una 18.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) będąc ostatnio u sąsiadów i oglądając ich poddasze uświadomiłam sobie jakie niestety klaustrofobiczne wrażenie mogą robić okna dachowe, nawet pomimo tego, że są zamontowane stosunkowo nisko. Ponieważ w swoim domu też mam zapalowane takie okna w dwóch pokojach zaczęłam rozważać zamontowanie oprócz okien dachowych okien kolankowych. Czy ktoś ma takie okna i mógłby podzielić się doświadczeniami?? Czy są one szczelne, czy nie ma innych problemów z nimi? P.s. właśnie doczytałam w necie, że ponieważ w tym miejscu nie ma rynny, to woda z dachu będzie spływać po ścianie w tym miejscu ...więc chyba lepiej się nie decydować Edytowane 18 Lipca 2010 przez una Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.07.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ale jest parapethttp://www.budujemydom.pl/images/stories/inspiracje/de_piekno_szczegolow3_200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 21.07.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam, Okna kolankowe a właściwie kołnierz uszczelniający i oblachowanie okna skonstruowane są w ten sposób aby woda opadowa byla sprawnie odprowadzana. Przy prawidłowym montażu okno jest z całą pewnością szczelne. Poczekajmy na opinie samych użytkowników. Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 24.07.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) Ale jest parapet tak, jest parapet, ale wydaje mi się że znaczenie może mieć to, jak duża połać dachu jest nad oknem - bo problem nie sprowadza się tylko do odprowadzenia wody z okna ale i z połaci dachu nad oknem. Jeśli dachu nad oknem jest niewiele (jak na załączonym przez Pana zdjęciu) to faktycznie nie ma problemu. Gorzej gdy nad oknem jest jeszcze 7 m dachu - wtedy tej wody może być naprawdę dużo i nie wiem czy parapet wystarczy. Edytowane 24 Lipca 2010 przez una Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 23.07.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 My bedziemy montowac obok siebie dwa okna kolankowe, w sypialni. Za jakies pol roku powiem czy sie oplacalo A propo mam pytanie - czy do tych okien sa rolety zewnetrzne? Bo nam mowia, ze tylko do polaciowego a do tego w scianie juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orin 06.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 My bedziemy montowac obok siebie dwa okna kolankowe, w sypialni. Za jakies pol roku powiem czy sie oplacalo Witam Teraz ja się zastanawiam nad takim rozwiązaniem. Czy ktoś ma już "przećwiczone" okna kolankowe + połaciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.02.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam Teraz ja się zastanawiam nad takim rozwiązaniem. Czy ktoś ma już "przećwiczone" okna kolankowe + połaciowe? U nas na razie sa zamontowane ale jeszcze nie mieszkamy. Decyzja jak dla mnie trafiona na 100% wizualnie, pikenie doswietlaja nam sypialnie, maja swoj urok. Czy sie sprawdza a propo ciepla, mycia etc to powiem za jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.02.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 U nas na razie sa zamontowane ale jeszcze nie mieszkamy. Decyzja jak dla mnie trafiona na 100% wizualnie, pikenie doswietlaja nam sypialnie, maja swoj urok. Czy sie sprawdza a propo ciepla, mycia etc to powiem za jakis czas. Możesz wkleic jakies fotki bo też mysle nad takim o ile sie konserwator zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 09.02.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Możesz wkleic jakies fotki bo też mysle nad takim o ile sie konserwator zgodzi Fotki zrobilam wczoraj, wieczorkiem postaram sie powklejac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orin 25.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 fajne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts