Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agi!

Te bajery patchworkowe to ja mam na myśli samoróbkę, ale w wersji jak poniżej.

Pokazywali w TV i w sumie to prosta sprawa tylko szywacza tapicerskiego potrzeba profesjonalnego, a reszta to płyta x 2, klej, gąbka no i oczywiście materiał.

Lili ciagle zaglądamdo Ciebie, aby popatrzeć sobie na ten zagłówek :) Podoba mi sie strasznie :) W końcu zapisałam sobie to zdjęcie na kompie. Mam już gąbkę, płyta też się znajdzie :) Pozostało mi szukać odpowiednich materiałów i guzików :)

Dzięki, dzięki dziewczyny!

Taras ponoć prezentuje się bardzo fachowo. Zaglądające do nas kolejne ekipy gratulują nam tak dokładnych kostkarzy. A teraz to już jesteśmy za połową i to dopiero fajnie się prezentuje.

Drzewo wypatrzyłam na inspiracjach liroya i tam też laska sama to malowała. A nasz artysta jest po szkole plastycznej i to zadanie to dla niego pikuś. Mam nadzieję,że czasowy będzie.

Agi! Właśnie wybieram się po materiał na nasz zagłówek. Myślę,że 4 do 5 różnych będzie w sam raz. Jeśli zrobisz wcześniej niż ja koniecznie podaj instrukcję i foto dzieła. U nas wersja bez guzika.

Pozdrawaim laseczki!

Witaj lili, tarasik pierwsza klasa, tak mi się pspodobała ta kostka, że też taką chcę:), ja od początku chciałam granit, ale bałam się trozkę ceny, a Ty znalzałaś dość korzystnie, bo słyszałam że sam w sobie nie jest drogi tylko nie każdemu chce się bawić w układanie, więc robocizna jest droga, a nam będzie układał teść, który się zgodził na ten wymysł:). Pięknie Wam to wyszło!!!!Pokoik córki zapowiad się bajecznie! Tak trzymać. A domek większy to dobrze, na mniejszy byście tyle samo wydali, tak to już jest;). Pozdrawiam

Ula!

No ja myślę,że nic nie pofikałaś:).Ale czujność przede wszystkim:wiggle:

Agi!

Mam jeszcze fotki innych zagłówków do samodzielnego wykonania. Chociaż ja już się obkupiłam{ materiałowo} i robię z trzech kolorów w wersji patchworkowej.No dobra kiedyś tam zrobię- bliżej przeprowadzki chyba.

Ale może Wy dziewczyny skorzystacie.

wezgłowie1.jpg

wezgłowie 2.jpg

zagł

Lili ta inspiracja beżowa (lniana ) połączona z drewnem piękna .A mi mój mąż rozwalił koncepcje przyzdobienia okien w salonie i jadalni ,miały być firano zasłony rano przez cały dzień miały być upinane na boki a wieczorkiem puszczane luźno ,żeby troszkę przysłonić się a mój M powiedział jak to to trzeba rolety (a ja nie chcę rolet)no bo wiesz kochanie licze na małe co nieco przy konimku z lampką wina .Chciał

am coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80070763

Chodź pierwsza moja myśl to były zielone zasłony lniane .

Edytowane przez Renatamama3

Dorbenko!

A i owszem dylatacja jest konieczna, ale my to mamy zagwarantowane i w cenie od naszego fachowca.

Szczerze współczuję podwójnej roboty. Pewnie wnerwiona byłaś na maxa.

Jeśli chodzi o mój zagłówek to koncepcja jest , materiały są tylko nie wiadomo jak tam moje zdolności. A materiał zakupiłam brązowy i beżowy z połyskiem taki miziaty i czerwieniasty błysk z innego gatunku mat. { wogóle nie znam się na materiałach}. Myślę,że do mojego oświetlenia będzię ok. A zabawa to się zacznie jak przyjdzie ułożyć wzorek.

Renata!

Ta poducha z drewnem też mi się podoba ale może wykorzystam ten pomysł jako wariant zastępczy. Jak pachworkowy się znudzi lub zniszczy.

Co do okien w salonie u mnie pierwszą koncepcją były i nadal są żaluzje drewniane. Rolety raczej odpadają- będą na górze. Jakby technicznie żaluzje odpadły będę musiała ich w zasłonki, ale na tej samej zasadzie jak Ty wspomniałaś. Zwijane na dzień do boków a na noc rozsuwane. Firanka odpada, bo zaciemni mi widok i dopływ słońca. Widzę,że chcemy podobne klimaty zrobić. Romantico.

Cześć lili, co będziecie mieć na podłodze na poddaszu? Macie już jakieś pomysły, wzory etc?Jak tak to dawaj, my jesteśmy przed wyborem konkretnego wzoru i jak do salonu wiem, to na poddaszu różne mi się podobają, bo też większy wybór pewnie, ale na pewno będą panele. Renata, że pozwolę sobie u Ciebie lili, to Ty zamawiałaś drzwi drewniane wewnętrzne na allegro?Jeśli tak, ja się sprawują?