hennry009 18.07.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) Witam, mam następujący problem:Posiadam nowo wybudowany dom z przyległym garażem i zamierzam ocieplić ścianę do której ten garaż przylega. Natrafiłem jednak na spory problem gdyż szczelina posostawiona pomiedzy pokryciem dachu garażu a murem jest zbyt mała aby przykleić styropian o grubości 10 cm. co mam zrobić w tej sytuacji. Aby klarowniej przedstawić całą sytuację dołączam zdjęcie: http://i31.tinypic.com/34e3kfo.jpg Edytowane 18 Lipca 2010 przez hennry009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 19.07.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam, mam następujący problem: Posiadam nowo wybudowany dom z przyległym garażem i zamierzam ocieplić ścianę do której ten garaż przylega. Natrafiłem jednak na spory problem gdyż szczelina posostawiona pomiedzy pokryciem dachu garażu a murem jest zbyt mała aby przykleić styropian o grubości 10 cm. co mam zrobić w tej sytuacji. Aby klarowniej przedstawić całą sytuację dołączam zdjęcie: http://i31.tinypic.com/34e3kfo.jpg Ja też mam dach dopchodzacy do ściany i dlatego w pierwszej kolejności ocieplę dom a później dopiero zrobię dach. Teraz to chyba, zeby pokolenia nie wrzeszzcały, ściągnac dachówkę i od początku połozyć po ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 19.07.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Kluczowe jest jaka jest odległość od ściany do pierwszej krokwi dachu nad garażem. Na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba łaty wystają lekko za krokiew. Wtedy zdejmujesz dwa ostatnie rzędy dachówek, przycinasz łatę na równo z krokwią, ocieplasz scianę, wykonujszesz opierzenie (powinno być typu rynna) i układasz dachówkę spowrotem. Zapewne będzie ją trzeba dociąć.Przy okazji docieplania scian polecam docieplenie również tej sciany, ale wewnątrz garażu. Tyle ze np. 5 cm grub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 19.07.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dołączę się z pytaniem odnośnie docieplenia wewnętrznej ściany. Będę miał nieogrzewany garaż w bryle budynku sąsiadujący z również nieogrzewanym pomieszczeniem gospodarczym. Czy ocieplić ścianę między tym pomieszczeniem a sypialnią i łazienką, które będą się znajdowały po drugiej stronie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.07.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 styropianem, ja mam np. 5cm, niektórzy mają i 10 cm, wedle uznania, wykończone 2xsiatka z klejem, tak jak ocieplenia na zewnątrz, i dosyć istotne jest ocieplenie sufitu garażu jeżeli nad nim jest pomieszczenie ogrzewane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 19.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie związane z ociepleniem stropu nad garażem i pomieszczeniem gospodarczym, które będą nieogrzewane. Strop będzie drewniany z sufitem z płyt k-g, a nad nim poddasze nieużytkowe (dom parterowy). Czy ocieplać ten strop tak samo, jak nad częścią mieszkalną, czy można położyć cieńszą warstwę wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 19.07.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czyli ocieplić ścianę między garażem a pom. gospodarczym, a nie między tym pom. gosp. a częścią mieszkalną (sypialnia, łazienka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts