Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

podczas urlopu (naszego) wiele się nie zadziało. chyba wykoawcy też zwolnili już wolne tempo :-)

mamy podłogę na parterze, trzeba było też obniżać otwory drzwiowe na piętrze i przez to jeszcze raz malowac ściany z drzwiami. Stolarz przywiózł kilka kolejnych szafek do kuchni i elementy do zabudowy szaf. Montaż od 5 sierpnia (teraz pojechał na urlop). cóz zrobić, jestem pourlopowo wyluzowana i oby tak pozostało jak najdłużej.

i jeszcze pytanie-polecacie jaki konkretny model/firmę od drzwi prysznicowych-mają być proste, przeznaczone do montażu bez brodzika. Co lepsze - radaway czy sanswiiss czy jeszcze coś innego?

Kilka fotek:

iugl7roeiBpzLJ2AkB.jpg

dOr2vZSVPLapcYeAzB.jpg

B96l5FjdmFB7wAFltB.jpg

• 2 weeks później...

Drzwi prysznicowe będą jednak robione u szklarza na wymiar. Wyjdzie może trochę drożej ale po pierwsze nie wstrzymuje to nam teraz łazienki, można zrobić je później w dowolnym momencie-więc wydatek odłożony w czasie-mniej boli.

Mamy zamówione dwa lustra-będą montowane w poniedziałek. Szklarz robi dobre wrażenie, polecony przez koleżankę więc jak się u nas sprawdzi to będę mogła dalej przekazywac namiar.

Dziś zamóiwliśmy też schody, montaz na koniec lipca. Schody-proste, dębowe, bez listewek z boku, barierki dość bezczelnie sciagniętę od forumowej Moorelki ;-) z niewielkimi modyfikacjami.

Poza tym mamy pomalowane całe piętro, brakuje tylko tapet na 2 ścianach, pomalowana jest też klatka i widzę że malowanie jej na biało to był głupi pomysł; już są paluchy na ścianie. Trudno, miałam niemoc twórczą, najwyżej za jakiś czas się pomaluje na praktyczniejszy kolor.

do przeprowadzki trzeba zrobić gabinet (podłogi kupione - deska Tarkett dąb bielony), zrobić dolną łazienkę (paradyż Masto), zamontowac kuchnię i szafy, pomalować parter, zamontować schody, kupić trochę mebli-gabinet, łózko sztuk jeden dziecięce, zlewy-do pralni i kuchni, baterie do tychże, pralkę, piekarnik...uf, samo wypisywanie mnie zmęczyło :-)

Myślę co na okna - do naszej sypialni wymysliłam shuttersy-czy to dobry pomysł?

Czuszko, ten granat ma we wzorniku NCS numer S 7020-R90B. Przymierzałam na stronie Dekoralu, ale u Beaty Weroniki jest info, że Flugger też wg. tego miesza.

:)

Pesteczko, dziękuję za odwiedziny i za info. A wg Ciebie będzie ten kolor pasował na tę ścianę w pokoju dziennym0ta z drzwiami do gabinetu i róg z kominkiem - kominek oczywiscie też w tym kolorze. pokazuję o którą mi chodzi.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=198498&d=1372681560&thumb=1

Taki ciemny? Trzeba to czymś rozjaśnić. Może stal szczotkowana jako rama wokół paleniska, alno coś białego i koniecznie biala framuga , bo drzwi mogą być np. jasno szare. Ładnie wyglądają takie kompozycje, gdzie framuga jest innego koloru. Mało kto u nas to robi.

drzwi będa na pewno jasne. pod ścianą będzie biała Besta na tv. tv ciemny ale nawet nie chce aby się rzucał w oczy. z tą stalą wokół kominka to jest myśl. jeszcze nie mam nic wybrane, tlyko nie wiem czy kominkarz mi zrobi takie coś.

widac większy kawałek tej ściany-już z podłogą. 20130703_175713.jpg

Edytowane przez czuszka

Kominkarz... nie jestem pewna, czy każdy. Zamówić taką ramę na pewno trzeba osobno. Takie mi wpadło z netu http://www.monolity.pl/index.html?grp=31&lang=pl Mają ramy, ale nie wiem za ile i czy zrobią każdy kształt na zamówienie. Bo myślę, że powinna być jak najprostsza i max szer. 10-12 cm. Szersza wyjdzie za ciężka

Zapytaj też Anitkę 89, ona miała w planach taką ramę i wiem, że robiła wywiad.

Anitce rysowałam taką:

Anitka-kominek_narozny-1szy-etap(ciemny)+RAMA.jpg

Możesz też dać ramę z białego lub jasno szarego kamienia. wtedy kominkarz na pewno zrobi.

biała. teoretycznie zamawiałm półmat ale w końcu chyba jest mat. :-) szczerze mówiąc nie chce mi się tego dochodzić, tym bardziej ze efekt mnie zadowala w 100% :-)

dlatego pytam,ze ja tez taką zamówiłam-bedzie pod koniec sierpnia i dletego z niecierpliwością czekam na Twój końcowy efektbo z tego co juz widać,bedzie bardzo podobna do mojej http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif

a i jeszcze jedno pytanko co zamierzasz dać pomiędzy szafki-płytka,lacobel? i w jakim kolorze?bo nawet podłogę w kuchni mam w tym samym kolorze http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif

Edytowane przez IZA30