eLTeeS 27.01.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Nooo kochana dzieje się u Was Chwile mnie nie było, a wy nie stoicie z robotami i super Fajnie, że mąż będzie kuł ściany pod przewody i, że elektryk weźmie tylko 700 zł Obyście więcej znaleźli takich majstrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Renatko! Wypada tylko pogratulować, koszty bardzo przystepne. W takim razie chyba idziemy z pracami łeb w łeb, gdyż hydraulika u nas już za 2 tygodnie. U nas koszt trochę większy ale zakres prac przez ekipę też powiększony. Piec gazowy, sterowanie,przyłącze gazowe no i cała hydraulika. Jednym słowem pójdzie na to całkiem dużo kasiurki. Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane prace na Twoich włościach. O Lili nie łeb w łeb my mamy tynki i ocieplamy sami właśnie poddasze .Cene za hydraulike mamy super za to samo nasz sąsiad zapłacił 11.600 .Grzejniki pan zakłada w cenie jak tylko kupimy mamy dwonić .Piec kupimy za 4.500 + bufor na wodę 350 litrów + musi nam robić kotłownię .U nas było 14 punktów wodnych i 13 c.o w tym mamy rozdzielacz do podłogówki .Mamy nadzieję ,że w 22 tys się zmieścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A daszku gratuluję piewnie cieszy pamiętam jak mnie więźba cieszyła aż do domku jechać sie nie chciało .Powiedz podjełaś decyzję co do płytek łazienkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 28.01.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Renatko!! Tynki w domku suuuper!- to pewnie już przeprowadzka tuż, tuż. Ocieplanie poddasza mamy zamiar zacząć gdzieś ok kwietnia, więc jednak jestem bardziej w tyle niż sądziłam.Ale za to możesz podzielić się doświadczeniami, zwłaszcza chodzi mi o kuchnię.Dach, właśnie tego najbardziej nie mogłam się doczekać. W tej chwili mam 1\4 dachu pokrytą dachówką, ale niestety choroba zmogła dekarza więc na razie robota przystopowała. Płytki łazienkowe to dla mnie temat w ciągłych rozważaniach. Jedno co będzie pewne to tonacja biała lub kremowa powiązana z czarnym lub ciemną czekoladą plus mozaika i minimalna ilość dekorów{ przy lustrze}. Takie rozwiązanie przewiduję dla górnej łazienki. Natomiasat na dół do wc już zakupiliśmy płytki w promocji. Płytki Opoczno kolekcja ? wymiar 30x60 kolor wanilia z paseczkami w kolorze słomy. Urzekły nas takie duże i błyszczące i cena 20zł za m2. Mam nadzieję,że to był dobry wybór. Pozostaje tylko dobrać płytki na podłogę i mozaikę na blat do umywalki.Teraz czekamy na drzwi wejściowe i jak się pozamykamy wkraczamy z elektryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Oj do przeprowadzi jeszcze trochę ,jeszcze przed nami wylewki jak skończymy ocieplenie poddasze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A kafle to tak jak u mnie kupiliśmy tydzień temu do 2 garderób i naszej przysypialnianej łazienki opoczno po 10 zł m2 zamokły im pudełka na składzie i przecenili .Górna łazienka ma być dzieciaków więc chcę jakąś żywą ,zieleń ,pomarańcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Lili fajnie się dachóweczka prezentuje .A jaki to system bez puszek nie słyszałam ?Ja wczoraj kupiłam kafle do dolnej łazienki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.01.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Renatko!! Jaki system to nie wiem ale już gdzieś tu na forum też czytałam,że tak się teraz robi. Całkowicie z puszek nie da się zrezygnowac, ale przynajmniej nie będzie ich w każdym pomieszczeniu pod sufitem. Być może więcej pracy i zachodu to wymaga i dlatego nie każdemu elektrykowi takie rozwiązanie pasuje. Według pierwszego elek. co robi z puszkami na nasz dom wyliczył pracy na ok.3dni, a drugi wariant bez puszek na min.tydzień. Renatko to może jakieś foty lub namiary na Twoje płytkowe zakupy? Jestem bardzo ciekawa Twoich zakupów wykończeniowych gdyż budżet chyba mamy podobny.Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Lili kupiłam takie tylko tu gdzie brąz u mnie szary będzie tu jest dekor brązem a u mnie na tym ekri i szary http://images49.fotosik.pl/583/d50c4ba0b8162ff0.jpg budżet mam nadzieję w 270 -290 tys się zmieścić mając takie cuda jak rekuperator i solary i odkurzacz centralny czymaj kciuki za mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.01.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Fajne. Podobają mi się motywy kwiatowe, ale umiarkowanie dozowane. Tez mam zamiar wykorzystać kwiaty no i wogóle w górnej łazience troche zaszaleć [ z kasą I MOŻE NAWET Z KLASĄ]Budżet z takimi frykasami całkiem rozsądny, ale metraz pewnie też większy niz u mnie. Jeśli chodzi o ten system bez puszek to dowiedziałam się, że to co w puszkach chowa się pod włączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 U mnie dekor będzie tak jak tu i tylko tyle reszta gładko klasyka http://images45.fotosik.pl/585/0e567aa7b7f4d415.jpg u mnie metraż z garażem ok 180 m ,ale dużo chcemy robić sami ocieplenie poddasza już robimy,ocieplać domek styro mąż też sam chce rurki do rekuperatora też sam pozakłada pan hydraulik powiedział co i jak a jak coś to z podłączeniem pomoże ,panele i malowanko to wiadomo ,że sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 A i zdradze Ci ,że kupiłam je w leroy merlin w jednym były po 35 zł a ja kupiłam w drugim po 26.99 z 5% jeszcze rabatem a za rabat kupilam synkowi piękne czerwone zasłony puchy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 31.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Co do elektryka, to ja też zmieniłem i będę miał gościa który zrobi instalację również bez puszek i w peszlu za 48pln za punkt z materiałem. Czyli nic mnie nie interesuje. Dzwoniliście do tego co Wam wcześniej podałem namiary? Mam pytanko, dlaczego w dzienniku umieszczacie takie małe fotki, mało co widać Dzisiaj wyczaiłem firmę która zrobi mi jeszcze instalacje centralnego odkurzacza z materiałem 600pln brutto, będziecie też to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Archi u mnie mąż sam rozprowadzał odkurzacz centralny mamy 3 punkty koszt 1/4 tego co tobie zaproponowano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.01.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Znalazłam w męża notesie rury itp odkurzacz 163 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 02.02.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Archi!Co do elektryka to w sumie powróciliśmy do pierwszej koncepcji a mianowicie WÓJEK elektryk plus inwestorskie rączki.Cena u Twojego jak z materiałem to bardzo korzystna. Natomiast my kupujemy materiał we własnym zakresie i mamy namiar na bardzo tani sklep tyle tylko,że w Katowicach. Ale jeśli można przyoszczędzić ok400 stów to się przejedziemy. Fotki małe niestety wyszły przez przypadek. mam nadzieję,że następne będą ok. A jak Ci się podoba nasze 'coś" pod okno tarasowe? Jeśli zaś chodzi o odkurzacz centralny to rozważaliśmy ale podziękujemy. Renatko! Widać, że nie tylko ja korzystam z promocji i wypadów do wszelakich marketów budowlanych.Troche mi rażniej, że nie tylko ja szaleję na promocjach.Liczę,że w podobny sposób wychaczę mozikę. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 02.02.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Super lecicie do przodu pomimo pogody Dachóweczka super się prezentuje Już niedługo i zaczniecie całkowicie działać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Hej na allegro jest w dobrej cenie mozajka też planuję do maluchów .Tera poluję na płytki Emigres może gdzieś będzie promocja mam czas bo do salonu a wylewek jeszcze nie ma więc do kwietnia-mają gdzieś pojawi się promocja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A co do cen i trendów ,moja przyszła sąsiadka super babeczka ,powiedziłam mi jakiś czas temu kobiet tylko nie kupuj drogich płytek ja mieszkam 4 lata i już bym wymieniła dobrze ,że wszystkich łazienek nie zrobiłam bo bym się zaszczeliła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 03.02.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Renatko to w takim razie zyczę Tobie i sobie udanych polowań. Szkoda,że te ostanie moje zakupy poszły od razu do garażu i nie zdążyłam szczelić fotki. Przydałabymi się rada na temat koloru mozaiki jaka by do nich pasowała. Biel,beż czy też inne cudo. Może zmuszę się do przytaszczenia do domu chociaż jednej szt, chociaż format nie mały 30x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts