Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piece miałowe

Gość robert 2

Recommended Posts

Ja też stoję przed wyborem miałowca i chętnie skorzystam z doświadczeń forumnowiczów. Po lekturze forum dochodzę jednak do wniosku że jesteśmy w mniejszosci przeważają szczęśliwcy którzy mają gaz w "rurze" lub majętni inwestorzy którzy wybrali prąd lub propan. Miałowiec to jednak trochę swojej pracy ale wychodzi dużo taniej. Pozdrawiam

ja mam "miałowca" i 20 cm wełny na scianach! 100m2 budynku / 4 tony miału na sezon grzewczy + cwu (760 zł)

a z tych co mają ogrzewanie gazowe wcale bym sie nie smiał. rodzice mają gazowego kondensacyjnego vaillanta i koszty ogrzewania przy podobnej pow. domu sa zaskakująco niskie, choć wyższe niż przy miale

wszytko ma swoje wady i zalety, miał wcale nie musi byc optymalnym rozwiązaniem, choć blisko tego optimum oscyluje

busstop (niezalogowany)

sekom 25 kW - producent:

http://www.demuth.com.pl

teraz podeje, ze kocioł ma stałopalność 12h, dawniej (i tak na moim pisze) 24h

jest kilka "niebezpieczeństw" jesli chodzi o te kotły, które czekają na niedoświadczonych klientów, ale nie namnażajcie wątków o tych samych tematach! poczytajcie i kontynuujcie poprzednie wątki

kotła nie polecam

ale nie namnażajcie wątków o tych samych tematach! poczytajcie i kontynuujcie poprzednie wątki napisał Busstop

Częściowo masz rację ale nie każdy ma tyle czasu aby godzinami wertować forum. W końcu jak sama nazwa wskazuje forum służy do dyskusji. Dzięki za uwagi o kotłach Seko. Pozdrawiam

• 8 months później...
Z ciekawości sprawdź HEITZ od skwiercza ...przynajmniej szybko się go ładuje-a sprawność i stałopalność taka sama...

Maly: na kazdy moj post nie odpowiedziales na temat. wyraznie pytalem jakie maja ludkowie doswiadczenia z kotlem SEKO EKO II N. a ty wpypisujesz wszystko byle nie na temat. nabijasz posty ?

ja mam dylemat, wiec pisz odpowiedz na pytanie ktore precyzyjnie zadalem...

W jednym poście napisałem :" zadzwoń do f-y Mesan w Wejherowie i zapytaj dlaczego one są takie dobre?"-ja Ci podpowiadam-wybieraj i stwierdzaj sam.

Mam określony b.dobry kocioł na drewno i się z tego cieszę.Taki kocioł ma wielu moich znajomych i też się cieszą ,ale jestteż mały procent niezadowolonych.