Mila_Wroc 14.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Czuszka, każdy kominek ma ramkę, tę w której są obsadzone drzwiczki. Natomiast tu chodzi o ramkę na obudowie. Jedno drugiemu nie przeszkadza, tym bardziej, że u Ciebie wkład jest jak widzę w lekkiej wnęce. A co to za wkład, to sobie popatrzę u producenta ? Pesteczko, a ta ramka na obudowie to ta okładzina? Bo ja kominek bede miała prawie taki jak Czuszka (zresztą ten sam wykonawca tylko producent kominka iny) i tak sie zastanawiam co u siebie zorbic... Pomozesz? Zajrzysz do mnie? Zaraz wrzucę do siebie wizualkę potencjalnego kominka/ CZUSZKA, trzymam kciuki za przeproowadzkę i baaardzo zazdroszcze Tobie i Moreli że juz sie wprowadzacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.08.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Miła przyjeżdżaj po odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.08.2013 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Mila, u mnie wokół kominka jednak chyba nie będzie stali szczotkowanej, którą rysowała Pestka. Piekne to jest ale za drogo wychodziło. będzie ciemny granit, nasz wspólny wykonawca proponuje Indian Black. Czekam na próbkę od niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.08.2013 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Chętnie popatrzę, jak już będzie zamontowana Szukam inspiracji do swoich schodów, a też są zabudowane ścianami. Najładniej byłoby bez pochwytu na dole, ale już widzę umaziane ręcami ściany Mam wrażenie ze z pochwytem będzie się tez mazało-robi się go standardowo na wysokosci około 1 m a to i tak za wysoko dla dzieci. Choc moze przynajmniej dorosli nie będą łapać za sciany i plam będzie mniej. Teraz zdecydowanie mamy klatkę do odmalowania. nieopatrznie kazałam pomalować ją na biało i pobrudziła się podczas montażu schodów i korzystania bez barierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Mila, u mnie wokół kominka jednak chyba nie będzie stali szczotkowanej, którą rysowała Pestka. Piekne to jest ale za drogo wychodziło. będzie ciemny granit, nasz wspólny wykonawca proponuje Indian Black. Czekam na próbkę od niego... Indian Black jest bardzo ładny, tylko jeśli chcesz polerowany na błysk, to zwróć szczególną uwagę, na staranne wykonanie poleru przed zamontowaniem. Kakusek ma z tym kłopot. Popatrz na posty od 5650 i dalej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w/page283 Czuszko, wybrałam kilka przykładów ram wokół paleniska, które wydają mi się bardziej interesujące przy zastosowaniu granitu lub czarnego łupka filitowego. Akoro jeszcze dyskutujecie z wykonawcą, może na coś Ci się te inspiracje przydadzą. Tu rama obudowy jest bardzo ciekawie zamocowana: To właściwie cały portal, choć na taki nie wygląda: A tu widać jak pięknie wygląda ramka, która jest nałożona na obudowę i wystaje ponad jej lico co najmniej kilka centymetrów: Te dwie fotki poniżej są szczególne. To jest kominek firmy MCZ. Obudowa w prawym dolnym prostokącie ma schowaną za drzwiczkami wnękę. Niestety gdzieś mi wsiąkło zdjęcie pokazujące jak to wygląda po otwarciu. Wiem, że u Ciebie nie da się już czegoś takiego wykonać. Pokazuję tę obudowę ze względu na jej asymetryczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 I jeszcze co nieco: Popatrz Czuszko jak pięknie prezentuje się rama mocno wychodząca poza lico ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.08.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Dziękuję Ci bardzo Kasiu za zaangażowanie i porady. Kamień u Kakuska to własnie Indian Black? nasz kominkarz zaproponował skromną obudowę tzw. kamień wewnętrzny, tylko wokół wkładu. cos jak ponizej przyznam szczerze że mi się to podoba, lubię skromne rozwiązania. I do tego jest znacznie tańsze niż szersze ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Będzie ładnie i prosto Czuszko Nie pamiętam jaki kamień ma Kakusek. Jest granit i czarny. Po prostu ją zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Mój czarny to Absolut Nero, chyba Sharlotka też go wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Wzięła:) Czuszko,Kakusek chyba też ma ten, co my - to jest najczarniejszy z czarnych granitów, z najmniejszą ilością jaśniejszych kropeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.08.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 pytałam kominkarza o ten co Wy macie. ale mówi ze to najdroższy kamień. Indian Black jest najtańszy z czarnych. jeszcze go nie oglądalam. jak efekt mnie nie zachwyci, to trudno-zapłacę więcej choć jeszcze nie wiem kosztem czego z newsów-firma przeprowadzkowa zamówiona na sobotę. dzieci od wtorku są u babci a my wozimy kartony, sprzątamy, pakujemy i rozpakowujemy. Jestem wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.08.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Czuszka a na ile Ci wycenił kamień? Ja mam ramke i jeszcze całą wneke na drewno oblozona i nie było jakoś super drogo. Kiedy pierwsza noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.08.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Pierwsza noc jutro. Rano firma przewozi meble, śpimy już w domu. Dziś trwały gorączkowe prace wykończeniowe. stolarza poddałam mobbingowi-w poneidziałek musze ugotowac dzieciom obiad, bo wracają już od babci. Stolarz chyba oczekuje uczty z 3 dań bo ostro pracuje. rano zaczęli a teraz kuchnia wygląda już tak niestety mnóstwo zostanie jeszcze na przyszły tydzień. Niezbyt wyobrażam sobie funkcjonowanie na tym placu budowy z 2 małych dzieci ale trudno...dobrze ze lato, za darmo mozna wyjśc na ogródek, pójśc na plac zabaw lub jechać do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.08.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Kuchnia zapowiada się cudnie! Napisz mi na priv gdzie zamawiałaś i ile Ci kuchnia wyszła. Nam dzis zwieśli 1/2 materiałow na kuchnię. Zrzuciliśmy to w garażu na razie, bo w całym domu taki bałagan ze masakra. To co, jutro chyba na kawę wpadam skoro jesteś juz na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.08.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Mila-zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 16.08.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ale czad! Mamy chyba taki sam blat? Winchesterek wypieknial w tym otoczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Mila-zapraszam wpadnę, wpadnę, jutro mam w planach rajd po Domarze, Obi, castoramach itd.. Ale na budowie też bede wiec moze podejdę - nie tyle na kawę co po prostu pozazdrościć wprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 o, a ja dziś o nim myslałam!Serio!Bo taki syf mam na budowie że powinnam tam przez tydzień szaleć z odkurzaczem. Serio - kiedy mogę wpaść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 16.08.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Jutro jesteśmy albo od poniedziałku popołudniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 17.08.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Gratuluję wprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts