agalind 27.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Bardzo fajny, zgrabny domek budujecie. Pomysłów na wykończenie też nie brakuje, więc czekam z niecierpliwością na kolejne wizualizacje i realizacje. A swoją droga dziewczyny jak Wy to robicie: budowa w toku a Wy już płytki macie wybrane???? Ja wręcz boję się kupić coś tak wcześnie, bo wizja wnętrza zmienia mi się średnio raz na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 27.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 wybrałabym taki sam rodzaj kuchni:) zazdraszczam , że już możesz to robić - wybierać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.05.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Hej lili inspiracje kuchennne miodzio .U mnie kuchnia może być na tapecie zakupowej w sierpniu wtedy mąż wraca z delegacji i będzie na mebelki i wyposażenie kuchni oraz kanapę Etkop do salomu i grzejniki .Ja w tym czasie 2 mc będę malowała pokoje dzieciaków i pan kafelkarz będzie robił ,łazienkę i Wodasticki w kuchni .A ja z mężem wczoraj pozakładałam płyty ,dzieciaki mają gotowe pokoje ,dziś mąż robił jeszcze w córy garderobie a ja gipsowałam płyty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 30.05.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Hejka laseczki! Agalind dzięki za odwiedzinki:welcome: no i wpadaj częściej. Planowanie układu i aranżacji pomieszczeń w naszym przypadku przebiegało praktycznie jednocześnie. Mały metraż i mały budżet to podstawowe powody tak wczesnych zakupów. Bo były to jak do tej pory smakowite promocje. Anutka cieszę się ,że również Tobie moje inspiracje przypadły do gustu:yes:. Renatko! no witaj wreszcie u mnie! Jestem chyba na bieżąco z tym co u Ciebie, bo wpadam na tajniaka z wizytacją do innych naszych laseczek. No i co, ano nadal jestem pełna uznania dla Twojego zapału i zdolności budowlano-wykończeniowych. I przy okazji szkolę męża, który to i owo też zamierza sam zrobić. Niestety ja aktualnie jestem po operacji kolana, więc jak na rasowego inwestora przystało ino patrzę a od fizycznej roboty to jak od ognia. Tak wyjaśniam,żeby czasem nie wyszło,że jakaś lewa do roboty jestem. A Wodasticów bardzo zazdroszczę, miałam na nie chrapkę ale mąż ostudził te "młodzieńcze" popędy. Jeśli chodzi o salonową tapicerkę to podglądałam i te modele. Niestety po opomiarowaniu salonu doszliśmy z mężem do zdania iż u nas to jedynie wersalki szt 2 {1,60m dł. i bez boków} wchodzą w grę { i do salonu} plus dwie pufy. Pozdrawiam, pisz dalej, no i przede wszystkim pokaż krówkowe płytki w kuchni jak położysz. Pozdrawiam laseczki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.05.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Oj z tymi ścianani u nas też by się narożnik nie zmieścił ,ale my jak murarze, zaczeli murować ściany to o kanapach pomyśleliśmy i przesuneliśmy okno w salonie w stronę jadalni .Na tym etapie sprawdzaliśmy czy wejdzie nam narożnik bo o nim marzyliśmy.A krówki kiedy będą nie wiem ,albo je ułoży mąż jak wróci za 2 mc albo pan kafelkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 30.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witaj lili, fajnie że już taras robicie - bo będzie można grillować całe wkacje;). Co daliście pod garaż - to jakaś płyta? My jesZcze nie ruszyliśmy z garażem, ale właśnie słyszałam, że typowego fundamnetu nie trzeba robić, oczywiście co jeszcze zależy od rodzaju terenu. Pozdrawiam, życzę powodzenia i wytrwałości w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.05.2011 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ola Witaj! Pod garaż był najpierw wybrany humus,a następnie zasypane piachem a na to ułożone zostały bloczki betonowe. To wszystko zasypali zasypką cement plus piach i polali wodą. Jak narazie wszystko ok. Była próba wjazdu, która również przebiegła pomyślnie. Była to najtańsza wersja i przynajmniej obyło się bez pozwolenia na budowę, gdybyśmy wylewali beton. Taras Olu już prawie skończony pozostało tylko kostkę położyć. I faktycznie grilik to z pewnością będzie pierwsza okazja do przetestowania naszego dzieła.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Super dzięki za informacje cenne:), a jaki garaż będziecie robić ? Gratuluję postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 31.05.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) Odnosnie łazienki Jeśli kolor na 2 ścianach, a reszta w bieli, to nie tylko będzie dobrze, a wręcz super Rozumiem, że kolory płytek będą różne?? Tylko ja chyba bym dała 2 ściany obok siebie w kolorze, a nie na przeciwko siebie. Tylko ciekawa jestem wymiarów Twojej łazienki i układu mebli Edytowane 31 Maja 2011 przez agi_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 31.05.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ale będzie fajowa,kolorowa łazienka .A jaką dużą macie tą łazienkę- u mnie to są 2 maleństwa . Troszkę przeciągły się Wam te tynki,a na kiedy planujecie wylewki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 31.05.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No właśnie lili dawaj jakis rzut lub wizualkę!! pomysł łazienkowy wg mnie ŚWIETNY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 01.06.2011 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Witka laseczki! Ola jeśli chodzi o garaż to my tylko przestawiliśmy nasz zwykły blaszak, nic nowego nie budujemy. Natomiast będzie on otynkowany i pomalowany. Pomiżej wstawiam rzucik łazienki pom 2.5.. Wizualki jedyne jakie posiadam to odręczne bazgroły z użyciem kredek świecowych- jak na razie - więc tym nie będę się chwalić. Płytki zamierzamy położyć w poziomie a nie jak producent pokazuje na swoich wizualach w pionie, czyli tak jak na mojej inspiracji. Ściany które będą kolorowe tzn. wykorzystam biały, fiolet,pomarańcz, zielony, niebieski, czerwony to ta z oknem i naprzeciw niej { tam będzie umywalka}. Najdłuższa zaś ściana jest ze skosem, będzie do skosu w białych kaflach a powyżej traktuję już jako sufit, więc będzie oczywiście również biały. Kolorowo będzie jeszcze w prysznicu, który został "zbudowany" przez męża -na szerokości komina aż do okna. Szafki bedą białe lakierowane. Oświetlenie zaś planuję coś z kryształków, gdyż mam wbudowane luksfery w ściankę w prysznicu, więc tak wydaje mi się,że będzie ok. Jakieś rady, może nowe wizje macie laseczki. Albo coś chcecie mi kategorycznie odradzić. Walcie śmiało mam jeszcze troche czasu na zmiany. Edytowane 1 Czerwca 2011 przez lili07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 01.06.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Znalazłam jeszcze jeden rzucik i zagospodarowanie pomieszczenia najbardziej odzwierciedlające naszą łazienkę. Zmiana nastąpiła jedynie z umieszczeniam pralki- teraz będzie przy kibelku w narożniku. A tej zabudowanej szafki przyklejonej do prysznica nie będzie. Brak miejsca- w realu wyszło za małe przejście i jeszcze inne problemy.Tak więc tak się prezentuje moja łazienka. Ściany przy dzwiach i na przeciw { w tym kąciku} będą tylko malowane na biało-oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.06.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 A ja myślałam, że podejrzę u Ciebie projekt kuchni a Ty widze kobieta wszechstronna, tu o kuchni myśli, tu łazienkę rozrysowuje... Jak już się tak rozpędzisz, to zapraszam do mnie z pomysłami łazienkowymi. U Ciebie na kolorowo, a ja rozmyślam nad szaro-czerwonymi płytkami (ceramika końskie seria oxford). Dzięki za podpowiedzi kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 wolałałabym coś w tym stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00157213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.06.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 ło matko dawno mnie tu nie było a tu takie inspiry że mi oko zbielało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Lili gratuluję tarasu a kto będzie kosteczkę układał sami czy fachowcy, bo u mnie też kostka czeka do położenia ale przez firmęhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.06.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 zapomniałam jeszcze o jednym napisz gdzie takie czaderskie lampy wyszukałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 03.06.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Renatko! Taka też mi się podoba, ale mąż woli wersję bardziej nowoczesną. A Twoja propozycja będzię dla mnie inspiracją dla mebli do pokoju córy. Tom Borko! Tarasik bedzię się robił inwestorskimi rączkami. Tańsza wersja choć może znacznie dłuższa.Własnie dzisiaj przywieżli nam kostkę- na taras,chodnik przed domem, palisandry i krawężniki. Koszty ogromne ale na szczęście ostatnio był zwrot z Vat, więc jakoś przęłkneliśmy ten finasowy szok.Lampy znalazłam na stronie http://www.100lamp.pl . Wcześniej zakupiłam sobie u nich lampy do sypialni{ też pokażę w dzienniku} i jestem zadowaolona z ich serwisu. Pozdrawiam laseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.06.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Lili-jaki wyszedł Wam koszt kostki(jeśli to nie tajemnica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts