Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale czad! Mamy chyba taki sam blat? Winchesterek wypieknial w tym otoczeniu...

Moorela, Ty masz chyba Dolores z kronopola? a ja jakiś z Lupusa. inny ale podobny.

Dziś uruchomili nam internet więc mam znowu łącznośc ze światem :)

mieszkamy na kartonach, w strasznym zamieszaniu.ciagle przewijaja się ekipy, dzś przed południem równoczesnie działały cztery a popołudniu przybyli jeszcze internetowcy. więc łatwo sobie wyobrazic jak to wyglada. Poza tym mam w domu dzieci a one do spokojnych nie należą. Jest wesoło :-/

Kuchnia nie do końca zmontowana, mam czynną zmywarke ale brak zlewu. w łazienkach nie ma umywalek, dzis uruchomiliśmy pralkę, codzinnie do 1wszej w nocy walczymy z meblami i plujemy w brodę ze przyoszczędzilismy na monterach z ikea.

Dzis mamy juz barierki na schodach, są świetne. przybyła także okładzina kominka, super skromna, taka jak lubię. jutro ma być kończona kuchnia to wrzcuę fotki w dziennym świetle.

a teraz zabieram się do pracy bo przymusowy urlop odbija się negatywnie na relacjach z klientami :-)

dzięki za miłe słowa. ciągle jesteśmy w rozgardiaszu :-) a dziś rodzina w postaci 8 dodatkowych osób nas nawiedza i częśc zostaje na weekend. kuchnia w rozkłądzie, nie wiem jak nakarmię towarzystwo :-)

fotek za dużo nie pokaże bo wszędzie stoją kartony.

schody i łazienka dzieci na poczatek.

P1170497.JPG

P1170500.JPG

P1170504.JPG

Bacardi, wybralismy radiowy internet. narazie ok.

dzięki. są rzeczy które mi się naprawdę podobają i uważam ze są świetnym rozwiązaniem. na przykład pralnia między łazienkami -za funkcjonalnosć, schody-bo ładne (stolarz nam odrobine podpadł, realizuje głownie tradycyjne schody z noskami itp, ale w efekcie chyba współpraca była ok).

niestety na coraz więcej rzeczy macham reką, byle było. funkcjonowanie na placu budowy z czasem 4 ekipami naraz i z dziećmi, nie jest proste. zależy mi tylko aby skończyć.

witaj czuszka,

Przebrnąłem przez cały dziennik, gratuluję wyborów płytkowych, frontów kuchennych, schodów - bardzo fajnie się to wszystko ze sobą zgrało.

Mam dwa pytania: w poście # 69 i 70 na 4 str. dziennika pokazujesz zakupione płytki do łazienek i ich zestawienie; jak nazywają się te szare płytki w łazience rodzicielskiej, czyli waszej, podłogowe 60x60 i te na ścianie 30x60?

Pytanie drugie dotyczy kuchni, a właściwie frontów; prezentują się przepięknie, tylko czy są one półmat czy mat? w dzienniku wyczytałem rozbieżne inf., tzn. w jednym miejscu jest napisane, że zamawiałaś półmat, potem że okazał się to mat, a w jeszcze innym poście pokazując fronty było napisane, że to półmat.

Raz jeszcze gratuluję ogarnięcia tych wszystkich wyborów - nie jest to łatwe.

dziekuję za słowa uznania. :-) nie wszytko jest idealne ale w sumie efekt mnie zadowala :-)

fronty są jednak matowe, porównałam z półmatem i u mnie jest mat.

nazwa płytek chwilowo mi wyleciała z głowy, spróbuję sobie przypomnieć. kupowane w Max Flitz.

edit-płytki nazywają się Max Grey

Edytowane przez czuszka

Po dwóch tygodniach przestrzeń jest już bardziej udomowiona. Co prawda nadal nie brakuje kartonów z mydłem i powidłem, sporo zostało jeszcze na starym mieszkaniu. Poza tym dużo roboty ma stolarz i dolna łazienka czeka na lepsze czasy. Ale mieszka się fajnie :-) uwielbiam swoją kuchnię, przestrzeń i swiatło w jasnym wnętrzu. Meble jeszcze tymczasowe tak się prezentują w nowym otoczeniu:

ZmSkMwcZnIxV6eWdKB.jpgFwpZraB0SASCBizANB.jpgRna8p8QmaqrJmIuIrB.jpgE57GRvKO5Bb7wYY2vB.jpg

Czuszka przepiekne jasne przestronne wnetrza-gratuluje :) Widze ze fuge do Silex Bianco dobralas idelanie-jaki to kolor?

Mam jeszcze pytanko odnosnie mozaiki na wannie-czy jest to Altea paradyz bianco? Nie wiem czy moj monitor tak pokazuje ale ona chyba wpada w szarosc-nie ejst czysto biala?

dzięki, mozaika to Altea, teoretycznie biała ale niestey odcienie bieli w Paradyżu są różne, trzeba by kupic płytki w sklepie stacjonarnym i dokładnie w dziennym świetle porównywac odcienie.

ja bym z chęcią zobaczyła więcej zdjęć kuchni :D

wrzucę, jak już stolarz ją skończy :-)

Coraz fajniej u Was, "plazma" w salonie już stoi, można wypoczywać ;)

plazmy to chyba się narazie nie dorobimy :-) ale wypoczywa się fajnie nawet przy 20-letnim telewizorku i kominku.