Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czuszka jakiej szerokości masz dechy ?

Ładnie już u Ciebie wygląda ;-)

dzięki kanka! dechy są 11 cm szerokie i 110 cm długie.

Czuszka, ale Ci fajnie!! :) Gratuluję postępów.

fajnie ze wpadłas! ja do Ciebie też regularnie zaglądam :-)

Witam,piękny domek-ja mam pytanie odnośnie elewacji -jaki kolorek planujesz? Czy będą jakieś dodatki?

witam i dziękuję za miłe słowa. elewacja bedzie jasna-chyba kremowa. w orygialnym projekcie są dodatki drewniane ale u nas raczej ich nie będzie.

a tutaj dzisiejsza fotka wanny u dzieci z mozaiką (jeszcze nie zafugowaną).

20130422.jpg

Edytowane przez czuszka

Czuszka pięknie się u Was robi. My planujemy podobny kolor okien i wlasnie zastanawiamsie nad szarą bramą, czy u Was drzwi wejściowe też są w tymkolorze co brama?

p.s działka mapiekny kształt,u nas niby 270 metrów więcej ale działka ma kształt siekiery w teren wokół domu ma niecałe 8 arów

Czuszka pięknie się u Was robi. My planujemy podobny kolor okien i wlasnie zastanawiamsie nad szarą bramą, czy u Was drzwi wejściowe też są w tymkolorze co brama?

p.s działka mapiekny kształt,u nas niby 270 metrów więcej ale działka ma kształt siekiery w teren wokół domu ma niecałe 8 arów

garnuszki, dzięki :-)

drzwi wejściowe tez mamy w takim kolorze. są z innej firmy i moze jakby je obok postawic to odcien byłby inny ale są od siebie oddalone a poza tym w podcieniu więc różnica nie jest zauważalna (jak dla mnie bo moze znawcy kolorów mieliby inne zdanie ;-)

• 2 weeks później...

mamy juz kafle w garażu położone, dziś były fugowane

20130430_160722.jpg

poza tym zaczęlismy kupować farby, narazie do jednego pokoju i łazienki dzieci. zdecydowalismy się na Parę, a że nie mielismy z nią wczesniej do czynienia to taka mała ilośc dla sprawdzenia koloru i wydajności. do łazienki dzieci jasnoszara będzie ok? dla przypomnienia-to ta łazienka

P1150492.JPG

zamówilismy też kafle do "salonu" (białe lappatto 60x60). mam dwa typy kafli do wiatrołapu, kuchni garderoby i schowka pod schody. jak sądziecie czy do kuchni do białych mebli w półmacie lepsze będą te ciemniejszy czy jaśniejsze?

P1150499.JPG

pod płytkami jest biała podłoga z płytek wybranych do salonu.

aaa..jeszcze mi się przypomniało ze kominka który wybraliśmy nie pokazywałam.

20130430_101618.jpg

Edytowane przez czuszka

Sliczny narozny kominek wybralas :yes: Wrocilam na pierwsza strone zeby zobaczyc rozklad pomieszczen i zastanawaim sie dlaczego nie chcesz dac jednego koloru plytek na calej powierzchni .Czemu chcesz wydzielac kolorystycznie kuchnie, salon itd ? Co bedzie w tym holu pomiedzy salonem a kuchnia? Chyba dalabym te jasniejsze plytki do kuchni bo te drugie wydaja sie bardzo ciemne (beda niepraktyczne) Z drugiej strony jesli bedzie czarny blat fajnie by sie to moglo komponowac :rolleyes:

W łazience szara farba jak najbardziej :yes: Jaki chcesz odcien-jasny? Zobacz sobie na jasny szary S1500N

w Parze są jakieś inne oznaczenia kolorystyczne. do tej łazienki kupiłam kolor o nazwie The Silhuoette i numerze P5250-24 :-)

co do płytek-u nas nie bedzie tego holu. z wiatrołapu przechodzi sie do salonu, między wiatrołapem a kuchnią nie ma przejścia, wejście do kuchni przez salon. w salonie chcę jak najjasniejsze płytki. z kolei do kuchni jasnych nie cchę, bo teraz takie mam i się z nimi męczę :-) plan jest taki ze w kuchni i pod schodami będa takie same (chyba te jasniejsze) a w wiatrołapie i garderobie te drugie (ciemniejsze). Na częsci salonu typowo rekreacyjnej -z kanapą, będą deski trójwarstowe. moze się to wydawać skomplkowane ale w rzeczywistosci takie nie jest.