Parkiet 16.07.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Stropy nowego budynku zasłane są różnego rodzaju przewodami, kanałami itp. różnej wielkości a głównie wysokości. Czym wypełnić przestrzeń aby można było rozłożyć izolację termiczną na parterze oraz izolację akustyczną na piętrze? Interesuje mnie konkretne rozwiązanie umożliwiające bezpieczne ułożenie posadzki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Można zastosować keramzyt luzem lub zaprawę http://www.artbud.pl/Keramzyt_MAXIT_4_10mm_S_1szt55L-6682.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 17.07.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Można zastosować keramzyt luzem lub zaprawę http://www.artbud.pl/Keramzyt_MAXIT_4_10mm_S_1szt55L-6682.html Dzięki, keramzyt jest dobrym rozwiązaniem, zaprawa już mniej ze względu na wysokość niektórych kanałów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 19.07.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 myślę,że rozwiązanie zaprezentowane na zdjęciach pokaże sens i skutek wyrównania warstwą pianobetonu,przykrycie gąszcza peszli,rurek,wyrównanie podłogi na gruncie,wycieplenie i na to równa warstwa styropianu,w przeciwnym razie zabawa w Kopciuszka,keramzyt tak ,ale też się "rozłazi",nie wypełni i nie zestabilizuje przestrzeni między peszlami.na zdjęciu te same powierzchnie przed i po wyrównaniu i dodatkowo wyrównana pow. salonu,gdzie były róznice poziomów,ciężar pianobetonu ok. 350 kg/m3,obecnie opracowujemy technologię poniżej 300 kg/m3,dodatkowym atutem jest wygłuszenie stropów,nie wymaga dylatacji,w jeden dzień mozna wykonać przygotówkę,której przy styropianie nie osiągnie się nigdy,oczywiście jest to wyższy koszt niż położenia styropianu,ale jesli ktoś robi dom dla siebie i chce mieć dobrą jakość - godne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.07.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) U mnie zakleili te przestrzenie pianką - czy to będzie problemem ? Są za małe aby je wypełnić styropianem (rury idą tuż przy ścianie). Edytowane 20 Lipca 2010 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.07.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 U mnie zakleili te przestrzenie pianką - czy to będzie problemem ? Są za małe aby je wypełnić styropianem (rury idą tuż przy ścianie). Tak też się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts