ann i pawel 13.02.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 ale się u Ciebie dzieje:) zakupy szaleństwo...też muszę zacząć kompletować, bo widzę, że jedyna na tym etapie robót nie mam nic na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.02.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 ale się u Ciebie dzieje:) zakupy szaleństwo...też muszę zacząć kompletować, bo widzę, że jedyna na tym etapie robót nie mam nic na przyszłość My właśnie Aniu z mężem dziś przeliczyliśmy ,że jakbyśmy zaczeli dopiero kupować wełne na ocieplenie poddasza kosztowało by nas to 800 zł więcej .My właśnie kupiliśmy panele na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 13.02.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) o matko...Renatko to już za póżno na kupno wełny i styrow dobrej cenie? zostało nam malo gotówki...reszta w akcjach dlatego czekamy z zakupami...może to błąd... tak się przejelam tym strasznym wzrostem cen że zapomniałam pogratulować...fajny etap...gdybym miała juz panele to bym mieszkała:) Edytowane 13 Lutego 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Tak panele są ale wylewek brak ,kupiłam je na raty w leroy bo kredyt 0% wzieliśmy na 5 rat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) o matko...Renatko to już za póżno na kupno wełny i styrow dobrej cenie? zostało nam malo gotówki...reszta w akcjach dlatego czekamy z zakupami...może to błąd... tak się przejelam tym strasznym wzrostem cen że zapomniałam pogratulować...fajny etap...gdybym miała juz panele to bym mieszkała:) Aniu co do cen to nie wiem ale patrzyłam przed chwilką na allegro na cene styro od sprzedawcy którego kupowaliśmy wełne i styro na ocieplenie garaż i cena na razie 9 zł większa na m3 . Edytowane 13 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 18.02.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witaj lili07!:bye:pozwoliłam się wpisać w Twoich koment.my również budujemy mały domek o pow.użytk.100m2 (projekt lk&506),ale to nam wystarczy budżet podobnie jak Wy mamy ograniczony :yes:i musimy się tego trzymać .Wasz domek robi się b.ciekawy i jeśli pozwolisz będę tu zaglądać częściej pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.02.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Wstyd się pokazać tak dawno nie zaglądałam... zapomniałam.. ale za to teraz jaka dawka postępów się ukazała mym oczom! Dobrze zrobiliście że wkuwacie przewody. Bardzo fajny wzór drzwi wybraliście. Przypomnij mi jaki kolor ma dachówka?bo na zdjęciach trudno stwierdzić. chyba czarna albo grafit jak dobrze pamiętam? Odpływ liniowy w prysznicu fajna sprawa, też bym chciała ale pewnie cena mnie powali.. pochwal się płytkami do wiatrołapu i kuchni i oświeć mnie jeszcze te tynki to ręczne czy maszynowe w tej cenie? A płytki w łazience nie lada wyzwanie, też się boję jak cholera, przecież jak już położysz to koniec-chyba że masz nieograniczone zasoby gotówki... Świetnie że trzymacie się planu finansowego, to najważniejsze i napawa nadzieją że na wszystko wystarczy. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 28.02.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam nową koleżankę- Ulę. I zaraz zmykam do Ciebie podejrzeć. Nettka Jak narazie wszystko idzie bardzo sprawnie i bez większych sporów małzeńskich. Jeśli chodzi o przewody to jednak nie kujemy i kładziemy je we własnym zakresie. Kolor dachówki to antracyt. Płytkami to będę się chwalić ale dopiero jak je położymy, bo teraz wszystko w garażu. Ale to nic utrzymam trochę napięcia. ha,ha,ha:P. cena za tynki 24 zł to oczywiście za maszynowe. Przeprowadzka jak narazie w terminie letnim - bliżej września. Teraz zbieram namiary na stolarzy, ponieważ doszłam do wniosku że wszystkie meble chcę mię w konkretnych wymiarach, kolorach. Salon,łazienka no i oczywiście kuchnia oraz wszelakie szafy oraz stoły. Zobaczymy czy cenami nas nie zabiją ale może za taki hurt będzie konkretny upust. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hej lili jak tam prace ? My właśnie układamy styro pod wylewki zrobiliśmy pokój córy z garderobą ,pokój jednego synka i na ukończeniu jest pokój 2 synka mąż dziś skończy a ja wczoraj rozłożyłAM folie w łazience i zaczełam układać styro ,mieliśmy mało wczoraj czasu bo tylko godzinkę wsumie pojechaliśmy na budowę okna pozamykać ale jak to my zawsze gdzieś ręce musimy włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.03.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Cześć Renatko! To nieżle się napracowaliście!!Ale przynajmniej szybciej mknecie do przodu, a trud we własnym domku- nieoceniony i jaka radość.Na ten etap przyjdzie nam chyba poczekać do kwietnia, bo dopiero pod koniec marca wkroczymy z tynkami.Na razie mąż dłubie przy elektryce, ale już finish, a póżniej będzie stawiał ściankę w prysznicu. I to tyle.Ja natomiast szukam promocji, wyprzedaży i już małe co nieco do mieszkania przytaszczyłam.Po tynkach przyspieszymy, mam nadzieję. Będzie już można rozmówić się ze stolarzem, płytkarzem ale najpierw muszę uaktywnić znajomości i pocztę pantoflową.Pozdrawiam i wpadaj częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 08.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hej hej Lili rety ależ pędzicie do przodu!! Mnie też ogarnął promocyjny szał, ale chwilowo musiałam się opanowac, bo skonczyła się płynnosc finansowa, hehe!! Składam zażalenie na notoryczny brak zdjęć z kafelkowo-firankowych zakupów!!! Specjalne pozdrowienia dla córy!! Jako fanki zieleni będziemy trzymac sztamę!!Lili ściskam kciuki, zeby Wam szybko i sprawnie dalej szło - kiedy planujecie przeprowadzkę? W tym tempie to chyba w wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Moja córa chce fiolet ciemny z jasnym i naklejki z koniami ,czarne łóżko ,czarna lampę i kinkiety .Łazienkę dzieciową też chciała fiolet ale chłopaki zaprotestowały ,że róż nie ( daltoniści bo fiolet to Nie róż ) więc dałam propozycję zieleń lub pomarańcz córa dała głos na pomarańcz a chłopakom były te dwa kolory obojętne więc kupiliśmy pomarańczowe, kupię białą mozaikę i dam na wanne i koło lustra i jeszcze gdzieś i białą podłogę i myślę ,że będzie ok .Kupiliśmy też płyty gipsowe do pokjów brakuje do łazienki po wylewkach będzie można działać z płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 08.03.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Cześć Lili!i jak tam- mieszkanko wystawione na sprzedaż?Jakie tynki wybraliście -cementowe czy gipsowe?pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 09.03.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hej Dorbenko!! Wiem, wiem.... żałuję.. i biję się w piersi za brak zdjątek. Niestety płytki były odrazu zawożone do garażu a niestety mamy tam niezły kawałek, a podrugie zapakowane tak,że widać tylko tył. Ale szału ciał nie ma zwykłe marketowe płytki. Wychodzi więc na to,że dopiero przy kładzeniu będę się chwalić. No Sooorrryyy.Jeśli zaś chodzi o zasłonki i tapetę to te nabytki mam w mieszkaniu, więc może wkrótce załącze foty. Ale się trochę ....wstydzę, bo jeszcze wyjdzie ,że ze mnie totalne bezguście?! Renatko! Fiolet również mnie kręci i myślę o tym kolorze do salonu.Myślę,że do szarych ścian i jasnych mebli takie fioletowe- śliwkowe dodatki byłyby ok.Za to moje ulubione kolory to zieleń i pomarańcz, i taką mam obecną łazieneczkę.W takim razie jak już będziesz się płytkować to śmiało chwal się u mnie. Zapraszam.A co tam piszczy w sprawie kuchni? Ulciam Witeczka! Niestety jeszcze nie możemy się przemóc i przede wszystkim znaleść czas aby się przejechać do gazety i dać w końcu to ogłoszenie. W internecie mąż raz już puścił ale odezwali się tylko z biura a my wolimy bez pośredników.Tynki będą cementowo-wapienne. Pozdrawiam Was laseczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jeśli chodzi o kuchnie pan się nie odezwał ,na pewno będzie Stat albo ala Stat tu już kropka zapadła .A zieleń to też moje kolory mam w łazience tu i kuchnie też mam zieloną .Ściany w pokoju mam krem i jedna pomarańcz więc nadajemy na podobnych falach kolory ziemi jak to się mówi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.03.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Powiem Ci ,że ja mam mętlik w głowie jeśli chodzi o salon kuchnie i jadalnie u mnie to przestrzeń otwarta lubię fiolet i mogłabym mieć dodatki w salonie ale ,że kuchnia otwarta na salon to chciałabym połączyć i mieć takiego samego koloru dodatki w kuchni i salono-jadalni ale fioletu nie widzę w kuchni .Podoba mi się też turkus ,ale zieleń cały czas chodzi za mną . Edytowane 10 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Tą tapetę co wbrała Twoja córa fajna widziałam w LM.U mnie chyba tapet nie będzie mój M jest ich przeciwnikiem .Chodź córa przez chwilę myślała nad takmi w serca ale konie zwyciężyły.Więc będą naklejki z wizerunkiem konia.Kurcze a jakiego koloru mała będzie miała meble ?bo jak białe to chyba ściany zielone . Edytowane 10 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 12.03.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Renatko! Myślimy raczej o meblach w kolorze dębu lub coś podobnego,ale na pewno nie sosna, bo za jasna. Natomiast białe bardzo są kuszące.Z pewnością córka będzie mieć swoje zdanie, więc w sklepie będziemy mieć niezły dylemat. Coraz bardziej myślę o białych ścianach.A malowidła na ścianie zrobi nam kuzyn po plastyku, więc liczę na niezły odjazd. Zrobię projekt i zobaczę co on na to.Twoja córa lubi konie?! Fajne takie dziewczęce, bo moja jakby mogła to by wszędzie samochody wymalowała.Ale chyba pójdziemy na kompromis. Motyle,kwiaty,balony, zajączki taki mały misz masz zobaczymy co z tego wyjdzie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Cześć, napisałam posta i coś mi go zjadło... Widzę, że tu same znajome "twarze", więc i ja pozwolę sobie częściej zaglądać. Fajnie, że już jesteście na etapie wybierania tapet, u nas do tego jeszcze baaardzo daleko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) Renatko! Myślimy raczej o meblach w kolorze dębu lub coś podobnego,ale na pewno nie sosna, bo za jasna. Natomiast białe bardzo są kuszące. Z pewnością córka będzie mieć swoje zdanie, więc w sklepie będziemy mieć niezły dylemat. Coraz bardziej myślę o białych ścianach. A malowidła na ścianie zrobi nam kuzyn po plastyku, więc liczę na niezły odjazd. Zrobię projekt i zobaczę co on na to. Twoja córa lubi konie?! Fajne takie dziewczęce, bo moja jakby mogła to by wszędzie samochody wymalowała.Ale chyba pójdziemy na kompromis. Motyle,kwiaty,balony, zajączki taki mały misz masz zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak konie uwielbia od małego moja córa to mała panna w grudniu skończyła 10 lat . Komody kupiłam jej 2 białe w Ikea do fioletu będzie pasować szafy nie będzie miała bo ma garderobe ,drzwiczki kupimy jej białe w LM i wymaluje na biało ,jakieś biurko dywanik fioletowy i będzie ok makarony do okna już mamy .A synek jeden będzie miał z sosny bo mamy już komode i ma łóżko sosnowe kupimy tylko szafe ,sosna jest jasna na początku po 2-3 latach ciemnieje . Edytowane 12 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts