marian54 16.07.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam,W chwili obecnej mam na ścianie zewnętrznej posiadam siatkę zaciągnięta klejem od ponad roku. W najbliższym czasie chciałem położyć tynk elewacyjny i muszę wszystko jeszcze raz wyrównać (pierwsza warstwa kleju nie jest wystarczająca - widać siatę w niektórych miejscach). Czy wystarczy położyć lepszej jakości klej czy muszę gruntować ścianę przed położeniem II warstwy kleju? Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.07.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Sprawdź, czy ta pierwsza warstwa nie uległa degradacji przez ten okres - czy się nie pyli, nie odszczypuje, nie kruszy, itd. Jeśli nic się nie dzieje, to kładź drugą warstwę i spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 16.07.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 zgadzam sie z Kolega u gory przejrzyj jak wyglada ta I warstwa kleju i bez gruntowania nakladaj II warstwe. na scianach prostych bez okien i takch tam fajnie naklada sie klej duza paca 40cm. a jakim klejem chcesz zaciagac? ja robilem klejem z izolbetu. wszystko gra. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 18.07.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Warto jest zagruntować taką elewację przed nałożeniem drugiej warstwy kleju. Po ponad roku, z pewnością znajdą się dobrze zakurzone lub przubrudzone miejsca, a grunt spowoduje wzmocnienie podłoża i jednocześnie je oczyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 19.07.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Brudem ja bym się nie przejmował za bardzo. Chyba, że faktycznie zapiaszczone fest. Natomiast kurz nie będzie miał wpływu na przyczepność - za mało go jest Raczej bym się obawiał działalności słońca przez cały rok i wody zimą - stara warstwa kleju mogła ulec erozji (niby nie powinna, ale czort wie, jak to zostało zaciągnięte i czy nie pozostały jakiesz szpary, w które mogła wniknąć woda zimą i rozsadzić co nieco). Wówczas obowiązkowo grunt. Stąd moja sugestia, aby sprawdzić podłoże mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts