Maciej Jutrzenka 23.02.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 jak z radomia, to izba na pewno zna mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 23.02.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 jak z radomia, to izba na pewno zna mj O ile sie nie myle to pattaya był u nas i zasięgnął informacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.02.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Byłem,ale o wykonawcy niczego się nie dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beukocik 24.02.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Witajcie ! Jestem nowy na forum. Wkrótce rozpoczynam wykańczanie nowo wybudowanego domu i właśnie podłogi spędzają mi sen z powiek. Zdecydowałem się na podłogę egzotyczną w salonie. Zaintrygował mnie post Pyzi, w którym pisze o egzotycznej desce barlineckiej. Przyznam, że nie rozważałem tego. Deskę barlinecką (jesionową) chcę zastosować w sypialni z racji możliwości (podobno łatwej) jej zmiany. Nie wiem natomiast jak się ma egzotyczna deska tego typu (wiem że to inna technologia) do klasycznej "litej" deski egzotycznej ? Chodzi mi głównie o estetykę. Czy ktoś może to ocenić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.02.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Wygląda to jak każdy inny panel.Wybacz,to moje prywatne zdanie,ale kupować panele w tej samej cenie lub nawet droższe niż lite drewno egzotyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 24.02.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 a może ktoś chce kupić lamelkę??? Mam do sprzedania po okazyjnej cenie parkiet lamelkowy Merbau. Wymiar: 300x60x10. Cena 59,99zl/netto, ale spokojnie można się potargować Co to znaczy "lamelka" jesli chodzi o parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 24.02.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Czy ktoś może mi wyjaśnić co to jest parkiet lamelkowy Podoba mi się ten http://img84.exs.cx/img84/7296/27dy.jpg , czy jest on twardszy od normalnego parkietu i czy nadaje się na ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 24.02.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Lamelka jest to zwykły parkiet lecz pozbawiony łączenia na "pióro-wpust". Jest klejony do kantu, podobnie jak mozaika.Lamelka jest także trochę mniejsza niż zwykły parkiet, dlatego mniej pracuje.Lamelkę można spokojnie cyklinować 2-3 razy. Jeśli chodzi o ogrzewanie podłogowe to nie ma żadnych przeciwskazań.Twardość jest taka sama jak parkiet. Zdjęcia powyżej przedstawiają ten sam parkiet tylko w innych ujęciach i przy innym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 24.02.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A jaką ma grubość ta lamelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 24.02.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 10mm, spokojnie można ją cyklinować do 4mm. Przy mniej intensywnym użytkowaniu parkiet taki można cyklinować nawet co 10 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 24.02.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 . ...Wymiar: 300x60x10... No tak nie przeczytałam uważnie...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 06.03.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 parkiet merbau wciąż do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 06.03.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 a co powiecie na WENGE na razie co prawda widzialem tylko deske barlinecka - ale parkiet przeciez tez powinien byc; Tylko GDZIE???? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 06.03.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Wenge? Super, ja widziałem parkiet firmie DLH, tylko ta cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 06.03.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 co prawda kupilem juz deske barlinecka wenge w bardzo przyzwoitej cenie - ale niestety czesc jest do wymiany - i tu problem NIE MA i teraz mam zmatrwienie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 07.03.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 wenge parkiet można kupić w galerii parkietu i w Studio MW, u Komorowskiego (wszystko stolica) i pewnie jeszcze w paru miejscach. cena od 170 do 270 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.03.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 wielkie dzieki i tu wlasnie problem deske kupilem znacznie taniej i jeszcze polozenie zrobie sam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 06.03.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 hejka, a co sądzicie o drewnie sucupira. dechy lub np. przemysłówka. nadaje się na podłogi ? i jeszcze olejować czy lakierować (przy przemysłówce nie będzie chyba widać efektu słoii) ??? btw. czy to prawda, że dwuskładnikowy klej do egzotyków ma dość małą wydajność około kilograma na m2 - plotki to czy prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 06.03.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 hejka, a co sądzicie o drewnie sucupira. dechy lub np. przemysłówka. nadaje się na podłogi ? i jeszcze olejować czy lakierować (przy przemysłówce nie będzie chyba widać efektu słoii) ??? btw. czy to prawda, że dwuskładnikowy klej do egzotyków ma dość małą wydajność około kilograma na m2 - plotki to czy prawda ? 1. Sucupira jest drewnem twardym, raczej średnio stabilnym. Więc im mniejszy element położysz tym mniej on zapracuje. 2. Parkiet przemysłowy jest tak mały, że mówienie o "efekcie słoja" to już czysta fantazja. Gdzie ten efekt ma powstać? Na elemencie wielkości 14x200 mm??? 3. Klej dwuskładnikowy ma rzeczywistą wydajność około 1,5 kg/m2, tylko na płycie OSB osiągniesz około 1 kg/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 07.03.2006 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 My mamy w salonie, gabinecie, na schodach i gornej klatce schodowej jatobe, juz pol roku mieszkamy i swietnie sie spisuje. W sypialniach, tak dla kontrastu, jasny klon i tez jestesmy zadowoleni z tego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts