miła 10.02.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Mam znowu problem - wydane przez urząd WZiZT zostały zakwestionowane przez sąsiadów - Samorząd odrzucił skargę, jako wniesioną po terminie - sąsiedzi odwołali się do NSA.W międzyczasie 31.12.2003 termin WZiZT minął , sprawa w NSA pewnie za 2 lata i przy dwuinstancyjności sądów pewnie 5 lat , a na dodatek jest aktualnie nowy plan zagospodarowania w trakcie zatwierdzenia jeszcze około 1-2 miesiące .Moje pytaniA: - CZY WARUNKI SĄ NADAL AKTUALNE I W OPARCIU O NIE MOGĘ SKŁADAĆ PROJEKT- CZY JEST MOŻLIWOŚĆ PRZEDŁUŻENIA TERMINAU WAŻNOŚCI WZiZT- CZY CZEKAĆ NA NOWY PLAN I WYSTĄPIĆ OD NOWA O WARUNKI PS. ani urząd ani ja nie zostaliśmy powiadomieni przez Kolegium, że wpłynęła skarga do NSA na postanowienie Kolegium i , że dokumenty zostały przekazane do sądu.pozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 10.02.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Czekaj na plan. Nie będziesz potrzebowała warunków. Zgodnie z ustawą o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym wystąpisz od razu o pozwolenie na budowę. Jeśli wniosek nie będzie zgodny z zapisem planu to nie dostaniesz pozwolenia, jeśli będzie zgodny to dostaniesz. Ale chyba sąsiedzi i tak się będą odwoływali. Współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 10.02.2004 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 dziękuję za reakcję - to samo radzi mi architekt - mam zgodę konserwatora na to co chcę zrobić - a to dla urzędu jest najważniejsze - z sąsiadami dam sobie radę - już "ćwiczę" to od kilku dobrych lat )) i dlatego będą murować okienka, które sobie zrobili na moją posesję, właśnie po to żeby mnie usadzać ))) pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts