Alma_ 17.07.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam Chyba najwyższy czas się tu ujawnić, bo wygląda na to, że słowo staje się ciałem i bierzemy się za przebudowę starego, rodzinnego domu - aktualnie opuszczonego od kilku lat i mocno ZApuszczonego, ale wierzę, że da się z niego zrobić coś fajnego Mamy do przebudowania stary dom, porządny, murowany, z grubszych rzeczy musimy tam wymienić szambo, okna, zrobić ogrzewanie i ocieplić + oczywiście całe wnętrza. Poza wnętrzami - nie mam w tym żadnego doświadczenia. Ale zawsze to łatwiej niż budować od zera, nie? Na początek, koncepcja układu wewnątrz (zaznaczam, że ścian zewnętrznych i pionowych (na rysunku) wewnętrznych ruszyć się nie da, można trochę przesuwać otwory). Na pierwszy rzut remontowalibyśmy tylko parter, stąd sypialnia na dole, która za jakiś czas, kiedy zdecydujemy się wyremontować górę, zostanie przeniesiona, a w jej miejscu powstanie gabinet / pokój gościnny. http://img15.imageshack.us/img15/8688/zimnawodaparter253d.png http://img824.imageshack.us/img824/8568/zimnawodapitro22.png I działka, dla pełnego obrazu: http://img24.imageshack.us/img24/8125/zwsatelita.png To tyle na początek. Jak myślicie, będzie strasznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.07.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Jak myślicie, będzie strasznie? A skąd :D:D Z nami pójdzie jak z płatka. Pozdrawiam i wytrwałości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 21.11.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Nie będzie strasznie będzie SUPER dacie radę a przy tym wiele się nauczycie dom to dom pomyśl jakbyś mial mieszkać w bloku i splacać kredyt jakieś 28 lat my daliśmy radę i jestem najszczęśliwsza na świecie a pochodzę z blokowiska dużo cierpliwości Wam życzę pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 21.11.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 powiem tak: CIERPLIWOŚCI . no i zycze dobrych ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia i Grzegorz 21.11.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 To ja również życzę POWODZENIA!!! trzymam kciuki za remont i naturalnie będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 22.11.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 a ja witam wśród remontujących... a co do budowania od zera... czasem zastanawiamy się z mężem, czy nie byłoby to łatwiejsze niż remontowanie, ale stary dom potrafi się "odwdzięczyć"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts