moriam 17.07.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Poniewaz jestem nowa na forum, najpierw sie przywitam! Wlasnie rozpoczynam remont mieszkania po rodzicach, w bloku z plyty, pelnego krzywych scian i roznych niespodzianek. Mam na to1,5 m-ca, bo dzidzia w drodze:) Pewnie jeszcze nie raz zwroce sie do was o pomoc. Wszystko bedzie robic ekipa fachowcow, ale na projektanta pieniazkow brak. A ja na samym starcie mam problem. Jedynym elementem, ktory mial zostac w mieszkaniu byla podloga w korytarzu. (bo niezniszczona, dobrej jakosci i ciecie kosztow) Sa to plytki ceramiczne o wygladzie plytek drewnianych, w kolorze orzech miodowy/olcha z ciemnobrazowa fuga. Do pokojow(3) wybralam panele Classen-braz o chlodnym odcieniu, raczej ciemny.(nie mam nazwy ), pasuje do fugi z przedpokoju. I za nic w swiecie nie moge dobrac tak drzwi, aby pasowaly i do jednego i do drugiego:( Biale odpadaja, TZ kategorycznie sie nie zgadza.w kolorze olchy sa zolte i nie podobaja mi sie:( Wszelkie brazy maja inne odcienie. Przedpokoj mial byc malowany na jasny popiel , cos w kolorze szkla hartowanego i drzwi wlasnie z wstawkami z tego szkla. Ale zadne mi nie pasuja:((( dodam, ze cena jest tez istotna i szukam raczej wsrod tanszych rozwiazan. Moze ktorys doswiadczony forumowicz doradzi, czym sie sugerowac przy wyborze koloru drzwi. jak podejsc do tematu. Ja jestem wykonczona, a to dopiero poczatek... jesli potrzeba, zrobie fotki wstawie, ale aparat bardzo przeklamuje kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.07.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 (edytowane) Białe. Tylko takie przy takim misz-masz kolorostycznym. Ale dobierac kolor podlogi do koloru fugi z drugiego pomieszczenia, to pierwszy raz slysze. I dlatego teraz masz klopot z drzwiami. Jakbys dobrala podloge do koloru plytek, znalazlyby sie i drzwi.... Edytowane 17 Lipca 2010 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moriam 17.07.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Panele co prawda jeszcze nie kupione, ale wybrane. I wcale nie pod kolor fugi, ale po prostu nam sie spodobaly i pasuja do koncepcji poszczegolnych pokoi. Jak zabralam kilka do przmiarki, to ucieszylam sie wlasnie, ze niezle sie komponuja, wlasnie dzieki podobienstwu do fugi. No i teraz ten klops z drzwiami...A dobierac kolorystycznie do plytek z korytarza nie chce, bo mi sie one nie podobaja. Zostaja z rozsadku.A drzwi biale tez mi sie wydaly najlepsze, ale tz-a nie przekonam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moriam 18.07.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 podbije temat, moze ktos sie jeszcze wypowie. Duzo osob zaglada, nikt nie chce poradzic:(zaczynam sie zastanawiac na wymiana tych plytek na panela. ale boje sie , ze wymienie siekierke na kijek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.07.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Panele co prawda jeszcze nie kupione, ale wybrane. I wcale nie pod kolor fugi, ale po prostu nam sie spodobaly i pasuja do koncepcji poszczegolnych pokoi. Jak zabralam kilka do przmiarki, to ucieszylam sie wlasnie, ze niezle sie komponuja, wlasnie dzieki podobienstwu do fugi. No i teraz ten klops z drzwiami... A dobierac kolorystycznie do plytek z korytarza nie chce, bo mi sie one nie podobaja. Zostaja z rozsadku. A drzwi biale tez mi sie wydaly najlepsze, ale tz-a nie przekonam:( Ale te płytki są i maja kolorystycznie łączyć te pokoje. W tym problem. Jak nie możesz ich zaakceptować to wywal je. Zrob zdjęcie tych nieszczęsnych płytek w świetle dziennym. Tak to nikt Ci nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moriam 24.07.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Plytki zostaja. Ale jest nowy pomysl. W przedpokoju bedzie zabudowana szafka i szafka na buty w kolorze szarym. Pozostale pomieszczenia w podobnej kolorystyce. Nie wiem wiec, czy nie zamowic drzwi malowanych,wlasnie na ten kolorTo nowa koncepcja i wydaje mi sie najlepsza, co o tym sadzicie' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts