ulciam 13.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Hejka Lili-jak już te malowidła pojawią się na ścianie to myślę że pochwalisz się nimi:D. A czy masz już wykonawców do wylewek -w zasadzie to interesuje mnie cena za m2.Ja mam namiar(w sumie to zaklepany) do gościa z pod Wielunia ,ale ostatnio znajomy mi go odradzał(ponoć nie umiał złapać poziomów między pomieszczeniami:() i nie wiem co robić chyba trzeba szukać dalej-a do Częstochowy to mamy blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.03.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witaj lili, dawno mnie u Ciebie nie było, ale przyszłam z pomysłem, jako że ostatnio przeglądałam sobie taką gazetke z ogrodami, raczej była ona skierowana do pasjonatów aniżeli dla mnie, ale skoro wpadła mi w ręce, to ją przejrzałam i był tam jeden fajny pomysł, myślę że do zastosowania właśnie na elewacji bez okna, to była taka pseudo pergola, ale w wydaniu bardzo prostym, którą się mocuje do ściany i sadzi na to jakieś pnące rośliny, wygląda bajerancko, a przy okazji odwóci uwagę od czepialskich co niektórych, że okna nie wstawiliście. Jakby co mogę temu zrobić zdjęcie i Ci tu przyprowadzić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 23.03.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Oczywiście Ola śmiało, śmiało dawaj te foty.Bo widzisz mam jeszcze jedną brzydotę przylegającą do naszej posesji. A mianowicie tył jakiejś budowli sąsiada, po prostu paskudztwo z pustaka. Myśleliśmy już czy aby nie potraktować całości winogronem, ale Twój pomysł też jest wart rozważenia.I wiesz co pomysł na roślinność na froncie też nie głupia. Dzięki za zainteresowanie, biorę pod rozwagę. Dawaj fotki.Pozdrawiam Ula!Jesli chodzi o malowidła to myślałam, myślałam i na teraz wymyśliłam. Latarnia- duża ze wspinającym się kotem do siedzącego na czubku ptaszka- to jedno malowidło. A drugie na tej samej ścianie - gałązka z ptaszkami. Wszystko malowane na zielono na białej ścianie. Mam jeszcze zamówione literki z imieniem LILI również zielone. Myślę,że tyle wystarczy przesada też nie jest wskazana. Jak to psychologowie mówią za dużo bodzców też nie dobrze.Jeśli chodzi o wylewki to jeszcze nie mamy nikogo, bo mąż nie zana konkretnego terminu więc się nie umawia. Jedyne co wiem to mają być z mixokreta, więc cena chyba standardowa. Chociaż sami będziemy kłaść styro na podłogę więc może troszkę zejdą z ceny. Wiesz co Ula my bierzemy np. gościa od tynków w ciemno z gazety, więc to dopiero może być loteria. Ale wiemy na co mamy zwracac uwagę i nie damy mu fuszery odwalić.Przede wszystkim trzeba się w umowie określić i konsekwentnie wymagać. A nasz gościu też nie z Cz-wy a z okolic. Jak chcę ludzie zarobbić to przyjadą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 23.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Hej Lili - widzę, ze wciąż szukaz pomysłu na swoja ścianę. Ja mam taki: sciana malowana gładko na jasny kolor (biały/kremowy) i sadzisz dość blisko czystą prosta kompozycję z 1 lub 3 drzewami o mocnym ciekawym pokroju - układzie gałęzi (+ dolne piętro zimozielone). Przed drzewem montujesz reflektor kierunkowy w ten sp[osób, zeby świecił od dołu w kierunku ściany - w dzień fajnie odcinający się czysty układ zieleni na tle ściany, w nocy super efekt - cień odbija układ gałęzi na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 23.03.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 lili wedle życzenia:) http://img806.imageshack.us/img806/9871/zdjcie0243y.jpg Oprócz tego są fajne pomysły na: http://www.zielone-sciany.pl/ i gdzieś na stronie Maja w ogrodzie taka konstrukcja z plastikowych donic, w których sie sadzi roślinki, dorben, Twoje pomysły są świetne:). Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 24.03.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ola , Dorbenko! Bardzo Wam dziękuję za te fantastyczne pomysły.Trzeba by jeszcze pana inwestora trochę nakierować.Ola ta ogrodowa galeria bardzo fajnie się zapowiada. Latem zielone pnącza, a zimą może trochę gorzej ale na pewno ciekawie na pewno dużo lepiej niż goła ściana.Myślę,że ten pomysł przejdzie jak nie na elewacji to na sąsiedzkiej przybudówce, która jest na nieszczęście w granicy.Jedyne czego się obawiam to moje a raczej nasze umiejętności ogrodnicze. Mam w domu tylko dwa gatunki kwiatków i szczerze powiem nie jest z nimi najlepiej.Nie mam ręki, ale może w ogrodzie po godzinach szkoleń w internecie rozwinę kiedyś skrzydła. Dzięki laseczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 25.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 lili, no to życzę dobrych argumentów:), a co do zieleni, to ja też nie wiem co się z czym je, a jednak planuję super ogród, więc licze na to, że jak już zamieszkamy na wsi:), to trzeba będzie się nauczyć!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 No no no aranżacje ogrodowe super ..Ja wczoraj kupiłam kilka sadzonek w Biedrone ,np .łubin w 3 kolorach posadziłam tak ,żeby z kuchni i salonu widzieć już się doczekać nie mogę .Lili jak tam prace przy domku my już blisko wylewek wczoraj z mężem rozłożyliśmy folie i podłogówkę w salonie ,jadalni ,wiatrołapie i hoolu,łazienka ale brakło rurek no i w łazience jeszcze styropian trzeba rozłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 27.03.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Renatko! Podziwiam Wasze zdolności i zapał do pracy. Wychodzi na to że ja jak narazie niewiele przyłożyłam się do powstania naszego domku.Mój ogród to narazie obraz nędzy i rozpaczy, ogólnie pobojowisko. Jeszcze teren nie wyrównany,więc nic nie możemy zadziałać.A w domku nadal toczy się elektryka i naszczęście to już koniec. No i co oczekujemy na tynki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Pocieszę cię u mnie też góry i doliny wyrównane koło salonu .30 ton piachu plus ziemia z wykopu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 29.03.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 No cóż przecież robota w domu najważniejsza!!! Co nie Renata!? Reszta oczywiście odpowiednio póżniej. Na przykład ogrodzenie, które dla mnie jest ogromnie ważne{ ze wzgledu na bezpieczeństwo córki} dla męża już trochę mniej. Niemniej jednak obiecał przyłożyć się do tej roboty dopiero po przeprowadzce, bo będzie na miejscu. A teraz to mu to koło D... lata. No mnie trochę mniej. Tak więc i sadzenie roślin, krzewów i drzew też czeka mnie dopiero po przeprowadzce. Mam nadzieję się doszkolić do jesieni w tym temacie.A jak u Ciebie ze zdolnościami w temacie ogrodniczo-pielęgnacyjnym.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 U mnie jako tako czytam forum ogodnicze ,no i mieszkam od urodzenia w domku ,zawsze troszkę dzióbałam w ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 22.04.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Lili spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkiej Nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.04.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/a5daca0258fd9df7gen.jpgZdrowych i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/745b844f55ed062f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 23.04.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img232.imageshack.us/img232/3817/kartkaswiateczna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 23.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=53817&d=1303590880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 24.04.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Wszystkim Bobom Budowniczym Życzymy Wspaniałych, Rodzinnych, Pełnych Miłości i Zrozumienia Świąt Wielkiej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.04.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 http://images43.fotosik.pl/824/3103a00b7d4ea441.jpg mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 28.04.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Hej lili po świętach!!!! Wyczytałam w Twoim dzienniku Kostka pod tytułem- granit płukany w wersji złota jesień, a schody potraktujemy białą kostką z granatowym palisadem. ??? Czy ja dobrze rozumiem ze będziesz miała granatowo-białe schody zewnętrzne?? wrzucisz zdjęcia lub namiar jakis? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts