kanka9 14.03.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam Lumiere :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.03.2013 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 A tak jeszcze się zapytam, czy masz już tą umywalkę Roca Diverta? Bo ja mam właśnie taką teraz w mieszkaniu i jest trochę za płytka - zabawy małej kończą się zachlapaniem po pachy, bo linia wody wypada wysoko. oglądałam Divertę i wiem ze jest bardzo płytka. dlatego tez trochę sie nad nią zastanawiałam. ale ze nie miałam innego pomysłu a poza tym pod innymi względami pasuje do tej łazienki. wybór armatury do 3 łazienek, żeby się wszystko jakoś zgrywało i nie kosztowało krocie, to spore wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 17.03.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 klasyczne przedobrzenie czyli lepsze jest wrogiem dobrego to może pokaż to stare złoto na tle winchesterów? ja nie jestem mistrzem kolorów i wole trzymać się sprawdzonych połaczeń ale człowiek uczy się przez całe życie.... jak mi się uda uchwycić jakieś dobre zdjęcie to wrzucę, niestety nie mamy jeszcze zamontowanych klamek a do tego folie zabezpieczające... Natomiast to nie tak że jest jakoś super lepiej. Po prostu myślałem, że do nowoczesnego wystroju to tylko jakaś platyna (stare złoto pasowało mi bardziej pod styl rustykalny) a tymczasem wydaje mi się, że wygląda to całkiem dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 17.03.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 pewnie zastanawiałam się tlyko jak zkolejnymi elementami później typu sprzet w kuchni, klamki w drzwiach itp...czy nie trzeba bedzie trzymac się tego starego złota albo szukać niegryzących odcieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 17.03.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No właśnie dokładnie tego się bałem i nie wyobrażam sobie wystroju w tym kolorze Ale moim zdaniem okna tworzą tu zupełnie oderwany element, a klamki nie rzucają się w oczy... ale w pełni będę mógł odpowiedzieć dopiero jak przejdziemy do wykończeniówki Jednak szczególnie osłonki zawiasów dobrze teraz wyglądają, praktycznie ich nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 21.03.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Praca powoli idzie do przodu Wykończeniowiec wespoł z hydraulikiem walcza przy montazu baterii i geberitów. Średnio raz dziennie nastepuje chwila grozy że cos się nie da, albo musi być przerobione. Już np. wiadomo że bateria która miała byc przy wannie w naszej łazience, sie nie nadaje, bo koniecznosć wymiany węza od prysznica oznaczałby kucie w ścianie. Klapka mi tam nie pasi, więc zostaje wymiana baterii, co oznacza wywrócenie do góry nogami koncepcji jaką miałam na tę ścianę. Część zabudów zrobiona, prezentuje się np. tak mamy zamówione deski na pietro i do gabinetu, w weekend montaż barierki na balkon i spotkanie ze stolarzem odnośnie mebli. Przydałoby się tez ruszyć temat kominka bo jestesmy w lesie. Niestety od 3 tygodni walczę z chorobami dzieci więc jestem uziemiona, postep prac oglądam głównie na zdjęciach. dla poprawy nastroju kupuję lampy. Mam już lampe do kuchni a własnie przed momentem kurier wniósł pakę z kinkietami do korytarza na piętro i do klatki chodowej. Będzie coś takiego: ide oglądać jak wyglądają w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 23.03.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 A od dziś mamy zamontowaną barierkę na balkonie. Zrobiło się na pewno bezpieczniej. zostało tylko pozaklejać dziury,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 25.03.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 łazienka dzieci już w trakcie obróbki będzie cała na biało, podłoga szara, dodatki drewna. od góry-nad kaflami-będzie gładź aby zlicować kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 05.04.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Łazienka dzieci zapowiada się bardzo fajnie . Barierki super (my się jeszcze nie dorobiliśmy ). A lampy to cleoni i one są ceramiczne ? Jeśli tak to ja mam od nich i jestem bardzo zadowolona. A tymi niedorobkami i innymi stresującymi sprawami się nie przejmoj tak zawsze jest . My robimy na odległość to w ogole porażka . dziś właśnie pan zadzwonił że kafli mu zabrakło . No ale jak pytam ? okazało się że źle zabudował wanne i za wysoko na ścianie pojechał z nimi do tego no i nic no musi skuwać ostrożnie i poprawiać tylko powiem Ci że mam pietra pojechać to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 05.04.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 dzięki Kanka za dobre słowo niestety tak to jest ze ciagle coś wychodzi. dzis skarzyłam się i szukałam rozwiazania z nasza łazienką. Zabudowa g-k przy gebericie i umywalkach wyszła cit za długa (2 cm) niż wcyodzi z kafli. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=181514&d=1365149836 zostaje zmienić sposób ich układania albo to głupie 2 cm jakoś zamaskowac. poza tym mąż mnie przed chwila uszczęśliwił informacją, że w łazience dzieci jest problem z obudowa wabby-miała byc obudowana biała mozaiką, tymczasem pomiędzy przodem a bokiem jest miejsca za dużo na 1 kafelek mozaiki a za mało na 2 kafelki. zaraz idę oglądać tą wannę bo musze sobie to zobrazować. lampy są Cleoni, fajne, z tym że te co miały być na klatce schodowej są od góry otwarte, co niestety jest widoczne gdy stoi się na szczycie schodów. Mogę wymienić na takie same tylko gipsowe z przykryciem. Ty masz te gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 06.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ja mam jeden okrągły gipsowy większy plafon między kuchnią a jadalnią i gipsowe okrągłe tuby na całym korytarzu . i jestem zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 06.04.2013 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 a to super ze u Ciebie się sprawdzają a to dzisiejsze fotki-łązienka dzieci za folia oraz zaczątek pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.04.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam Nie wiem czemu wczesniej przeoczylam link do twojego dziennika Przegladnelam poprzenie strony i musze stwierdzic ze krazymy w podobnych klimatach Napisz prosze nazwe tego jasnego gresu lappato. Jak pisalam boje sie jasnych fug ale moze bardzo jasna szarosc by do nich spasowala a ja bardzo chce wlasnie powierzchnie lappato na caly parter. Ciekawe czy w krakowskim Max-Flizie beda one odstepne bo juz jedne plytki sa tylko u Was ( te co zamowila sobie Moorelka ) Pozdrawiam i bede zagladac bo zapowiada sie bardzo ladny domek:) ps Bardzo ladna mozaike dobralas do tych szarosci:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 10.04.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 dzięki za miłe słowa wklejam dzisiejszą fotkę łązienki dzieci, juz z fugą a to nasza łazienka-w trakcie pracy. zmieniła mi się koncepcja, te szare płytki tak mi sie podobaja ze cała obudowa niżej pokazana będzie nimi obłozona. wczesniej miałam plan aby dac tą mozaikę ale jednak nie. mozaika będzie na wannie mam też swieżutką fotkę pralni-z fugami. na podłodze będzie szachownica czarno-biała, na ścianach brudny róż, zabudowa pralni-jasno szara. zaraz napiszę jak nazywają się te płytki lappato 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.04.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Widze ze glazurnik poradzil sobie z tymi brakujacymi 2 cm -super Wiesz tak sie gapie na zdjecie tych szarych plytek i jesli fota oddaje ich rzeczywisty kolor to tez jestem w nich zakochana Czy ja dobrze widze na zdjeciu ze plytka 60x60 kosztuje tyle samo co ta 30x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hester83 10.04.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wow, ależ wy zaawansowani jesteście Podoba mi się bardzo Twój projekt, winchestery sa super - tez nad nimi mysleliśmy. Parapety dobrane mistrzowsko Będę śledzić dalej, bom ciekawa szczególnie łazienki dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.04.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ten gres szary 60x60 i 30x60 są w takiej samej cenie. własnie zamówiłam kolejne 2 paczki, będą ściągne z Krakowa bo we wrocłąwiu jest już inna dostawa a mi zalezy na tym samym odcieniu. więc spiesz się Kakusku bo Ci wszystko wykupię biały 60x60 to shine bianco. powinnam jakiegos posta kuchnnego stworzyć (wybór mebli, sprzętu itp) ale czasu nawet na to nie mam już nie mówiąc o tym aby na budowe podjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.04.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Gdybym miala taka mozliwosc to juz jutro bylabym w Max-Flizie a tak to musze liczyc na szczescie ze cos mi sie ostanie Bardziej marwtoe sie ta promocja ze jednak do lipca juz jej nie bedzie Szkoda ze nie wiedzialam ze wyboerasz sie do Max-Flizu bo kolejny raz bym cie wykorzystala i poprosila o fotek tych ciemnych plytek .Musze kupic dwa odcienie i nie chce zbyt duzego kontrastu tylko tak o 2 tony:yes: Widze ze na stronach netowych nie ma calego asortymentu bo nie moge ich znalezc na ich stronie (tych bialych tez) Dobrze ze zrezygnowalas z mozaiki na obudowie wc .Tam gladkie plytki beda fajnie wygladac a wanna w mozaice bedzie wystarczajaca ozdoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.04.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 płytki zamawiałam telefonicznie pewnie jeszcze będę w MF przynajmniej po to aby zamówić płytki do kuchni i salonu ale to dopiero za jakieś 2-3 tygodnie. pierwotnie na wannie miały być ciemne, prawie czarne płytki RAK 60x60, mozaika nad wanną a szare (tak ja teraz zdecydowałam) na obudowie geberitu. Jedna wskutek niespodziewanych zwrotów akcji wszyskto się pomieszało ale chyba efekt będzie ok. Jednak nie wytrzymałam, rzuciłam robotę na godzinę i pojechałam zobaczyć co tam na budowie. szare płytki się kłąda, juz są nad wanna położone. I jeszcze dziś bedzie wykonawca wstepnie montował wannę u dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 płytki zamawiałam telefonicznie pewnie jeszcze będę w MF przynajmniej po to aby zamówić płytki do kuchni i salonu ale to dopiero za jakieś 2-3 tygodnie. pierwotnie na wannie miały być ciemne, prawie czarne płytki RAK 60x60, mozaika nad wanną a szare (tak ja teraz zdecydowałam) na obudowie geberitu. Jedna wskutek niespodziewanych zwrotów akcji wszyskto się pomieszało ale chyba efekt będzie ok. Jednak nie wytrzymałam, rzuciłam robotę na godzinę i pojechałam zobaczyć co tam na budowie. szare płytki się kłąda, juz są nad wanna położone. I jeszcze dziś bedzie wykonawca wstepnie montował wannę u dzieci. :rotfl:Dobra jestes Jesli nie bedzie to p[orblemem to bede miala do ciebie romans za te 2-3 tyg Ja tez bym nie wytrzymala i jezdziła ogladac nawet najmniejszy postep prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts