pestka56 19.07.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Nie przesadzaj, Czuszko. Znam swoje ograniczenia. To na serio, ale... miło mi, że mówisz to co mówisz. Fajny pomysł, żeby wnękę na drewno wyłożyć stalą. Stal szczotkowana ma się rozumieć Kolor kominka możesz dopasowywać do podłogi, sufitu albo ścian. Do granatu pasowałby ładnie jasny perłowy szary. To byłoby też blisko tej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 jasny perłowy szary brzmi świetnie. pasowałby też do podłogi....oczywiście mieszalnik tylko wchodzi w rachubę?z gotowych kolorów nic nie wybiorę chyba. co do Besty, bo zapomniałam napisać - 2x120, na dole na całosci szuflady, górą półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.07.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka macie juz zafugowany gres w salonie? Wzielam jedna płytke do siebie na budowe i ciagle sie waham jak bedzie wygladac z szara fuga Bede prosic o dużą ilosc zdjęć tej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Szary pięknie dobrała u siebie Basia – Barbara 74 (Guthouse). Z palety RAL. Ale Dekoral też ma sporo kolorów np. szary platynowy albo delikatny pergamin. A jeśli nie to z mieszalnika zawsze dobierzesz z palety NCS. Jeśli chodzi o Bestę, jest taka strona http://www.ikeahackers.net Warto zajrzeć, bo tam jest sporo pomysłów na niekonwencjonalne wykorzystanie ikeowskich mebli. Są opisy jak zrobić, często całe serie zdjęć z prac z wymiarami. Tylko po angielsku http://www.google.com/cse?cx=partner-pub-9765409831973227%3A9587730844&ie=UTF-8&q=besta&sa=Search&siteurl=www.ikeahackers.net%2F&ref=www.ikeahackers.net%2F2011%2F04%2Fbuilt-in-besta-home-theater.html&ss=1230j662862j5#gsc.tab=0&gsc.q=besta&gsc.page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka macie juz zafugowany gres w salonie? Wzielam jedna płytke do siebie na budowe i ciagle sie waham jak bedzie wygladac z szara fuga Bede prosic o dużą ilosc zdjęć tej podłogi Kakusku, fugę dobieraj kolorem jak najbliżej koloru płytek. Chyba, że chcesz mieć podłogę w kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.07.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Pesteczko te płytki sa wlasciwie biale wiec musialabym dac jasna/jasminowa fuge ale kto ja pozniej bedzie czyscil :bash:Podoba mi sie jednolita podloga z jak najmniej widocznymi fugami ale nie znalazlam fajnych jasnych szarosci dlatego zaczelam ogladac cos w brudnych bielach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Pesteczko te płytki sa wlasciwie biale wiec musialabym dac jasna/jasminowa fuge ale kto ja pozniej bedzie czyscil :bash:Podoba mi sie jednolita podloga z jak najmniej widocznymi fugami ale nie znalazlam fajnych jasnych szarosci dlatego zaczelam ogladac cos w brudnych bielach. A fugi epoksydowe? Poza tym są różne zabezpieczacze. Pokaże Ci jutro jak wygląda moja podłoga w wiatrołapie – prawie białe kafle, zwykła fuga, zero zabezpieczeń, minimum dbania, i leży już kawał czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czuszka macie juz zafugowany gres w salonie? Wzielam jedna płytke do siebie na budowe i ciagle sie waham jak bedzie wygladac z szara fuga Bede prosic o dużą ilosc zdjęć tej podłogi jeszcze nie fugowaliśmy. na koniec to będziemy robić. Aczkolwiek lista tych rzeczy które robi się "na koniec" się wydłuża i chyba już niedługo trzeba by zacząć oglądałam szare fugi i będa za ciemne. Musi byc coś białego, też się boje o czystość w przedpokoju mam teraz jasną fugę i wygląda średnio, akcję ze szczotkeczką juz przerabiałam a poprawilo to jej stan na krótko. Szary pięknie dobrała u siebie Basia – Barbara 74 (Guthouse). Z palety RAL. Ale Dekoral też ma sporo kolorów np. szary platynowy albo delikatny pergamin. A jeśli nie to z mieszalnika zawsze dobierzesz z palety NCS. Jeśli chodzi o Bestę, jest taka strona http://www.ikeahackers.net Warto zajrzeć, bo tam jest sporo pomysłów na niekonwencjonalne wykorzystanie ikeowskich mebli. Są opisy jak zrobić, często całe serie zdjęć z prac z wymiarami. Tylko po angielsku http://www.google.com/cse?cx=partner-pub-9765409831973227%3A9587730844&ie=UTF-8&q=besta&sa=Search&siteurl=www.ikeahackers.net%2F&ref=www.ikeahackers.net%2F2011%2F04%2Fbuilt-in-besta-home-theater.html&ss=1230j662862j5#gsc.tab=0&gsc.q=besta&gsc.page=1 o Dekoralu słyszałam kiepskie opinie, choć kolor wczoraj oglądałam w Castoramie i któryś ze wspomnianych przez Ciebie wpadł mi w oko. zresztą na tej budowie już sporo marek farb nam się przewinęło: była PARA, Beckers i Dulux, ogólnie Beckers wypada najlpiej. dzięki za podpowiedzi Ikeowe, będe oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) No wlasnie czuszka -miedzy innymi dlatego nie kupilam jeszcze gresu bo naprawde bije sie z myslami nt tej fugi Pesteczko nie mów ze masz zwykła biała fuge w wiatrołapie i nie zmieniła koloru Nie wiem jak z tymi epoksydowymi fugami ale natknelam sie kilka razy na opinie użytkowników ze są z lekka przereklamowane (tak samo sie brudzą ) no i trzeba mieć dobrego glazurnika który bedzie umial to położyć a ja do fachowców delikatnie mówiąc nie mam szcześcia Czuszka sprawdz sobie fuge glazurnik z efektem perły kolor 110 .Womysia (wiesz kto to ) ja polecała i dawała do swoich gresów w kolorze chłodnego beżu : Edytowane 19 Lipca 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 dzięki za info, ale czytam same kiepskie opinie o tej fudze http://forum.muratordom.pl/showthread.php?62970-Fuga-Glazurnik(Mapei)-reklamacja choć faktycznie w Mapei jest większy wybór kolorów niż w Cersanicie którego fugę kupowlaiśmy do wszystkich łązienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.07.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 a z newsów-dziś poszło zamówienie na drzwi wewnętrzne. narazie tylko na piętro. parter będzie musiał poczekać na zastyk gotówki. Na górze będą Porta grande w kolorze papirus (jasnoszary - te ponizej to inny kolor), zaszalelismy i wzięliśmy bezprzylgowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.07.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Czuszko dziękuję, że do mnie zajrzałaś i napisałaś o podłodze . Widzę u Ciebie moje ulubione forumki i dlatego nie mam pojęcia jak to się stało, że nigdy wcześniej u Ciebie nie byłam Nadrobiłam wszystkie obrazki . Widziałam Twoje dechy i są super Muszę zajrzeć do Casto i zobaczyć je na żywo. Płytki w pralni cudne! Chyba wróciłabym do pralki - frani gdybym miała taką podłogę, bym mogła tam spędzać więcej czasu . I kominek narożny piękny . Ładnie wszystko układa się w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 23.07.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witaj! jak miło Cię widac, zapraszam częściej deska z Castoramy ma włąsnie średnią jakość, sporo było odrzutów. Zresztą teraz chyba sprzedają już tylko różnej długości deski-mix, nam się trafiła deska w identycznej długości. Po średnich wrażeniach jakościowych, na parterze w gabinecie zdecydowaliśmy sie już na deskę trójwarstwową z Tarkettu wiec ta ostatnia fotka podłogi to juz nie deska z Casto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.07.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A to dzisiejsze zdjęcia z tapetami-brzozy w pokoju goscinnym i postaci w garderobie. Bedzie jeszcze tapeta w naszej sypialni.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/rj/sf/7gzq/zF2NUY00CP7gpBLTWX.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/rj/sf/7gzq/CvxMXIV8KpuyZ3Y4WX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 30.07.2013 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 i jeszcze jedna-ostatnia już-tapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 30.07.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Fajne wszystkie Jakaś mała ta garderoba mi się wydaje, ale to pewnie tylko wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 30.07.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 garderoba jest przy wejsciu-wchodzi się do niej z wiatrołapu, to pomieszczenie na kutrki i buty. nie jest duża ale sądzę że będzie praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 10.08.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Całkiem mozliwe ze nastepny weekend będziemy już mieszkać. Narazie jest wielki bałagan i zmęczenie, oraz nerwy-jak to wyjdzie i czy damy radę. prztybyły szafy-w sypialni i jednym z pokoi dzieci. Zamontowane kibelki, baterie itp. Kuchnia w rozkładzie, w poniedziałek montaż schodów, zabudowy gabinetu z Ikei.drzwi będa dopiero we wrzesniu więc narazie zawisną gustowne zasłonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 10.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Całkiem mozliwe ze nastepny weekend będziemy już mieszkać. Narazie jest wielki bałagan i zmęczenie, oraz nerwy-jak to wyjdzie i czy damy radę. prztybyły szafy-w sypialni i jednym z pokoi dzieci. Zamontowane kibelki, baterie itp. Kuchnia w rozkładzie, w poniedziałek montaż schodów, zabudowy gabinetu z Ikei.drzwi będa dopiero we wrzesniu więc narazie zawisną gustowne zasłonki [ATTACH=CONFIG]205406[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]205405[/ATTACH] bardzo ładne kolory na ścianach i te szafy zazdroszczę aktualnego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 12.08.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) a dziś na żywo relacja z montowania schodów Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez czuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts