Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czuszka pytałam o mozaike bo mi pasowałaby jasna szarosc :)Powiedz jeszcze prosze czy masz ja matowa ? Moorelka ma blyszczaca Altee i widzialam na fotkach ze dopasowywala do niej plytke biala w odcieniu raczej zimnym wiec mozliwe ze mat wpada bardziej w szarosc niz ta w polysku:rolleyes:

nasza jest matowa.

pytałas mnie też wczesniej o fugę do płytek na parterze-to Mapei, najjaśniejsza szarość. uważam ze jest ok, pasuje kolorystycznie i nie widac brudu, a juz nam się kawa ze 3 razy na tą podłogę wylała. można brać :-)

Mieszka się fajnie :-) zupełnie inna jakość. sposók, zieleń, własny kawałek trawy, juz nie mówiąc o większej przestrzeni wewnatrz. komfort jest na pewno nieporównywalny. trochę tęsknię za starymi kątami...ale to pewnie minie :-)

jak będziesz kłaśc płytki to popros o jak najcieńszą fugę, one są rektyfikowane i bardzo łądnie wyglądają-fuga cienka i bardzo równiutka. przynajmniej nam ładnie to wykonawca ułozył.

• 3 weeks później...

Czuszka!!

Piekny macie ten domek!!!:):):):). My zaczynamy budowę w tym roku, już nie mogę się doczekać :)

Piękne sa Twoje zdjęcia i wnętrzne tez, bo widac jak bardzo przestrzenny jest ten domek.

Mam jednak kilka pytań natury praktycznej.

1. Czy długośc salonu w stronę ogrodu jest wystarczająca? Nie jest za wąsko? Obawiam się, że ta sciana, na której są dzrzwi do gabinetu będzie taka krótka jakoś... My planujemy wydłużyć ją o 1m w sronę ogrodu, ale nie wiem jak to wyjdzie :)

2. Czy sypialnia na górze po zlikwidowaniu logii jest wyraczająco szeroka? Wygląda na b.szeroką.

3. Czy ten uskok w kuchni był problematyczny przy mierzeniu mebli do kuchni?

4. Czy gabinet nie jest za wąski? Czy jest w miarę funkcjonalny?

Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!

julkawwy

to już odpowiadam

- jak dla nas długośc salonu jest ok, mieści się swobodnie narożnik i szafka pod tv-choc faktycznie nie jest bardzo duża, ale też nasza "plazma" z tych mniejszych ;-)

-gabinet ok, ustawiliśmy dwa biurka i regał,

- sypialnia jest b.ustawna

-uskok w kuchni był problematyczny, dodaliśmy ściankę z płyty g-k bo szafki na głębokość by się nie mieściły.

i jeszcze kuchnia dla Izy

[ATTACH=CONFIG]213464[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]213465[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]213466[/ATTACH]

Czuszko,serdecznie dzięki za zdjęcia :D Pod okapem masz lcobel szary,dobrze widzę? Roleta rzymska też w szarości?I jeszcze mi napisz,bo słabo widzę;) jakiej firmy masz mikrofalę i piekarnik?

Czuszko,serdecznie dzięki za zdjęcia :D Pod okapem masz lcobel szary,dobrze widzę? Roleta rzymska też w szarości?I jeszcze mi napisz,bo słabo widzę;) jakiej firmy masz mikrofalę i piekarnik?

pod okapem jest szary lacobel. rolety też szare. kolor będzie w dodatkach-turkus i jeszcze żółć chce wprowadzić :-)

a sprzety siemensa.

pod okapem jest szary lacobel. rolety też szare. kolor będzie w dodatkach-turkus i jeszcze żółć chce wprowadzić :-)

a sprzety siemensa.

Ale będę natręciuchem ;) Jak będziesz miała już aparat w łapkach,to ja poproszę z bliższej odległości ten szary lacobel :D Pisałam Ci wcześniej,że ja będę mieć właściwie identyczną kuchnię,i myślałam o amarantowo-fioletowych dodatkach...ale powiem Ci,ze ten pomysł z tym turkusem ŚWIETNY!! Muszę to przemyśleć ;) A napiszesz mi jeszcze ile kosztowała ta szara roletka? Planujesz wszędzie rolety rzymskie,czy tylko w kuchni?