze pamiętam, że macie ten grunt kupić od gminy?To chyba się postara żeby chociaż urzędowe sprawy były załatwiane szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 27.07.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Pożyjemy zobaczymy... mam nadzieję, że chociaż w tym roku uda mi się grunt wymienić i chociaż projekt wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.07.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hej. Warto kilka spraw załatwiać jednocześnie Ja wniosek o prąd złożyłem dwa miesiące przed kupnem działki, nawet bez umowy przedwstępnej. Było to w październiu 2009 i "już" jutro podłączą mi prąd który miałem przy płocie Wszędzie gdzie trzeba będzie iść coś załatwiać warto się wybrać wcześniej żeby Cię widzeli ze dwa razy, opatrzysz im się i później szybciej można coś załatwić bo kojarzy im się, że już długo chodzisz powodzenia. adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 29.07.2010 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Dziękuję za cenne uwagi, w Urzędzie Miasta i Gminy już mnie poznali, nawet burmistrz ostatnio wyszedł się osobiście przywitać Co do pozostałych urzędów mam jeszcze trochę czasu, ale może podczas urlopu wybiorę się kontrolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 30.07.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, tu koleżanka z Łodzi (na razie).Obywatel Serwis24 ma rację - o przyłącza warto się starać dużo wcześniej. Niech sobie są i tyle.Widziałam Twój wpis na forum o płycie fundamentowej. Szybko rób ocenę geotechniczną, bo bez tego sadowienie domu na torfie to rosyjska ruletka. Czytam dziennik ludzi, którzy takich badań nie zrobili - masakra: stracili mnóstwo nerwów i ogrom kasy (u nich akurat chodziło o bardzo wysoki poziom wód gruntowych - jak znajdę linka to podeślę).Oczywiście z przyjemnością będę zaglądać do Twojego dziennika.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 31.07.2010 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) Z-35 witam serdecznie, szczególnie mi miło gdyż również jestem Łodzianinem Badania oczywiście będę wykonywał, chociażby po to żeby przekonać się jak duże "złoża torfowe" mam na swojej działce i czy na nich się nie zapadne . Niestety w chwili obecnej czekam jeszcze na drugą część działki, a gmina nie spieszy się ze sprzedażą więc i badania geo czekają. Pozdrawiam Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dzień dobry DrKubus Rzeczywiście burza dała do wiwatu. Ale dobrze do tego podchodzisz - teraz wiesz, co może grozić w przyszłości, że trzeba się dobrze zabezpieczyć przed zalaniem itd. Przejrzałam też Twoje założenia odnośnie funkcjonalności domu. Nie dodasz na parterze łazienki - choćby tylko z wc i umywalką, żeby goście nie musieli z salonu na poddasze biegać? pozdrawiam Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 24.08.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Tatarak, oczywiście na dole znajdzie się małe WC i umywalka... było to zbyt oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dla nas oczywiste, ale niektórzy miewają inne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.08.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 DrKubus jak widać nie ma tego złego... itd. Pomyśl jak temu zapobiec w przyszłości.. A jak tam decyzje projektowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts