TomekBudujeDomek 16.07.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Nie znajduję nigdzie postów na temat APS 184http://www.extradom.pl/projekt-domu-aps-184-lua1233.aspx Bardzo mi on odpowiada i chciałbym poznać zainteresowanych tym projektem.Pozdrawiam. Edytowane 4 Maja 2011 przez TomekBudujeDomek zmiana nieaktualnego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 21.07.2010 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Przypominam się z moim tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 30.07.2010 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Podnosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 08.08.2010 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) A może ktoś buduje?? Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez TomekBudujeDomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 17.08.2010 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Nikt nie buduje? Szkoda, bo to na prawde fajny projekt. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu się odezwie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 23.08.2010 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilian 02.11.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 witam, ja buduję taki dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 08.11.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Dzięki za odpowiedź. Masz może jakieś fotki z budowy? Może jakieś zmiany w stosunku do projektu? Jakieś uwagi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilian 15.11.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 witam. dom obecnie jest w stanie surowym tak jak widać na zdjęciach, niedługo będę montował okna.http://img510.imageshack.us/img510/4859/doml.jpghttp://img183.imageshack.us/img183/469/dom2.jpg Jeśli chodzi o zmiany to trochę zmieniliśmy taras ze względu na to że trzeba było podnieść dom względem terenu, w projekcie schody na tarasie są ze wszystkich stron, w naszym schody są tylko od frontu tarasu dzięki temu jego powierzchnia nieco się powiększyła.Kolejną zmianą było przeniesienie ścianki działowej w pomieszczeniu nad garażem na drugą stronę w takiej samej odległości, dzięki temu przez okno dachowe światło będzie wpadało do dużego pomieszczenia a nie do małego.Kolejna zmiana to częściowe zamurowanie przestrzeni pomiędzy schodami a salonem (pod schodami zrobiło się fajne małe pomieszczenie, spiżarka, pomieszczenie na buty itd.)Ostatnia zmiana to przesunięcie ścianki działowej kuchni i łazienki na dole w stronę przedpokoju (dzięki temu jest większa kuchnia i łazienka natomiast mniejszy przedpokój) oraz powiększenie łazienki na dole kosztem spiżarki.Ważną zmianą było również zalanie wieńca do którego przymocowane są murłaty i dach.pozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelka100 18.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam, Jaki jest koszt budowy stanu surowego?Jakim systemem Pan budował? PozdrawiamEwelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia3110 19.11.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich również jestem zainteresowana tym projektem, bardzo ciężko jakieś info na jego temat znaleźć. Jesteśmy z mężem przed zakupem proj ektu, już CHYBA ostatecznie się zdecydowaliśmy. Cóż. Domek jest super - bardzo chciałabym obejrzeć go na żywo Ciekawe zmiany sugeruje Kamilian - szczególnie to powiększenie kuchni - fajny sposób. Mam tylko pytanie czy wejście na schody nie jest teraz "ciasnawe"? Ze ścianka garażowa - również "zgapimy". Zmiany jakie planujemy w projekcie to: - dodanie niewielkiego podpiwniczenia pod schodami i na terenie mniej więcej pod korytarzem, kuchnia i pokojem - dodanie okna w salonie od strony wschodniej - dodanie okna w kuchni od strony wschodniej - zmniejszenie łazienki i spiżarki na rzecz kuchni (proponuje zmniejszenie ok. 1-1,5m) - dodanie identycznego balkonu jak frontowy na tyłach domu BEZ DODAWANIA wykusza - dodanie w obu pokojach na poddaszu od strony północnej wąskich drzwi balkonowych - dodanie okna dachowego nad klatka schodową - zmniejszenie garderoby na rzecz większej łazienki na poddaszu - poszerzenie garażu na dwustanowiskowy - podział kotłowni na dwie części: w części zachodniej kotłownia, a w części wschodniej spiżarka lub schowek - podniesienie poddasza o dwa pustaki. Co myślicie o zmianach? Może macie jakieś inne pomysły? Zdjęcia ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilian 19.11.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) mała aktualizacja - stan surowy zamknięty wejscie na schody po zmniejszeniu przedpokoju a powiekszeniu kuchni jest ok Edytowane 19 Listopada 2010 przez kamilian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWA1005 24.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam. My również zakupiliśmy ten projekt. Dokonaliśmy trochę zmian. Dla mnie jedyny mankament tego projektu to kuchnia oddalona od salonu. Jestem zwolenniczką połączenia tych pomieszczeń, natomiast jednocześnie chciałam mieć kuchnię z przodu domu. Trudno... Oprócz tego projekt jest świetny. Budowę zaczynamy na wiosnę2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 25.11.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Zmiany na parterze po moich przemyśleniach. Może się komuś przydahttp://www.odnowa.pl/bud/aps184/parter_po_zmianach.jpg Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia3110 25.11.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Podoba mi się to powiększenie pokoju A tak z innej beczki. Mam pytanie o co chodzi z tym znikającym oknem... Mianowicie na stronie Archi-projekt widać w salonie na ścianie wschodniej okno. Czy tylko ja go tam widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 26.11.2010 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 basia3110: To jest błąd wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWA1005 01.12.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Tomku zaproponowane przez Ciebie zmiany wyglądają ciekawie, natomiast akurat w naszym przypadku jest taka sprawa, że chcemy mieć kuchnię z przodu domu. Tym samym wychodzi łazienka pomiędzy salonem a kuchnią i zastanawiamy się czy to dobre rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 02.12.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Tomku zaproponowane przez Ciebie zmiany wyglądają ciekawie, natomiast akurat w naszym przypadku jest taka sprawa, że chcemy mieć kuchnię z przodu domu. Tym samym wychodzi łazienka pomiędzy salonem a kuchnią i zastanawiamy się czy to dobre rozwiązanie... Moim zdaniem należy oddzielić łazienkę od salonu i kuchni. Umiejscowienie łazienki w bespośrednim ich sąsiedztwie jest błędem i może okazać się dla wszystkich niezręczne. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez TomekBudujeDomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia3110 02.12.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Moim zdaniem należy oddzielić łazienkę od salonu i kuchni. Umiejscowienie łazienki w bezpośrednim ich sąsiedztwie jest błędem i może okazać się dla wszystkich niezręczne. JASNE, ale - co kto woli i czego potrzebuje. Fakt niezaprzeczalny, iż ta łazienka jest dość "niefortunna" kiedy jest usytuowana w samym "centrum" domu. To pewne, jednak np. z mojej perspektywy - szkoda mi poświęcać aż tyle miejsca na łazienkę kosztem fajnej spiżarki ( babskie myślenie)- chyba, że jakimś cudem udałoby się umiejscowić spiżarkę na wschodniej ścianie - przylegałaby wówczas do bardzoo zmniejszonej łazienki. Byłoby to związane ze zmniejszeniem wiatrołapu i wiązałoby się pewnie z rezygnacją z okna (chociaż nie wyobrażam sobie łazienki bez okna! - więc pewnie optymalnym rozwiązaniem byłoby dwa małe wąskie - jedno w spiżarce jedno w łazience)... co tak czy inaczej zubożyłoby wygląd zewnętrzny bryły domu. Z taką łazienka nie wyobrażam sobie sytuacji... gość w domu ... mega niekomfortowa sytuacja - daje do myślenia ten pomysł Tomka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia3110 02.12.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 IWA1005, kupowaliście projekt w jakimś biurze w Krakowie czy przez internet? Obawiam się kupna przez internet, bo jednak trochę zmian będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts