Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WZiZT - gdy minie termin a sprawa w NSA

miła

Recommended Posts

Mam znowu problem - wydane przez urząd WZiZT zostały zakwestionowane przez sąsiadów - Samorząd odrzucił skargę, jako wniesioną po terminie - sąsiedzi odwołali się do NSA.

W międzyczasie 31.12.2003 termin WZiZT minął , sprawa w NSA pewnie za 2 lata i przy dwuinstancyjności sądów pewnie 5 lat , a na dodatek jest aktualnie nowy plan zagospodarowania w trakcie zatwierdzenia jeszcze około 1-2 miesiące .

Moje pytaniA:

- CZY WARUNKI SĄ NADAL AKTUALNE I W OPARCIU O NIE MOGĘ SKŁADAĆ PROJEKT

- CZY JEST MOŻLIWOŚĆ PRZEDŁUŻENIA TERMINAU WAŻNOŚCI WZiZT

- CZY CZEKAĆ NA NOWY PLAN I WYSTĄPIĆ OD NOWA O WARUNKI

PS. ani urząd ani ja nie zostaliśmy powiadomieni przez Kolegium, że wpłynęła skarga do NSA na postanowienie Kolegium i , że dokumenty zostały przekazane do sądu.

pozdrawiam

Ewa

Czekaj na plan. Nie będziesz potrzebowała warunków. Zgodnie z ustawą o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym wystąpisz od razu o pozwolenie na budowę. Jeśli wniosek nie będzie zgodny z zapisem planu to nie dostaniesz pozwolenia, jeśli będzie zgodny to dostaniesz. Ale chyba sąsiedzi i tak się będą odwoływali. Współczuję

dziękuję za reakcję - to samo radzi mi architekt - mam zgodę konserwatora na to co chcę zrobić - a to dla urzędu jest najważniejsze -

z sąsiadami dam sobie radę - już "ćwiczę" to od kilku dobrych lat :)))

i dlatego będą murować okienka, które sobie zrobili na moją posesję, właśnie po to żeby mnie usadzać :)))) pozdrawiam Ewa