franzmauler 15.07.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam Chciałbym w domu wygładzić ściany ponieważ budynek został zbudowany w latach 80, a jak wiadomo pracownicy w tych czasach się nie przykładali do tego. Chciałbym to tak zrobić aby nie mieć dużego bałaganu w domu jak np. podczas cyklinowania. Znajomy z Niemiec polecił mi przymocowanie płyt gipsowo-kartonowych że tym sposobem najłatwiej i bez wielkiego bałaganu, niby wystarczy złapać pion i można układać na ścianach. Znalazłem nawet poradnik który opisuje jak tą czynność wykonać : Sprawa bardziej skomplikowana wydaje się przy sufitach, on twierdził że u nich robi się to w taki sposób że drewniane listwy przymocowuje się do sufitu i do tych listw kołkuje się płytę. Nie bardzo wiem o co chodzi i jak to technicznie można zrobić. Czytałem o różnych podwieszanych sufitach z szkieletem do mocowania ale jeżeli chodzi o mocowanie na listwy nie widziałem. Więc mam prośbę może ktoś wcześniej w podobny sposób już coś takiego wykonywał i jest w stanie mi przybliżyć ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 15.07.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ale te płyty musisz później wyszpachlować, a przy tym dość mocno się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzmauler 15.07.2010 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 No tak ale do cyklinowania to nie ma porównania. O wiele mniej. W tym przypadku tylko na łączeniach szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts