Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

Witaj Ola!

Mówisz i masz. oto foto naszej podłogi mniej więcej bo ta ze strony producenta.

Deska barlinecka dąb eko leżakuje już od jesieni w fachowcu i czeka na dobry moment, czyli na moment jak wylewki wyschną. Cena była zajefajna więc wzieliśmy ją na cały dom.

Teraz idziemy za ciosem i schody też będziemy dębem obkładać. Niestety dąb do najtańszych nie należy, ale zależy mi na jednolitości podłogi ze schodami.

Drzwi wew też drewniane tyle tylko,że sosnowe.

pozdrawiam

podłoga.jpg

podłoga.jpg

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki lili, super, że udało Wam się atrakcyjnie kupić barlinka, bardzo klasyczny, ładny wzór, ja też sobie wybrałam deskę barlinecką jesion bo schody chcemy jesionowe zrobić, ale cena należy do tych póki co nieco wygórowanych więc szukam promocji:), ale na górze będą panele, ale lepszej klasy chcemy kupić, a szukam ładnego wzoru, podobają mi się z kronopola klasy AC4 i fajny jest dąb szampański z AC5 jako nowość, ma fugę - ładnie wygląda. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów!!!

Cześć lili, co będziecie mieć na podłodze na poddaszu? Macie już jakieś pomysły, wzory etc?Jak tak to dawaj, my jesteśmy przed wyborem konkretnego wzoru i jak do salonu wiem, to na poddaszu różne mi się podobają, bo też większy wybór pewnie, ale na pewno będą panele. Renata, że pozwolę sobie u Ciebie lili, to Ty zamawiałaś drzwi drewniane wewnętrzne na allegro?Jeśli tak, ja się sprawują?

Ola jeszcze drzwi nie zamawiałam brak funduszy ,kasa idzie na pana od kafelek ,farby ,kleje ,fugi dopiero jak mąż wróci z delegacji to bedziemy drzwi zamawiać ale byłam u prodycenta i wyglądają super .

Witaj Lili :)

Ostatnio nie mialam czasu sledzic wątkow na forum, więc teraz nadrabiam :)

klinkier cerrad: Mi osobiście sie ten nie podoba. Wolalabym zwykla plytkę klinkierową w jakims jasnym piaskowym kolorze, niz te imitujace kamień.

Łazienkę będziecie mieli pełny profesjonal :) Napewno będzie super :)

Postępów prac zazdraszczam :) U nas dopiero skończone instalacje (prócz podłogówki, bo ta po tynkach)

Pomysł na elewację świetny :) Ja bym się tylko jeszcze zastanowila, czy ten klinkier szary, czy bardziej grafitowy, tak jak dach. Moze sam cokół grafitowy, a reszta szara, ale to na wizualce trzeba sprawdzic jak będzie wyglądało.

Jesli jednak zrobicie tak jak jest na wizualce, to bedzie dobrze, więc moze nie zawracaj sobie głowy moimi dywagacjami ;)

Agi!

Tyś to przynajmniej konkretna kobitka. To ok to nie ok i o to chodzi.

Jeśli chodzi o klinkier to niestety jest to nasz a raczej mój kompromis, pomiędzy ceną, wyglądem i kolorem. Ja chciałam klinkier imitujący cegłę, ale cena nie dla nas a kolor mężowi nie w smak. No i mamy już zamówiony- kolor capiccino i do tego impregnat i fuga- o ton ciemniejsza.

łzaienka ma już wizualkę w pełni profesional- jutro foty w dzienniku. no nieżle pojechaliśmy z tymi kolorami.

elewacja już pozostanie w tej koncepcji, gdyż klinkier mamy już zamówiony. Kolor jasny grafit wpadający w niebieski z takiej śliskiej płytki. Przeważyła cena, a kolor w tonacji utrzymany więc juz bardziej się nie wczuwaliśmy. No do dachu to mu jednak trochę daleko, dużo jasniejszy.

Dzięki za rady i spostrzeżenia. buziale :hug:

Łazienka na wizualce wyszła świetnie :) Tylko pamietaj, żeby dobrze przypilnować glazurnika, zeby nie przykleił tych płytek jak mu pod rękę podejdą (u mojej teściowej byla taka sytuacja)

a z elewacja napewno bedzie ok,pisalam Ci, ze ta na wizualce jest ok :) i zebys nie zawracala sobie glowy moimi rozwazaniami ;)

Witam....posiedzialam,poczytalam,pooglądalam i podoba mi się u Was więc zostanę:yes:Troszkę znam Częstochowę ,bo mam tam rodzinkę,a mój kuzyn buduje się w Jaskrowie,blisko Częstochowy.Lazienka super będzie,kolorowa i inna niż wszystkie.A i pochwale się jak mogę że taaaaras też budujemy taki malutki jak Wy,nawet te same rozmiary ma.Na końcu tarasy w rogu budujemy grilla,wszystko wlasnoręcznie :bye:Będę zaglądala do Waszego dziennika i prosimy o duuuużo fotek:bye:

Dzięki za odzew laseczki!

Wizka łazienki robiona w sklepie z płytkami. Dwa wypady i załatwione. Ale jak się na łazienką myslało cały rok to na miejscu poszło dsyć szybko.

Zastanawiam się jeszcze nad kolorami nad kibelkiem, według mnie to już za dużo, ale mąż się uparł. Myślę,że w trakcie roboty podejmiemy ostateczną decyzję.

A tak nie chciałam akcentować kibelka.

łazienka na górze będzie dla nas ,więc dlatego poszaleliśmy i wogóle nie będę się przejmowała negatywnymi opiniami mojej rodziny. Już słyszę teksty typu,że za 2-3 lata opatrzy mi się, albo ,że za kolorowiasta.

Dolna będzię spokojna, tradycyjna no i przeznaczona między innymi dla gości, więc bez narażenia ich na szok czy też oczopląs.

Jeśli chodzi o elewację to mam nadzieję,że fachowcy będą mogli zrealizować to co zaplanowaliśmy.

Witam nową forumowiczę- Nazwa12!

Zapraszam częściej, wstawiaj tu swój taras jeśli nie prowadzisz na FM dziennika. Kominek- gril z pewnością kiedyś się narodzi ale to pieśń przyszłośći.

Jaskrów znam z czasów liceum często tam wpadałam, ja zaś buduję się na drugim końcu Częstochowy.

no to do miłego!

Witaj Cekin!

Widzę,że jeszcze do mnie zaglądasz { jeden z pierwszych wpisów w dzienniku} to bardzo cieszy. Dzięki za radę- do zastanowienia, chociaż w trakcie robienia wizki naprawdę było bez nich za mdło. Jeśli o graty mam uraz do wystawek i naprawdę ograniczę się do minimum- mydło, gąbka, olejek do kąpieli- reszta będzie upchana pod prysznicem.

Nazwa12!

Nie wiem czy jesteśmy z tej samej grupy wiekowej, ale to już lata świetlne temu kiedy tam zaglądałam. Szczerze powiem teraz nie utrzymujemy kontaktu ze sobą.

Renatko!

Fajne te firany chociaż ten lambrekin to już za ciężki jak dla mnie. U mnie podobnie to sobie wyobrażam tyle tylko,że z zasłonkowego materiału, po prostu musimy się bardziej zasłonić. Nadal jednak myślę o żaluzjach drewnianych. Się zobaczy jak tam koszty i sposób mocowania.

Pozrawiam cieplutko!!!

LILI to jak już dawno jezdzilaś to pewnie znasz moje ciotki,ja też mloda nie jestem.Podpowiem Ci troszeczkę,moja mama byla córką soltysa hi hi,a ja wnuczką soltysa.Teraz jest soltyską Mariolka Sz,mieszkala w środku wsi.Po lewej stronie,jak jechalaś z górki,byl kiosk,tam często kupowalam z bratem oranżadę czerwoną,jeszcze otwierana .....nie wiem jak to napisać.To byly czasy,ot takie wspomnienia fajne:bye:

Nazwa12!

No aż tak stara to nie jestem. W sumie w dzienniku pisałam ile wiosenek liczę {na pierwszej stronie}. Ale aż tak to nie wsiąkłam w te rejony. Wiem gdzie szkoła podstawowa i w tych okolicach chadzałam, jednak trochę za rzadko żeby ludzi na wiosce znać. Powiem tak wspomnienia również fajne aczkolwiek krótkie to wypady były. a na dodatek pamięci do twarzy nie mam a juz do nazwisk to wogóle.

A Ty to gdzie się stawiasz? Może to jakieś moje rewiry.