MarzenaSówka 10.02.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 kochani! pomóżcie. będę robić w maju remoncik mieszkania chcę postawic ścianki działowe z rigipsu, a ponieważ w maju wchodzi 22% VAT chciałabym zakupić prawie wszystko przed majem, a tak szczerze mówiąc jeszcze nie wiem co i ile. czy są profile na narożniki? czy profile u są tylko na posadzkę i sufit, a co na ściany cw? ile na 3 metrach profili pionowych? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 10.02.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 spróbuj tutajhttp://www.rigips.com.pl/poland/prodsys/ktech/34002.pdfsą też inne systemy. Jest wyliczenie zużycia materiałów na 1m2.pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaSówka 10.02.2004 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 dzięki crimson,niestety juz próbowałam, ta strona nie do końca działa jak trzeba -nie wszystkie przyciski działają -a juz na pewno te które mnie interesują. Powiedz jeśli wiesz w pionie co 50 cm wkłada się c-owniki czy raczej płaskie profile - no i co na ten cholerny narożnik. Jak go wzmocnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaSówka 10.02.2004 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 cicho cicho, bo udało się wlazłam! przepraszam i cofam wszystko co powiedziałam na temat tegoż linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 10.02.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Wiec spróbuj tutaj http://www.lafargenidagips.pl/index.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 10.02.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Przy okazji zapytam się jak zrobić ściankę z karton gipsu jeśli nie mogę wiercić w podłodze? Mam wszędzie podłogówkę i zostały mi do zrobienia małe ścianki działowe (takie ozdobne przegrody) i boję się, że to nie będzie się miało czego trzymać. Czy wystarczy przykręcić do sufitu i jednej ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 10.02.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 W takim przypadku ścianka będzie niestabilna. Musi być zamocowana do podłogi. Jedyne rozwiazanie to wiercić w podłodze na taką głębokość aby nie przewiecić rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 10.02.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Jeśli masz rzadko rozłożone rury i uruchomione ogrzewanie to po temperaturze podłogi możesz wyznaczyć trasę ich przebiegu. Wtedy mozna wiercić między rurami , ale mimo wszystko nie głębiej niż jest grubość wylewki minus 0,5-1cm, bo ta metoda jest jednak nie precyzyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.02.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Przy okazji zapytam się jak zrobić ściankę z karton gipsu jeśli nie mogę wiercić w podłodze? Mam wszędzie podłogówkę i zostały mi do zrobienia małe ścianki działowe (takie ozdobne przegrody) i boję się, że to nie będzie się miało czego trzymać. Czy wystarczy przykręcić do sufitu i jednej ściany? mozesz pod dolny profil dac specialna tasme obustrona z klejem ma gr. ok.5-7 mm nacisk scianki na podloze uniemozliwi przesuniecie calej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 10.02.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Tak jak radzi przedmówca. Spróbowałbym samym klejem i powinno to zdać egzamin. Są kleje, które krzesło przyklejają do ściany i można na nim siadać pzdr W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2004 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 dzięki Robert powiedzieli nawet że mi broszurkę wyślą hehe i se sama ściankę zrobię tralllallla dzięki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts