Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lili cześć i spóźnione gratulacje z okazji przeprowadzki:) Cieszę się, ze wszystko sprawnie poszło i oby tak dalej:) Śliczna ta Wasza kuchnia, wiadomo - jesne najlepsze, hehe:) Pokażesz resztę domku? salon i ten szałowy przedpokój? Piszesz o ogródku - zaczynasz juz planować? Nie mogę się doczekać, co wymyślisz:) pozdrawiam jeszcze ze starych śmieci:)

Witeczka dziewczyny!

Dzięki ogromne za gratulki, Wam też się należą. I tym wprowadzonym i tym które już tuż tuż będą na nowym.

Pogoniona troszkę przez Was m.inn. zapodałam dziś parę takich zajawek domku wew. Co do ogrodu to trzeba juz poważnie myśleć o jego rozplanowaniu. Jak tylko się ociepli na dobre, wyrównujemy teren, wykaszamy chwasty i sadzimy drzewa, krzaczory, piaskownicę, hustawkę. I trzeba przygotować miejscówkę dla nowego lokatora- piesa. Myślę o porządnym kojcu z konkretnym wybiegiem no i myślę jeszcze o modelu piesa. Osobiście boję się dużych egzemplarzy, ale małego na dworze trochę szkoda. Może poradzicie coś w tej kwesti bo ta inwestycja to dobiero w wakację.Mój M zakochany jest w " szariku".

Pozdrawiam.

Renata jak tam Twoje schody?

Lili schody pewnie się robią w sobotę będzie 3 tygodnie jak pan ,przyjechał posprawdzać nasze szablony i wymiary ,prawdopodobnie będą za 2 tygodnie ,więc jeszcze troszkę już się cieszę .

Fajnie wam to wszystko wyszło ,schody naprawdę fajnie wam wyszły ,wiatrołap fajny bardzo mi się podoba ,pokój córy też, kolory które u mnie lubi cała rodzinka.Mam taką lampę jak twoja córa tylko ja pomarańczową kupiłam w LM na wyprzedaży za 20 zł .

My też planujemy pieska będzie albo Lablador albo wilczór ,córa chce Yorka na którego sama zbiera .Mamy kota i świnkę morską .

U mnie wkońcu od 1,5 tyg jest lustro w holu i jestem przeszczęśliwa ,że wkońcu go mam ,braki co tak braki ja też jak Marta mam braki co mc coś dokupuję w tym np,kupiłam kolejny garnek i patelnię na indukcję ,pierdołki do kuchni pojemnik z napisem Tea na kakao taki fajny słój i na ciasteczka z tej samej serii ,półkę nad kanapę do salonu a ile bym jeszcze chciała, ale kaska, ale powoli damy kobietki radę .

Edytowane przez Renatamama3

• 1 month później...

Lili ja nie wiem jak to zrobiliście ale Wasz dom NAPRAWDĘ wydaje się dużo większy niż piszesz:) Może nas trochę wkręcasz, co??:D

Pokój córki świetny!!

I schody mi się podobają, a fakt że SAMI je zamontowaliście jeszcze podnosi ich wartość...

I bądź częściej - zakładanie ogrodu też nas interesuje;)

Lukarna!

A jakże mnie też temat ogrodu bardzo interesuje zwłaszcza,że znowu będziemy bardzo ograniczeni finasami. A chciałabym lawendę,wrzos, trochę takich krzaczków kólek i w sumie dużo iglaków może jakieś ozdobne trawy. To plan na front. A z tyłu to mąż ma swój plan- owocowe drzewka,krzaczki.

Buszuję trochę w temacie ogrodów, chociaż na razie bardziej walory estetyczne dominują nad fachową wiedzą, muszę to zmienić.:p

Pozdrawiam

Hej lili na temat ramek się nie wypowiem bo w jadalni mam czarne z jyska metalowe na klatkę kupiłam czarne w Lm czekają aż schody będą gotowe na razie M przygotował betony i działa na zewnątrz murek oporowy pod część tarasu i robimy schody zewnętrzne z kostki i nadsypujemy teren a żeby skończyć nadsypywanie to muszą być schody ,ale też planuję lawendę z przodu ,wsadziłam już trzmieliny ,tawułki takie najniższe ,2 róże pnącze i pergole ,wierzbę bazię planuję jeszcze modrzewia na pniu i krokusy ,pierwiosnki ,żeby wiosną było na froncie miło.

Hej, ja w temacie ramkowym: tylko czarne :) i to w rożnych formatach. Wiadomo galerie zdjęć lubią ewoluować więc czarny będzie świetnie wyglądał i zawsze dokupisz w takim kolorze.. Osobiście mam narazie czarne ribby ale bardzo podobają mi się mieszane style i rozmiary ale w jednym kolorze.

Witam!

Renatko!

Świetnie że już "wyszliście" z domu z robotami. Jak się już człowiek środkiem nacieszy to zaczyna zuważać braki wokoło. Jako że jesteś w temacie sadzenia lekko do przodu { z wiedzą na pewno} będę się Ciebie doradzać i podpatrywać Twoje kroki. Trzmieliny, tawułki powiadasz że już masz a bardzo wymagające są to gatunki. Dla mnie warianty tylko dla leniwych o dwóch lewych rączętach, nawet czterech.

Pozdrawiam.

Pesce!

Dzięki za Twój odważny głos w sprawie ramek. Muszę przyznać,że rozmyślałam ostatnio o czarnych ale wydało mi się to nazbyt odważne , ale z biegiem czasu myślę że to będzie TO. Różne style i formaty- naprawdę good idea.

Po zrealizowaniu na pewno obstykam to i owo.

Pozdrawiam.

Nazwa12!

A poczzekaj na to co się ma dziać po niedzieli- istne szaleństwo- 26-28C. LATO

Pozdrawiam!

Lili tawuły i trzmielina czy irga to prawie bezobsługowe ,przycinanie tylko na jesień ,u moich dzieci są przy szkole wiosną na pikniku rodzinnym oplewione potem pan kosi kosiarką koło nich i na jesień przycinamy a tawułki są śliczne i różnorodne ja mam na razie 3 gatunki taką kwitnącą na biało takie niziutkie i princess.

A na zewnątrz wyszliśmy bo ciężko siedzieć w domu jak pogoda ładna a schody czekają ,ale zewnętrzne może będą jutro gotowe.

• 2 months później...

Normalnie chyba pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego w stosunku do obcej osoby. Czytałam właśnie kolejne wpisy wątku domów za 200 tys. i myślę: a dawno nie było tej dziewczyny z Częstochowy. Spoglądam na pocztę a tu powiadomienie o wpisie w Twoim DB. Normalnie telepatia :)) MOże datego , ze jestem całkiem niedaleko Ciebie (jakies 100 km).

Fajowsko, ze udał się wypad na Chorwację. My planujemy w przyszłym roku (pierwszy raz). Więc bardzo chętnie skorzystam ze wskazówek i porad.

MOze zdjęcia z wakacji warto oprawic? ;) Czekam na galerię na ścianie :)))