Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Coraz ładniej się u Was robi :)

Czy te styro na ścianie to miejsca pod TV?

a dzięki dzięki :-)

styropian robił za tv, a ten w paczkach za kanapę

Czyli gdzie będzie tv? Na prawo czy na lewo od kominka?

Kominek bardzo ładny, będziesz coś z nim jeszcze robić czy na biało?

Zazdroszczę tego porządku, u mnie taki sajgon, że nie wiem gdzie co jest...

tv miał bć na prawo a będzie na lewo, na ścianie z drzwiami. Kominek malniemy na grafitowo, tylko mała ramka z czarnego granitu. widziałam u Ciebie ze Nero absoluto, czy jakos tak, jest na fali :-)

Widac ze z kazdym dniem zblizacie sie do przeprowadzki :) Kominek wyszedl bardzo fajnie a pozadku na budowie zazdroszcze :o

Pokazesz jak wyglada podłoga w kuchni?

porządek jest dopiero od tygodnia, wczesniej masakra była. człowiek nie wiedział jak się odwrócic zeby na cos nie wejść.

podłoga w kuchni będzie chyba w tym tygodniu. kafle takie:

wMDOt5EMajHUJLpmzB.jpg

Cos mi sie pomylilo i myslalam ze beda biale ale to chyba w holu;) Mozesz przypomniec jakie masz kafle bo chyba z Max-Flizu i mialam je osbie ogladnac .

Kominek bedzie jeszcze wykonczony kamieniem tak?

Jejku jak ja Ci zazdroszcze ze juz tak malo cI zostalo (tak pozywtynie )

Bardzo dobra decyzja z ta zmiana lokalizacji tv . Ja bym powiesila go troszke nizej.Powinno byc taka wysokosc aby osoba siedzaca na sofie miala srodek ekranu na wysokosci oczu.

Masz juz wbrany naroznik? Moze zastanow sie nad takim o jednakowej dlugosci bokow albo zamien to ustawienie tak aby dluzszy bok byl na przeciw Tv a krotszy pod sciana

Edytowane przez kakusek

białe-Silex bianco z MF mają być na całości pokoju dziennego. Początkowo chciąłam dac na częsci z kanapą deski trójwarstowe-pokazywałam na poprzedniej stronie-ale jednak w związku ze zmianą lokalziacji tv i kanapy, z tego się wycofujemy.

tv będzie niżej oczywiscie. Kanapę szukam. podobają mi się takie z modalto:

2kBPvP5hlexfWK29RX.jpg

czoQQrq6E5VtGSlHtB.jpg

dziekuje-obejrze je sobie :-)) Ja troche obawaim sie bardzo jasnego gresu (chociaz bardzo mi sie podoba) ze wzgledu na jasna fuge ktora za chile moze byc ciemna .

Czuszka ladne kanapy ale zwroc uwage czy te poduszki do siedzenia sa przymocowane na stale czy wyciagane.Ja teraz mam takie ktora mozna sciagnac (tak samo te na oparciu) i pwoiem Ci ze to jest tragedia.Co chwileczke musza byc poprawiane bo sie wysuwaja jak sie mocniej przesz lub powiercisz ;)

dziekuje-obejrze je sobie :-)) Ja troche obawaim sie bardzo jasnego gresu (chociaz bardzo mi sie podoba) ze wzgledu na jasna fuge ktora za chile moze byc ciemna .

Czuszka ladne kanapy ale zwroc uwage czy te poduszki do siedzenia sa przymocowane na stale czy wyciagane.Ja teraz mam takie ktora mozna sciagnac (tak samo te na oparciu) i pwoiem Ci ze to jest tragedia.Co chwileczke musza byc poprawiane bo sie wysuwaja jak sie mocniej przesz lub powiercisz ;)

dzięki kakusku, zwrócę uwagę. teraz mam taką w jednej częsci, tylko poduszki przy oparciu się wyciaga, i mogłabym nie pomysleć.

Mamy w sumie wybrane wszystkie sprzęty do kuchni. Wiekszosć zamówiona - jednak u róznych dostawców-wychodzi taniej niż gdyby zdecydować się na jeden sklep. Poza tym są darmowe dostawy i rózne promocje.

Lodówka

f-siemens-ki-42fp60.jpg

piekarnik

f-siemens-hb33bd540s.jpg

zmywarka

14102_s_SN56U594EU_def.jpg

mikrofalówka

f-siemens-hf25m5l2.jpg

okap

f-siemens-lc-96ba540.jpg

wiekszość to Siemens, który nam sie wcześniej sprawdził. Jedynie płyta gazowo-indukcyjna bedzie z Mastercooka; niewiaodmo też co z zamrażarką, ma byc niewielka podblatowa w zabudowie.

najbardziej podekscytowana jestem lodówką (wreszcie duża, w której mieścic się będa garnki, ajogurty nie będa się mieszać z warzywami) oraz piekarnikiem (ze względu na cargo).

Haha przeczytalam posta i widze ze pozjadalo mi literki;) Mialo byc jak mocniej sie OPRZESZ a nie przesz :lol2:

Jestes pewna ze chcesz zrezygnowac z drewna w salonie na rzecz płytek? Moze to bardziej praktyczne bo szybciej sie myje ale wizualnie bardziej jestem za drewnem.

ja też jestem wizualnie za drewnem :-) niestety czasem wzgledy praktyczne decydują. Po pierwsze-podłogówka, po drugie - łątwosc sprzątania (dzieci, piasek, ja mam firmę w domu, czesto klienci przychodzą), po trzecie - gres się nie niszczy, w aktualnym mieszkaniu mamy parkiet i nie wygląda on za ciekawie po 5 latach a można go wycyklinować. Natomiast z deską trójwarstwową nic nie zrobię.

No to masz racje z gresem bedziesz mialam mniej roboty Po prostu szybsze sprzatanie. Daleko mi od odwodzenia Cie od podjetej decyzji (Twoj dom -Twoje wybory) i tak jak pisalam rowniez podobaja mi sie jasne gresy tylko ta fuga mnie martwi (mysle na glos bo sama mam z tym dylemat :rolleyes:)

Ten gers ma powloke lappato czy mat?

Oooo dzieki to bede pytac. Oni faktycznie maja kilka gresow produkowanych specjalnie dla MAx-Flizu bo juz z gosciem rozmawialam nt szarego .

I cena super a najwazniejsze ze jest lappato.Pisalas ze on jest bilao-szary. Te szarosci widac na calej plytce czy sa jakies maziaje/niteczki ?

Ciesze sie ze go juz kladziesz bo zobacze jak wyglada z szara fuga :D

ps ten szary to przeciez tez u Ciebie widzialam -skleroza :lol2:

Edytowane przez kakusek