Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea czuszki i rodziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To teraz chyba kumam:yes: Czyli ta powierzchnia skad wychodza schody bedzie w bialych plytkach,kuchnia w ciemniejszych a caly salon w ktorym sa drzwi do gabinetu w drewnie?

Moorelka ma racje-sprawdz sobie te okna.U nas tez tasma byla przyklejona ponad rok i o ile na zwyklych oknach zeszlo wszystko fajnie (dobra tasma byla ) to na oknie dachowym w lazience mialam spore problemy bo tasma sie w calosci zwulkanizowala i tak przywarla do ramy ze tylko specjalne plyny daly rade . Na szczescie to biale PVC ale nie wiem co by bylo przy moich "zwyklych" oknach zloty dab .

To teraz chyba kumam:yes: Czyli ta powierzchnia skad wychodza schody bedzie w bialych plytkach,kuchnia w ciemniejszych a caly salon w ktorym sa drzwi do gabinetu w drewnie?

Moorelka ma racje-sprawdz sobie te okna.U nas tez tasma byla przyklejona ponad rok i o ile na zwyklych oknach zeszlo wszystko fajnie (dobra tasma byla ) to na oknie dachowym w lazience mialam spore problemy bo tasma sie w calosci zwulkanizowala i tak przywarla do ramy ze tylko specjalne plyny daly rade . Na szczescie to biale PVC ale nie wiem co by bylo przy moich "zwyklych" oknach zloty dab .

sprawdzilismy tasme na oknach-z zewnątrz oczywiście dawno odklejona a ta w środku tez łatwo odchodzi.

co do płytek-to ma być własnie tak jak piszesz :-)

Dzięki Moorela, deska jest klejona, to lite drewno, tylko lakierowane przed położeniem więc teraz juz nic z nią nie trzeba robić. na podłogówke sie nie nadaje. My na piętrze mamy kaloryfery (podłogówka tylko w łazienkach), a na parterze, gdzie podłogówka jest na całosci robimy kafle i deske trójwarstwową.

podoba mi się ten Dąb miodowy który pokazałas u siebie ale jeszcze go na żywo nie widziałam. Będzie coś z Tarkettu-albo ten Dąb jak na żywo wygląda równie fajnie albo coś innego podobnego. W kazdym razie na pewno dąb.

Widzę ze w innnych tematach tez idziemy łeb w łeb- kuchnia u nas dziś zaliczkowana i zamówione fronty, robimy biały półmat lakier. Blat tylko nie wybrany na 100%. Musimy już zamawiać sprzety do kuchni bo na sporo się czeka około 2-3 tygodni a na początku czerwca stolarz je musi mieć.

aaa...panele....to kiszka, nic, szukam dalej :-) w kazdym razie bedzie Tarkett, raczej 1-lamelowy.

wybrałam lakierowane meble bo chciałam frezowane fronty, bezuchwytowe. W frontach w okleinie/folii chyba się nie da takich zrobić? poza tym wymysliłam sobie ze za jakiś czas jak będę chciała odnowić meble to wystarczy je przelakierować i będzie nówka. Szwagierka tak teraz zrobiła i jej meble ładnie wyglądają.

natomiast okleinowane mam w pralni oraz szafy w sypialniach. Jednak koszty się liczą.

mamy już podłogę na całym piętrze. Fajnie wyszło (tzn. nam sie podoba :-)

Pomalowane są też 2 pokoje i łazienki.

Pokój dzieci No1

[ATTACH=CONFIG]191061[/ATTACH]

łazienka No1

[ATTACH=CONFIG]191062[/ATTACH]

łazienka No2

[ATTACH=CONFIG]191063[/ATTACH]

cudownie!!!! przepięknie współgra kolor okien z podłogą. uwielbiam drewno i szarości. moje klimaty!!!