lili07 22.12.2010 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Witam Cię Agi_78. Co do łazienki zaproponowanej przez forumową guru w tych sprawach, mogę tylko powiedzieć, że przychylam się do jej wersji w 100%.Natomiast jeśli chodzi o kuchnię to chcę zostawić sobie taką alternatywę na szybkie śniadanko, czy też przygotowywanie posiłków na siedząco. Wiesz jak to jest -oszczędzam nogi, a przy okazji stół w jadalni. Aha no i mam jeszcze taką wnękę o szer 40cm, głęb 70cm i wys do sufitu, która będzie wchodzić w skład mebli kuchennych. Więc może nie będzie tak zle. Ale bardzo dziękuję Ci Aga za rady. Jak będziesz miała jeszcze jakieś uwagi to z miłą chęcią wysłucham. Wiesz świeże spojrzenia na dany problem zawsze pomaga. Do miłego cieplutkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 22.12.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Najserdeczniejsze życzenia: cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, pod choinką zaś dużo prezentów, a w duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby byt jeszcze lepszy niż ten. co właśnie mija. Tobie i całej Twojej rodzinie życzą Marta, Bartek i Jaś http://img811.imageshack.us/img811/1916/szopka2ok3d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.12.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń, ze może z niej uczynić Betlejem Każdy z nas ma na tyle cieple serce, ze może przyjąć nowo narodzona miłość... do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja a miłość przyjdzie sama...Wspaniałych i ciepłych Świąt życzy Ania z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 24.12.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 wesołych świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 31.12.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 http://img717.imageshack.us/img717/893/newyearz.jpg Niech Nowy Rok przyniesie Ci radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń. A gdy się one już spełnia nich dorzuci garść nowych marzeń, bo tylko one nadają życiu sens. W Nowym Roku wielu szczęśliwych tylko chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.01.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Lili a ja przyszłam do Ciebie z wieściami bo chorujesz na stata w najbliszym czasie będę miała pomia pan działa na terenie małopolski i śląskiego a więc zadzwon 518361577 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 07.01.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Renatko! Jesteś wielka. Dzięki że o mnie pamiętałaś, bo z tej choroby jeszcze się nie wyleczyłam. nadal marzę o takich frontach lecz jak sama wiesz ikea nieco za droga.zaraz będę dzwonić bo rozpaliłaś mój mózg do czerwoności z tym namiarem.co uradzę z gościem napewno Ci napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 13.01.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 lili07 jak mnie dawno u Ciebie nie było, a Ty nie próżnujesz, o nie!!!Fajnie, zmotywowałaś mnie, w końcu może opanuję ten program do projektowania i też sobie coś rozplanuję. Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 14.01.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witaj lili!Ale mnie dawno nie było u Ciebie. Cena za hydraulikę i CO całkiem całkiem.A będziecie mieć podłogówkę czy same grzejniki?Fajnie mieć takiego stolarza który zrobi taniej meble wyglądające na "markowe" daj znać o wycenie i projekciepozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.01.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 LILI07 witajcie, mnie też dawno nie było u Ciebie i co widzę? Mam podobny problem z dachem, a raczej z dekarzami Więźba skończona, kominy też i teraz czekam na przykrycie go dachówką. A teraz kilka pytań: Czy możesz mi podać namiary do gości od POŚ i hydraulików? Jakie ogrzewanie robicie, podłogowe, czy grzejniki? jaki piec tam jest wkalkulowany? Co do elektryków to ja mam ale cena chyba standardowa, jak coś to dam Ci namiary. Podobno bardzo dobrze robią razem z odbiorem w elektrowni w cenie . Jeden z nich robi w elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 15.01.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witaj Archi! Podglądamy co u Ciebie, jednak coś tam masz już na tym dachu, a my niestety NIE. A teraz namiary: POŚ- 609-484-378 Hydraulika: P. Henio jednoosobowy, ale dokładny, polecany na forum- 722-300-772 Firma od przedstawionej wyceny: "Conex"- 501-167-881 Ogrzewanie mamy w planach jedynie za pomocą grzejników. Piec ma być Immergas Vitrix 12- jednofunkcyjny. Dzięki za elektryków, ale mam juz na oku gostka co opcyka nam domek po godzinach swojej pracy z korzyścią dla nas i dla niego. wstępne szacunki na nasz domek 700pln. A z odbiorem też dam radę, ma się tę gadanę i już parę osób się poznało. No to do zobaczyska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.01.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witaj Archi! Podglądamy co u Ciebie, jednak coś tam masz już na tym dachu, a my niestety NIE. A teraz namiary: POŚ- 609-484-378 Hydraulika: P. Henio jednoosobowy, ale dokładny, polecany na forum- 722-300-772 Firma od przedstawionej wyceny: "Conex"- 501-167-881 Ogrzewanie mamy w planach jedynie za pomocą grzejników. Piec ma być Immergas Vitrix 12- jednofunkcyjny. Dzięki za elektryków, ale mam juz na oku gostka co opcyka nam domek po godzinach swojej pracy z korzyścią dla nas i dla niego. wstępne szacunki na nasz domek 700pln. A z odbiorem też dam radę, ma się tę gadanę i już parę osób się poznało. No to do zobaczyska! Czy dobrze odczytałem? Za elektryka 700 pln??? Ale to sama robota, ile będziesz miał tam punktów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 16.01.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Archi! Wszystko się zgadza. 700pln za robotę, a punktów ile będę chciał. I alarm tez nam założy. Chyba fajnie to mi wyszło.Oczywiście elektryk będzie pracował u nas po godzinach swojej pracy, ale nam się nie spieszy. Dużego domku też nie mamy.Tak więc jak tylko będziemy pozamykani{ dach, okna, drzwi} to będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 19.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Cześć Lili!! Widzę, ze robota wre! Oglądałam właśnie twoje projekty kuchnio-łazienkowe! Łazieneczki bardzo fajowe (rozumiem, ze aktualna wersja większej łazienki to ta z jedną umywalką?) a co do kuchni - całość fajna, tylko osobiście drażni mnie ze te szafki poziome nie trzymają górnej linii zabudowy - ale oczywiście nie jestem żadnym znawcą. A co ze statem czy czyms podobnym - zarzuciłas juz idee jasnej kuchni?Co do Twojej sondy - pewnie juz za pożno na głosowanie, ale co tam - u nas będą okna niebawem, ale do drzwi jeszcze daleko - więc wymyśliliśmy kompromis - dom zamykany na haczyk, heh (Benio obiecał sklecic jakies tymczasowe drzwi z odpadów budowlanych). Ale ogólnie jestem za zamykaniem:)pozdrawiam baaaardzo - wreszczcie zaczyna sie u nas babska część budowy - urządzanie, wybieranie - będzie o czym poplotkowac!Acha i jeszcze jedno: czy mogłabys mi napisac ile kosztowała Was ocyszczalnia (zakup i montaż i kopanie dziury?) Tak mniej więcej zebyśmy wiedzieli z jakim wydatkeim sie liczyc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 19.01.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witaj Dorbenko! Odpowiadam. Projekt łazienki adoptuję w 100% ten zaproponowany przez forumowiczkę Magdę34. Jesli zas chodzi o kuchnię, to tamte wizualki były jedynie poglądowe. Głównie chodziło o rozmieszczenie poszczególnych mebli. Ostateczna wersja będzie taka jak Ikae Stat w kolorze śmietankowym czy kremowym. Zamierzamy jednak zamówić kuchnię u stolarza, który podrobi nam fronty jak te w Stacie. Na Ikeę po prostu nas nie stać.Za przydomową oczyszczalnię zapłaciliśmy 7600pln. Dorbenko ja również jak na szpilkach czekam na nasz babski etap budowy domku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 21.01.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Piekny domek, w moim guscie, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 21.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Lili to Wam ikea wychodzi drozej niż stolarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.01.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Dorbenko! Projektowałam sobie na stronie Ikei i tam od razu podają wycenę. no i niestety wyszło ok 9 000 tyś.A u stolarza wychodzi 650 zł za mb. czyli gdzieś w 5 000 się zmieścimy. Na drewniane tym bardziej kasy nie starczy.Żadnych blumów, cargo i t.p., żadnych rarytasów, to bedą meble z niższej półki cenowej. Może to trochę zacofane podejście, ale u nas i tak układ szafek będzie jak najbardziej tradycyjny. Tomi 78 dzięki za uznanie. Twój domek równie ciekawy, no i to podpiwniczenie i fajowskie okna. Tylko tego nam brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja jestem po hydraulice wczoraj odebrałam prace wyszło na 8100 materiały + robocizna grzejniki 12 sztuk wycenione na 2300-2400 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 27.01.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Renatko! Wypada tylko pogratulować, koszty bardzo przystepne. W takim razie chyba idziemy z pracami łeb w łeb, gdyż hydraulika u nas już za 2 tygodnie.U nas koszt trochę większy ale zakres prac przez ekipę też powiększony. Piec gazowy, sterowanie,przyłącze gazowe no i cała hydraulika. Jednym słowem pójdzie na to całkiem dużo kasiurki.Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane prace na Twoich włościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts