jacek71 17.07.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 WitamW pomieszczeniu wykonano wylewkę samopoziomującą Atlas SAM150. Planuję tam położenie glazury i zastanawiam się czy trzeba czekać te 2-3 tygodnie z opisu. Wiem, że pod panele wilgotność wylewki nie może przekraczać 1,5 - 2 %. Jak jest w przypadku glazury ? ( szukając informacji znalazłem opis z którego wynikało, że wystarczy 24 h ale to chyba przesada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 17.07.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Pod glazurę wystarczy tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.07.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam W pomieszczeniu wykonano wylewkę samopoziomującą Atlas SAM150. Planuję tam położenie glazury i zastanawiam się czy trzeba czekać te 2-3 tygodnie z opisu. Wiem, że pod panele wilgotność wylewki nie może przekraczać 1,5 - 2 %. Jak jest w przypadku glazury ? ( szukając informacji znalazłem opis z którego wynikało, że wystarczy 24 h ale to chyba przesada). Pod glazurę wilgotność 3CM-%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek71 17.07.2010 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 No tak... tylko w warunkach domowych trudno to zmierzyć. Chyba będzie najlepiej jak odczekam ten tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 18.07.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 No tak... tylko w warunkach domowych trudno to zmierzyć. Chyba będzie najlepiej jak odczekam ten tydzień. Wylewki gipsowe wymagają dużo niższych wilgotności niż cementowe. Podałem 3% myśląc, że jest to wylewka cementowa. Czas schnięcia zależy od grubości wylewki. Wilgotności otoczenia. Poza tym musisz przed układaniem glazury zeszlifować mleczko wapienne, które utworzyło się na powierzchni w postaci cienkiej warstewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek71 18.07.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) Atlas SAM150 jest szybkowiążącym jastrychem anhydrytowym. Jestem laikiem więc niewiele mi to mówi... Edytowane 18 Lipca 2010 przez jacek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.07.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) No tak... tylko w warunkach domowych trudno to zmierzyć. Chyba będzie najlepiej jak odczekam ten tydzień. nie jest trudno to zmierzyc a tydzien to za krotko ! Odczekaj min. 3 tygodnie A probe wilgotnosci domowym sposobem robi sie tak: przykleja sie arkusz folii do posadzki na jej fragmencie (tak aby bylo mozliwie szczelne więc tasmami z kazdej strony po obwodzie) zostawiasz w ten sposob na jeden dzien, i zagladasz po dniu pod folie, powinno byc sucho. Nastepnym razem dobieraj lepiej produkty jeeli zalezy Ci na czasie, niekoniecznie samopoziom, tu masz rozwiazania szybkosprawne: 1) jastrych szybkowiazacy (nie samopoziom, ukladanie plytek po 24h parkiet po 5 dniach, warstwa 20-80mm przy jastrychu zespolonym, 40-80mm przy plywajacym(na styropianie) ) Keracem pronto plus Karta techniczna 2) zaprawa wyrównująca (ukladanie plytek po 2h, parkiet po 12h, warstwa 1-25mm ) Keralevel LR plus Karta techniczna 3) wylewka samopoziomująca (układanie płytek po 12h, parkiet po 24h, warstwy: 3-30mm Keratech R30 plus Karta techniczna Rozwiazanie: Kerakoll Keralevel LR (ukladanie plytek po 2h, plus H40 Rapid fugowanie po 3h stosuje się w centrach handlowych, kiedy to na zerwanie podłoża, jego naprawę, położenie i zafugowanie plytek mamy jedną noc Edytowane 18 Lipca 2010 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek71 18.07.2010 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 No cóż... zaufałem fachowcom i teraz sobie poczekam. Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts