Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

można robić parapetówkę :-)

bo jest już pierwszy wewnętrzny parapet. prezentuje się wg mnie całkiem całkiem...to konglomerat kwarcu.

P1120687.JPG

P1120684.JPG

Panowie wykończeniowcy zamontowali, bo mieli przymusową przerwę-zabrakło płyt na poddasze. A poddasze juz praiwe skończone. prezentuje się tak:

P1120692.JPG

Mieliśmy dziś pracowita sobotę, poza normalnym rzutem oka jak idzie robota, spotkanie ze stolarzem od schodów, stolarzem od mebli kuchennych i łązienkowych i z geodetą celem ujawnienia budynku...

• 1 month później...

mały update -co u nas na budowie:

- mamy brame garazową-Hormann Titan metalic, narazie zdjecia od wewnątrz bo z zewnatrz są jeszcze płyty zamonotwane i pewnie tak będa do wiosny

P1130605.JPG

20130201_144403.jpg

- garaż jest w sumie wykończony, posiada sufitu i pomalowane ściany, zostają tylko płytki do położenia

- jutro montujemy drzwi zewnętrzne, będa weisnerki

- wykończony jest strych, pieknie obity płytami i pomalowany (płyty lakierem)

P1120985.

właściwie można powiedzieć ze zaczęliśmy wykańczanie od końca bo gotowe są pomieszczenia magazynowo-gospodarcze: kotłownia, garaż i strych, można tam nawet zamieszkać ale reszta w proszku.

mam nadzieję ze teraz ruszy już "prawdziwa" wykończeniowka. Zamówiliśmy własnie wannę do naszej łazienki (Koło Team 170x80), kibelek do dzieci - Roca Gap, umywalkę do łazienki dziecięcej-Roca Diverta, kibelek na dół - Roca Meridian N. Myslę nad umywalkami i miską wc do naszej łazienki. wiele mi się podoba ale albo nie gra ze soba wzajmenie ale kosztuje ciut za dużo. narazie plan jest aby były tam tez sprzety z Koła - kibelek Ego i umywalki Coctail.

na dniach pozostałe zakupy i zamówienia....

• 3 weeks później...

niestety sprawa z drzwiami nadal niezakończona, weissner teoretycznie oferuje wymiane skrzydła, ale w praktyce sprawa się ślimaczy, przez co stoimi z obróbkami przy drzwiach, kaloryferach itp. nie ma obróbek, nie ma malowania. Obsługa gwarancji w drzwi.pl - na 3 minus. jak narazie na polecam tego salonu. zobaczymy jak się sprawa skończy.

w międzyczasie zaczynamy kłaść kafle. wczoraj przyjechała dostawa z Max Flitz. kupiliśmy gres do naszej łazienki i moizaikę. jasnoszary na sciany i podłogę z mozaiką prezntują się tak:

20130227_084051.jpg

przyjechała też wanna Riho do łazienki dzieci. dziś kolejna dostawa z innej hurtowni: białe płytki vivida do łązienki dzieci, mozaika tez z paradyża-biała oczywiscie, wanna koło team do naszej łazienki, kibelki do dzieci i łazienki na dole, umywalki .... ufff...dużo tego. Gorzej ze brakuje jeszcze kibelka i umywalek do naszej łazienki, baterii, kafli do pralni i na podłoge do dzieci. Wena mi się trochę wyczerpała. Kafle na podłogę dziecięcej łązienki miałam uatrzone ale dobrze ze cos mnie tkneło i kupiliśmy na próbe tylko 2 szt. Okazuje się ze w naszym świetle nie są jasniutkoszare ale żółtobezowe-odpadają. Kupiliśmy też na próbę biały gres 60x60 lappato na dół do salonu i wygląda fajnie. fotka jest ale nie oddaje koloru.

20130227_082904.jpg

reasumując-robi się męcząco, nerwowo i czasu jeszcze bardziej brakuje. Weekendy spędzamy w castoramach, max fliztu i innych tego typu miejscach. Córka jak widzi znaczek castoramy to zaczyna prawie płakać :-) na pocieszenie po tych mekach trzeba dzieciom fundowac rozyrywkę ..:-0

• 2 weeks później...

Kanka-jak miło Cię widzieć! wpadaj częściej :-)

co do łazienek to lektura forum (m.in. Twojej galerii) daje efekty. człowiek przesiąka szarością i bielą jak gabka.

w łazience naszej bedzie oprócz tych gresow (czarne to firma RAK-będą na wannie, mozaika nad wanną, szare 60x60 na podłodze, a szare 30x60 tylko na jednej ścianie na wysokość geberitu). wanna będzie pod ta krótką widoczną ścianą, łązienka jest bardzo wąska-1,80 a długa na ponad 4 m. pod jedna ze ścian będzie kibelek i 2 umywalki. i tam własnie będą kafle.

z wybranych sprzetów mamy już na budowie prawie wszystko.

wanna koło team

XWP0778_380x380.jpg

umywalki koło ego 45 cm

umywalka-okragla-o-45-cm-bez-otworu-kolo-ego-k12145900.jpg

i wc tez koło ego

i-kolo-ego-k13102.jpg

do tego baterie kludi zenta podtynkowe, któe czekają jeszcze na zakup ale mamy dylemat czy wannową brać z wylewką 14 czy 22 cm. może ktoś podpowie?

384470575.jpg

382450575.jpg

kibelek i bidet mam w domu z tej serii ego i mogę polecić a ta ostatnia bateria umywalkowa kludi strasznie mi się podobała i chciałam ją do mieszkania dać ;-) ale że budżet nie taki zdecydowaliśmy się na baterie KFA polecanych prze moją koleżankę która zajmuje się i sprzedaje takie sprzęty (z resztą całe łazienki w domu i grzejniki, armatury itp u niej zamawiane ;-) ) . Sama ta koleżanka ma KFA w domu i polec jakościowo a ceny połowę niższe . Ale gdyby nie to to te kludi też były by u mnie ;-)

kibelek i bidet mam w domu z tej serii ego i mogę polecić a ta ostatnia bateria umywalkowa kludi strasznie mi się podobała i chciałam ją do mieszkania dać ;-) ale że budżet nie taki zdecydowaliśmy się na baterie KFA polecanych prze moją koleżankę która zajmuje się i sprzedaje takie sprzęty (z resztą całe łazienki w domu i grzejniki, armatury itp u niej zamawiane ;-) ) . Sama ta koleżanka ma KFA w domu i polec jakościowo a ceny połowę niższe . Ale gdyby nie to to te kludi też były by u mnie ;-)

to musze się przyjrzeć KFA, kludi w sumie to chyba taka średnia półka ale jak sie kupuje tego kilka sztuk to robi to sumę.

w łazience dzieci do białych płytek (vivida/vivido) i mozaiki tez z paradyża będzie wanna Riho Lusso

f-riho-lusso-170x75-ba18.jpg

umywalka roca diverta i kibelek roca gap.

baterie też Kludi zenta tylko natynkowe białe.

http://www.kludi.biz/pressnew/2009-zenta-blackwhite/KLUDI_ZENTA_382509175_V00C.jpg

zostają mi jeszcze do wybrania baterie do łazienki na parterze-umywalkowa chetnie podtynkowa bo uywalka będzie roca urbi

A327225000.jpg

i prysznicowa.

najmocniejszy typ to narazie Grohe essence

19408000.gif

f-riho-lusso-170x75-ba18.jpg

A327225000.jpg

czuszka ja w domu mam wszystko grohe ale w mieszkaniu to nawet na nie nie patrzyłam bo to nie ta liga cenowa ;) Może te KFA nie ma jakichś powalających wzrorów ale my w mieszkaniu chcemy prosto, tanio, ekonomicznie itd wiec wybrać coś można a ważne też było żeby to nie jakaś najgorsza chińszczyzna . My mamy te wybrane, my braliśmy natynkowe żeby taniej i łatwiej było naszej Pani od remontu zamontować :lol2:. Kludi jest bardzo ok jak coś .

http://www.polmax.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=84_85_168&products_id=1321

http://www.polmax.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=84_85_168&products_id=1321

http://www.polmax.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=84_85_97&products_id=801

Co do Wanny to wybraliśmy bardzo podobną ale z firmy koło zobacz sobie u mnie ;-) nie wiem ile ta twoja kosztuje ale ta z koło uważam że bardzo przyzwoita cenowo tym bardziej ze my szukalismy dużej bo 180cm. Natomiast kibelka roca nie polecam ;-/ Mamy w dolnej łazience, klapa się zepsuła bardzo szybko a potem wyczytałam tu na forum że nie tylko u mnie . W każdym razie ja już roca nie biorę choć umywalka roca w dolnej łazience jest moją ulubioną ;-). To tak tyle co mogę z doświadczenia powiedziec ;-)

w naszej łązience mamy wannę koło własnie, u dzieci Riho ale kosztowały bardzo podobnie.

z Rocą jestesmy zaprzyjaźnieni, to już nasza trzecia miejscówka z ich sprzętami będzie :-) jak narazie nie bylo wpadek. mam nadzieję ze tak pozostanie, bo kibelki juz czekają na budowie a ja nie byłabym w stanie teraz wymyslać innej armatury.

symapatycznie ta Twoja armatura wygląda :-)