czuszka 18.07.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 dlatego pytam,ze ja tez taką zamówiłam-bedzie pod koniec sierpnia i dletego z niecierpliwością czekam na Twój końcowy efektbo z tego co juz widać,bedzie bardzo podobna do mojej http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif a i jeszcze jedno pytanko co zamierzasz dać pomiędzy szafki-płytka,lacobel? i w jakim kolorze?bo nawet podłogę w kuchni mam w tym samym kolorze http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif tak? a masz swój wątek? płytki nie będa nad blatem. najprawdopodobniej (na 90%) lacobel. ale myślę nad kolorem i czy ewentualnie zrobić go jakiegoś fantazyjnego. najbardziej pasowałby mi czarno-biały wzór. A TY co planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2013 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Pestko, bardzo dziękuję za podpowiedzi. fajnie wygląda Twoja propozycja dla Anitki. Tylko jak mój kominek ma juz czarną ramkę to taką stalową też się da dodatkowo zrobić? jak to będzie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 18.07.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czuszka, a co się dzieje z Twoją kuchnią? Pokazałabyś jakieś zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2013 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czuszka, a co się dzieje z Twoją kuchnią? Pokazałabyś jakieś zdjęcia... kuchnia nadal w stanie na ostatnim zdjeciu. Stolarz pojechał na miesiąc wakacji. wraca 5 sierpnia i od razu rusza u nas-najpierw szafy na górze, później kuchnia. więc coś gotowego będzie około 15 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czuszka, każdy kominek ma ramkę, tę w której są obsadzone drzwiczki. Natomiast tu chodzi o ramkę na obudowie. Jedno drugiemu nie przeszkadza, tym bardziej, że u Ciebie wkład jest jak widzę w lekkiej wnęce.A co to za wkład, to sobie popatrzę u producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2013 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 To Unico Dragon 2B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 18.07.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) tak? a masz swój wątek? płytki nie będa nad blatem. najprawdopodobniej (na 90%) lacobel. ale myślę nad kolorem i czy ewentualnie zrobić go jakiegoś fantazyjnego. najbardziej pasowałby mi czarno-biały wzór. A TY co planujesz? Swojego wątku nie mam,choć na FM jestem już sporo,dom wybudowałam i właśnie podobnie jak Ty wykańczam,ale jakoś brakło mi odwagi na założenie dziennika,choć parę razy miałam ochotę,ale już chyba na to za późno http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif ... Cd do kuchni to ja właśnie mam tu zagwozdkę-bo z jednej strony tak jak Ty chodzi mi po głowie coś wesołego,tzn dodać jakichś kolor-z drugiej strony to się trochę waham,bo nie lubię zbytnio "kolorów" i najchętniej to dałabym szary lacobel- ale z drugiej strony-czy będzie pasował do szarej podłogi(masto grys półpoler) ,ciemno szarego blatu i matowych białych mebli?Naprawdę nie wiem,cholercia http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif Może ktoś nam doradzi Dodam jeszcze,że układ kuchni mam prawie identyczny jak Ty-z tym,ze mam tylko jedno okno to co Ty masz na wprost i okna też mam w złotym dębie i blat kuchenny też będzie zlicowany z oknem Edytowane 18 Lipca 2013 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 u mnie akurat okna to dąb winchester, na podłodze szary gres (masto grys będę miała w dolnej łazience ja lubię kolor ale nie chcę szkła z akcentami limonki itp. podobają mi się czarno-białe pejzarze ale też nie chcę isć w stronę kiczu. sprawę komplikuje fakt ze nie mam górnej zabudowy i szkło będzie najpierw do wysokosci ok. 30 cm, później pod sam okap i póxniej do okna znowu 30 cm wysokosci. Więc jakiś obrazek powinien do tego pasować a nie się urywac w połowie. Sporo obrazków jest na fotolii i ja tem głownie szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 18.07.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 u mnie akurat okna to dąb winchester, na podłodze szary gres (masto grys będę miała w dolnej łazience ja lubię kolor ale nie chcę szkła z akcentami limonki itp. podobają mi się czarno-białe pejzarze ale też nie chcę isć w stronę kiczu. sprawę komplikuje fakt ze nie mam górnej zabudowy i szkło będzie najpierw do wysokosci ok. 30 cm, później pod sam okap i póxniej do okna znowu 30 cm wysokosci. Więc jakiś obrazek powinien do tego pasować a nie się urywac w połowie. Sporo obrazków jest na fotolii i ja tem głownie szukam. Ja obrazków ani pejzaży nie widzę u siebie,jedynie jednolity kolor-co prawda limonka przemknęła mi przez myśl i dodatki w tym kolorze ,choć chodził za mną jeszcze fiolet/amarant - choć bliżej mi do limonki , ale ciągle nie jestem przekonana Zobaczę jak już zamontują mi tą kuchnię ... Pozdr, Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 18.07.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja też czekam niecierpliwie na końcowy efekt Czy plany pana stolarza rzutują na termin przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 raczej nie. wprowadzamy się mimo wszystko, najwyżej na karotnach bedziemy mieszkań przez parę dni. Dzieci mają jechać na tydzień do babci więc to jedyny mozliwy termin. Jakoś przeprowadzki z moją dwójką sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czuszko popatrzyłam na wkład na stronach zdunów i chyba lepiej nie dawać żadnej ramy wokół otworu paleniska. Kolor na ścianie to ten granat, który obie z Anitą lubicie. Przy okazji przymierzyłam stopnie schodów, ale to już zdaje się po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 dziękuję Pestko za zaangażowanie piekne wizualizacje. Sama myślałam aby ściana obok kominka (ta za schodami) była jasna, jak obie sciany są ciemne to trochę dla mnie za ponuro. sam kominek musi być ciemny - kwestie praktyczne. choć taki jasny świetnie odbija. Schody zamówione proste dębowe, bez noska, takie jak ma Moorela. Barierki przekroju kwadrata malowane na grafit, montowane do schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Wczoraj został skończony gabinet-pomalowany i ułozona deska trójwarstowa Tarkett. jak zobaczyliśmy tą deskę to nam szczęki do podłogi opadły-miał być dąb bielony który tu juz gdzieś pokazywałam, tymczasem podłoga kupiona to dąb rustic szczotkowany. Okazało się że chyba na etapie rezerwacji człowiek w Bel-Polu sie pomylił, oglądalismy dwa rodzaje i musiał sobie zapisać ten którego nie wybralismy. W paczkach deski były spakowane tak że nie było widać...Na szczęscie podłoga nie jest zła. Zrywac nie będziemy. Na zdjeciach jest ciemniejsza niż w rzeczywistosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka nie jest źle z ta podłoga, ale numer niezły rozsadna dziewczyna jesteś, mnie bychyba krew zalałaprzed ocena efektu W kwestii kominka dla mnie wersja full granatowa jest za ciemna, chyba, że jakiś plakat jasny sobie strzelisz, no nie wiem, wersja z białym kominkiem bardziej mi leży może nie będzie tak źle z brudzeniem, najwyżej raz w sezonie machniesz walkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 19.07.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Podłoga bardzo ładna Kolor ścian również. Macie podłogówkę w gabinecie? Pestko, śliczne wizuallizacje! Też się do Ciebie uśmiechnę za jakiś rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka nie jest źle z ta podłoga, ale numer niezły rozsadna dziewczyna jesteś, mnie bychyba krew zalałaprzed ocena efektu W kwestii kominka dla mnie wersja full granatowa jest za ciemna, chyba, że jakiś plakat jasny sobie strzelisz, no nie wiem, wersja z białym kominkiem bardziej mi leży może nie będzie tak źle z brudzeniem, najwyżej raz w sezonie machniesz walkiem Moorela, moje drugie imię to "siła spokoju" choć tak naprawdę tyle było gorszych i bardziej wkurzajacych rzeczy podczas budowy że nie ma sensu się mocno denerwować podłogą na szczęscie jest to dąb i nasz drugi w kolejnosci typ. gdyby było całkiem coś innego i kilkulamelowy wzór-to oj, byłoby źle. A po przemysleniu doszlismy do wniosku że może tak i jest lepiej Podłoga bardzo ładna Kolor ścian również. Macie podłogówkę w gabinecie? Pestko, śliczne wizuallizacje! Też się do Ciebie uśmiechnę za jakiś rok Eveline, nie mamy podłogówki w gabinecie. na pozostałej częsci parteru-tak. Dzieki za pochwałę koloru ścian i podlogi. na żywo tez fajnie. Do gabinetu chcę na ścianę przeciwległą do okna - biały zestaw Besty. Niestety Besta ma szerokosci 60/120, a tam jest sciana 280 cm. zostanie 40 cm "dziury". Jeszcze nie wiem jak to ugryść. Jakis pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Wypełnij białymi prostymi półkami pomiędzy. W ogóle pokaż który to zestaw. Rozumiem, że wstawiasz 2. Masz jeszcze kominek z ramą stalową. Na 3-cim obrazku jest malowana na kolor ścian. Może przekonasz się do białej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.07.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka nie rób ciemniego kominka:no:-ginie na tle sciany i wyglada ciężko. Nie powinno sie strasznie brudzic bo przecież wkład masz troszkę schowany i tylko te wnęki obłoż czymś praktycznym (wygodnym do mycia ) Reszte obudowy zrobiłabym jasna -są przecież farby które można przemywać w razie W. Posłuchaj pesteczki-mi też zrobiła wizki i mam teraz kominek taki jak chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Pestko! jesteś cudem tego forum serio... bardzo podoba mi się jasny kominek ale musiałaby być ta stalowa obudowa. Zresztą podoba mi się. Wtedy wnęka na drewno też stalowa w środku czy tylko sam spód? tak myślę ze kominek nie musi być ściśle biały bo pozostałe ściany tez takie nie będą...jakaś złamana biel-w stronę szarości iść? na biało sobie juz pomalowałam klatkę schodową i widzę ze będzie za rok do odmalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts