robasior 19.07.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Witam zastanawiam się nad kupnem kuchni węglowej o wydajności cieplnej 5kW wyposażonej w podkowę , mam zamiar ogrzać tym pokój 5m x4x2,7 plus z podkowy jeden grzejnik w następnym pokoju o takich samych wymiarach w sklepie twierdzą ze nie ma problemu a co wy o tym sądzicie ?Chyba że macie inne pomysły czym by to ogrzać ,myślałem o kominku ale odpada opał węglem a mi na tym zależy. Edytowane 19 Lipca 2010 przez robasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 19.07.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Możesz np kupić kuchnię kalvis są dość drogie ale warto,solidnie i ładnie wykonane naprawdę dobre urządzenia. Taka powiedzmy 6 kW na spokojnie Ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robasior 20.07.2010 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) dzieki za zainteresowanie -oglądałem fajna cena nie taka zła bo mój co mam na oku to tyle samo co kalvis o mocy 6,(tyle że to co mam upatrzone jest w stylu kaflowego pieca wyłożony szamotką o wymiarach ok.150x60x100 cm.)i jeszcze jedno ja bym chciał żeby jeden pokój tam gdzie postawię taką kuchnię dała radę go ogrzać a dopiero do drugiego pociągnąć grzejnik .A taka kalvis 4C wyglądem jest dosyć mała więc nie wiem czy dała by radę sama ogrzać cały pokój Edytowane 20 Lipca 2010 przez robasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 20.07.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Spokojnie da radę 4C to 8 kW kocioł wiec tak szacunkowo od 40 do 100 m2 w twoim przypadku to 4CM 6 kW. Co oznacza w stylu kaflowego pieca ??? Taka fajna z ceramicznymi okładzinami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robasior 21.07.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 właśnie taka jak myślisz z zewnątrz ceramiczne kafle w środku wyłożona szamotką razem z piekarnikiem taka 5kw ,będzie się fajnie prezentować tylko obawiałem się czy da radę tym ogrzać ale chyba zaryzykuję i już tej zimy się okaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 21.07.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 A możesz zdradzić kto to produkuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robasior 22.07.2010 02:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 nie ma problemu jak będe w sklepie to się dowiem dokładnie kto i skąd ,na pewno produkt Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
O_Marek 23.07.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 A robota zduna w domu Cię nie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robasior 25.07.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A robota zduna w domu Cię nie interesuje? a co jesteś chętny na postawienie pieca z blachami ,brandura i pytanie czy jest jakaś możliwość zrobić z tego pieca nawiew na inne pomieszczenie np. doprowadzić rury wentylacyjne do brandury i ciągnąć ciepło lub może masz inne pomysły -daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts