Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyznam się, że my mamy osłonki i klamki schuco kolor F4 (stare złoto) do okleiny winchester. W sumie to wyszło trochę przez nieuwagę....

Chcieliśmy satynę, ale klamki schuco w porównaniu do hoppe wydawały nam się jakoś za srebrne i wstępnie wpisaliśmy F4 i mieliśmy dać znać co weźmiemy ostatecznie... Oczywiście jakoś nie było czasu i zapomnieliśmy, wiec przyjechały F4. Jednak nawet nieźle wyglądają i chyba je zostawimy, po prostu na tle okna nie rzucają się tak w oczy.

Podłogi

zdecydowalismy się na lite deski dębowe gotowe do montażu, w sumie to już od dawna byliśmy na takie zdecydowani, teraz tylko zapadła decyzja ze będą jednak te z Castoramy.

20130308_204743.jpg

w rzeczywstosci są troche jaśniejsze niż na zdjeciu. kładziemy je na całym piętrze oraz w gabinecie na dole. Podobno są rozchwytywane jak świeże bułeczki więc w weekend jedziemy zapłacić zaliczkę i zwozimy na budowę. z miesiąc sobie poleżą.

hehe wiesz że się nad tą podłogą zastanawialiśmy :lol2: ale wybraliśmy tą z "leroja" bo wydawało nam się że ma mniej widoczna słoje jak by jaśniejsza i nasza ma 10cm szerokości a wasza chyba 9cm ? No i zaproponowali nam dobry rabat :lol2:

A ta wylewka myślałam że to ta sama albo bardzo podobna :D

Cześć czuszka, cześć kanka9:hug: Zaczynam też się uaktywniać na FM, a na razie wzdycham, aby być już na Waszym etapie :cool:

Pozdrawiam chustoforumowo - Celeb...

Lumiere, witaj! fajny nick! :-)

wiesz, z jednej strony Ci nie zazdroszczę tych początkowych etapów. z drugiej strony jestem pewna ze świetnie dasz radę, w końcu kto jak nie Ty...:-)

jak juz będzie projekt to zakładaj wątek, na pewno będziesz miała mnóstwo fanów.

Lumiere, witaj! fajny nick! :-)

wiesz, z jednej strony Ci nie zazdroszczę tych początkowych etapów. z drugiej strony jestem pewna ze świetnie dasz radę, w końcu kto jak nie Ty...:-)

jak juz będzie projekt to zakładaj wątek, na pewno będziesz miała mnóstwo fanów.

taaa, nick jakby znajomy :cool:

Ja jestem dobrej myśli - ale ja mam tak zawsze, a potem wychodzi...tak jak chciałam :D.

A wracając z OT, fajną wybrałaś tą deskę dębową - mój M jest fanem klepki dębowej i już wiem, kto będzie nam ją układał - będą następne oszczędności ;). A jaka cena jest tej Twojej?

ta castoramowa ma 11 cm szerokości, z tym ze teraz mieli jakis problem z maszyną i dostępna jest 10 cm. chyba ze poczekamy miesiąc. ale my już nie czekamy. plusem jej jest to ze jest jedna długość, a ta z LM to chyba mix?

A widzisz to u nas tej nie było tylko 9cm . Z LM to mix ale nam to akurat nie przeszkadzało. My też bardziej patrzeliśmy na jednolitość koloru i mniejsze widoczne usłojenie. Ta z casto była ciut ciemniejsza i mniej jednolita w kolorze, to była Rustic a Twoja też rustic i dla tego myślałam że to ta sama ;-)