CODI 02.03.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam Z ciekawością obserwuję Wasze postępy. My też byliśmy zdecydowani na ten projekt ale ... chcieliśmy go powiększyć, przestawić schody w inne miejsce, powiększyć łazienkę na dole ....wyszedł .... inny projekt z bryłą Kwitnącej Jabłoni . Ta lukarna z zewnątrz urozmaica wygląd domu ale marnuje się wewnątrz. Uznaliśmy że lepiej w tym miejscu zrobić na górze duży pokój lub w ostateczności łazienkę niż doświetlać wąskie schody. Schody mamy z tyłu pomiędzy pomieszczeniem gospodarczym a gabinetem (który będzie w części pod połową schodów) i tak wydaje mi się najwygodniej. Kiedyś dzieciaki nie będą się też krępować wprowadzając znajomych Finiszujemy właśnie formalności z projektantem. Pozdrowienia dla wszystkich budujących Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 02.03.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam! Dorota nie słyszałam w życiu o tego rodzaju szybach, więc dlatego nawet ich nie rozpatrywałam, a teraz już zdecydowanie za późno My okna zamówiliśmy z OKNOPLAST KRAKÓW za lukarnę z PVC, okleina obustronna, obie połowy otwierane - wyszło 1800zł netto. Wymiary to 1880x 2349 (1520), długość skosu 1253. To wymiary OKNOPLASTU uwzględniające już luki na montaż. Jeśli chodzi o schody zewnętrzne to wylane mamy dwa stopie, ale ostatecznie po podniesieniu terenu raczej zostanie nam tylko jeden. CODI duże zmiany zrobiłeś Totalna rewolucja, widać, że dużo czasu poświęciliście na fazę projektową. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tador 23.04.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam,co sądzicie o takich zmianach.Chcemy wydłużyć ,,Jabłonkę" po 30 cm z każdej strony. Nie chcemy mieć otwartej kuchni więc chcemy ją zrobić w miejscu pokoju z małym przejściem (90-100cm) do salonu na ścianie z kominkiem.Z łazienki chcemy zrobić spiżarkę z wejściem do strony kuchni , a ze spiżarki łazienkę, przejście z garażu poprzez mały przedsionek wprost na korytarz.To chyba zarazie tyle. Co sądzicie o zmianach? pozdrawiamTadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 26.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Cześć tador, na zamianie kuchni z małym pokojem jeśli aktualne przejście kuchnia-salon zastąpicie ścianą wydaje mi się, że będzie bardzo korzystne dla układu salonu - dobra myśl. Tak samo z poszerzeniem domu, ale to już może być kosztowne jeśli chodzi o projektanta. Zamiana łazienki no to trochę problem bo trzeba będzie rury pociągnąć gdzie indziej niż idzie pion na górę, no i kwestia wentylacji, nie będzie komina. No i uwaga na drzwi - do łazienki otwiera się zwykle na zewnątrz i od garażu też byście musieli do krytarza wewnątrz domu, bo uwierzcie mi, że do wnętrza garażu nie ma szans jeśli byłby w środku samochód Na razie innych potencjalnych problemów nie widzę, raczej więcej korzyści Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 02.05.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Zaległe zdjęcia domku ze stolarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tador 15.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzięki za super fotki.Śliczna jest wasz jabłonka. Wcześniej myślałem że ten kolor dachu nie będzie pasował do domku ale widzę że jest super. My ciągle na etapie projektowania i sprawa zamiany kuchni z pokojem ciągle nierozstrzygnięta. Gdy zrobimy ją jak w projekcie będzie od wschodu ale otwarta na salon.Jak zamienimy z pokojem będzie od popołudniowego zachodu może być gorąco. Takie dylematy.Jeszcze mam pytanie.Czy rolety montowaliście w nadprożach, czy do okien? pozdrawiamTadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 17.05.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Cześć, u nas rolety montowane do okien. Kolorem dachu nie byliśmy zachwyceni, zawsze nam się marzył antracyt, ale niestety warunku zagospodarowania przestrzennego na inny nie pozwoliły Z kierunkami świata ciężko doradzać. U nas kuchnia wychodzi na zachód a pokój na wschód. Zawsze jest coś za coś Ale zamknięta kuchnia naprawdę warta rozważenia. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjarek-pmonika 21.05.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam.Od dawna obserwuje wasze poczynania w budowie jabłonki.My też zdecydowaliśmy się na jej budowę, projekt już jest, czekamy na adaptacje i pozwolenie, myślę że w czerwcu ruszymy. Co powiecie o podniesieniu ścianki kolankowej o jeden lub dwa pustaki – czy jabłonka nie straci na uroku zewnętrznym. A - cha jak możecie to dajcie znać na co należy zwrócić szczególną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 24.05.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Cześć pjarek-pmonika, witajcie na forum Przeczytajcie dokładnie ten wątek - padło wiele kwestii na które należy zwrócić uwagę w projekcie, jak również opinii o podniesieniu ścianki kolankowej. Chyba nie ma sensu tego powielać, chyba, że pojawią się nowi również doświadczeni w temacie Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Just_Jak 27.06.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Darku, Joanno mam pytanie. z mozołem stawiamy ściany, rozważamy dołożenie okien w kuchni i salonie - symetrycznie na ścianie szczytowej. Jakie są Wasze odczucia, czy w kuchni jest to okno według Was potrzebne, czy światła bez niego wystarczy gdy obecne okno jest od północy?Jak możecie to wklejcie fotki kuchni i salonu. Pozdrawiamkuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 27.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Cześć Just_Jak jeśli nie planujecie zmniejszenia przejścia między kuchnią i salonem wydaje mi się wystarczająco jasno. Według mnie szkoda marnować pełną ścianę na której można umieścić "wysoką" część mebli kuchennych, no i z zewnątrz wpływ na elewację... Poniżej zdjęcia. Salon niestety zawalony wełną, więc nie ma wyobrażenia przestrzeni Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjarek-pmonika 15.07.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Cześć Just_Jak Napisaliście wcześniej że zdecydowaliście się na podniesienie ścianki kolankowej o 30 cm pod warunkiem wydłużenia krokiew, pytanko o ile wydłużyliście krokwy. Jak możecie wklejcie fotki. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Just_Jak 19.07.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Cześć, Dziękuję Joanno za zdjęcia, na lewej ścianie kuchni chcemy postawić mały kuchenny stół i stąd pomysł okna, dla symetrii również okno w salonie, zrezygnowaliśmy z nich.Jarku ściankę kolankową mamy podniesioną w projekcie - po jego adaptacji, daleko nam jeszcze do dachu więc czy ją podniesiemy czy nie jeszcze nie wiemy. Robilem kiedyś jakieś szkice z podniesioną ścianką i wydłużonymi krokwiami. jak je znajdę to wyślę wieczorem. Pozdrawiamkuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjarek-pmonika 21.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Właśnie zrobiliśmy wykop pd ławę. A więc powoli ruszamy. Just_Jak będę wdzięczny za szkice. Mam kompletny mentlik w głowie bo murarz mówi żeby podnieść ściankę o metr, kierownik budowy jeśli już to o 1 pustak, a ja boję się że jabłonka straci urok. A cha my zdecydowaliśmy się na phoroterm co o tym sądzicie.Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina.i.darek 08.08.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 WitamJestem na etapie wybierania projektu domu. Mam prośbę do budujących o zdjęcia pomieszczeń na poddaszu. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 12.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam Jestem na etapie wybierania projektu domu. Mam prośbę do budujących o zdjęcia pomieszczeń na poddaszu. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Cześć, a o któreś konkretnie pomieszczenie chodzi? Nie jest łatwo zrobić zdjęcia, aby całe objąć Jedyne dwa dość udane załączam poniżej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjarek-pmonika 12.08.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam Darosław82. Widzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Fajnie to u was wszystko wygląda. Nie mogę się doczekać takiego stanu u nas. Niestety jeszcze czekamy na murarzy, koniec sierpnia początek września mają zacząć.Wasze zdjęcia dają dopiero jakieś wyobrażenie super, że je zamieszczacie. O ile nie sprawi wam to kłopotu to mam prośbę abyście zamieścili zdjęcie salonu na dole i przejścia z kuchni do salonu tylko z dalszej perspektywy bo jakoś nie mogę się odnaleźć na tych wcześniejszych fotkach, było by super. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 13.08.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Cześć, postaram się zrobić jakieś zdjęcia i zamieścić w weekend. Może do tego czasu ubędzie jeszcze więcej wełny z salony, to stojąc na tarasie uda się zrobić lepsze zdjęcia My zaczynaliśmy prawie równo rok temu - 16 sierpnia, więc podobnie. Także następne Boże Narodzenie na pewno spędzicie u siebie w nowym domu Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 19.08.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 pjarek-pmonika, poniżej obiecane zdjęcia salonu i kuchni. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darosław82 19.08.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 I jeszcze trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts