Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Lili, ależ u Was postępy i pędzicie , ze ho ho!! Co do łazienki - no git po prostu, z tym ze moim zdaniem zbędny kolor na wannie od góry - dałabym tam biały. Elewacja baaardzo mi się podoba, ta okładzina ciemna elegancka:) No i jeśli mam być szczera, to musze napisać, ze ten kamień na ścianę... taaaki sobie, ja jestem uczulona na takie wyroby, chyba wolałabym farbę tymczasowo i cegłę w przyszłości.. Na całej ścianie jeszcze się broni, ale te 'ząbki' (foto na stronie cerradu) - brrrr...Oczywiście to tylko moje zdanie, a ja się nie znam, więc luz:)

Ogólnie wielkie gartulacje, wszystko Wam pięknie wychodzi, szybko, sprawnie - tylko pozazrościć:)

A zagłówki juz gotowe?

Hej Lili, jestem pod wrażeniem:) Aż miło czytać i podglądać! Łazienka faktycznie ciekawa kolorystycznie, ładuje akumulatory na cały dzień. Zestawienie szary i biel jak najbardziej trafione, moje ulubione. Dodatkami zawsze można odmienić wnętrze, nawet 7 razy w tygodniu;) Będzie pole do popisu.

Witeczka!

Cieszę się Madzia,że moje wypociny o farbach okazały się w miarę ciekawe i przydatne. Już zrobiłam próbę kolorów w domku, trzeba poczekać jak wyschnie na końcowy efekt. Chociaż na opakowaniu narysowane kolory - szary i cappucino były bardzo zbliżone to na ścianie wyszło jakby każda była z innej bajki. Warto jednak zrobic sobie testa. Oczywiście wstawię foty tej próby.

Dorbenko!

W sprawie wanny to już drugi głos, myślę,że przy robocie na bieżąco podejmiemy ostateczną decyzję. Najpierw zrobimy te boczne kolorowe ściany i wtedy się będziemy mogli ustosunkować co do wanny i obudowy kibelka.

Niestety klinkier z cerradu to też nie mój faworyt- mąż się napalił. U nas jednak będzie to na całej ścianie w salonie, bez zadnych dziwnych wstawek i zębów. Modlę się o to żeby to wyszło przyzwoicie. Tak to jest jak się ulegnie facetowi- teraz przez to spać nie mogę.

A jeszcze większego kaca mam po tym co mi Renatka wstawiła. To przynajmniej cegiełkę przypomina bu,...bu Fajnego zakupu Renia dokonałaś, a i cena miodzio.

Dorbenko, zagłówki to sie chyba zrobią dopiero po przeprowadzce.

Fajnie Monika, że do mnie trafiłaś. Cieszę się że Ci się dobrze czytało o naszych kombinacjach, wyborach i kompromisach. Zapraszam częściej, do udzielania rad również.

No to do miłego

Witaj lili, ja również dziękuję za wykład o farbach - przyda się przyda, tym bardziej że to też moje klimaty kolorystyczne, w sprawie Kosa - bardzo ładne gniazdka, wogóle weszłam sobie na stronę leroya i są też inne, na których można oko zawiesić, ogólnie jest w czym wybierać. Dzięki. Co do kibelka ja bym zostawiła - lubię takie mocniejsze akcenty, zresztą u nas chyba tylko kibelek będzie zaakcentowany i to mocno kolorowo:), ale z kolei na wannie też bym nie dawała. Prysznic - pasy są super. A może troszeczkę je ograniczyć? W sensie stonować. Ogólnie super, tylko nie wiem czy po jakimś czasie nie będą oczu drażnić. Tylko pasy. Bo tak masz rację naładować się pozytywnie na cały dzień jest gdzie! Trzymajcię się. Powodzenia.

Witaj LILI.....wiem że jesteś mloda,czytalam dziennik od dechy do dechy.U nas wreszcie upal,cieplutko,milutko.Po pracy idę na taras i kombinuję,kupilam 4 donice i sadze kwiatki.To mój pierwszy raz,ale cieszy.Kominek na tarasie zbudowany,tylko nie wiemy jak zrobić ten czop na górze.Pomyślimy to zrobimy,a z lewej strony tarasu zbudowaliśmy sobie z pustaków gazon.Też tam coś wsadzę,to wszystko oblożymy jakimś kamieniem lub lupkiem i już.Wykańczaj się szybciutko i wstawiaj zdjęcia:bye:

Łazienka super, moje klimaty, czysto i energetycznie :) Ja też podpisuję się pod podziękowaniami za wywód o farbach. Przyda się,bo cały czas byłam za Duluxem a teraz chyba wybierzemy Beckersa-jak przyjdzie na to czas :) A u nas w Leroyu w Swarzędzu jest dziś wieczór zakupów od 19 do 21 jak kupisz 10l Duluxa to 10l białej Duluxa dostaniesz gratis ;)

Witaj Klesia!

Finase to żadna tajemnica. Całość z betonitami, piaskiem no i kostką za ten metraż {42m2} plus schody wyszło ok 5.200pln. No nie jest to mało,ale w wersja z wylaniem byłaby dużo droższa. Jak to mówią wersja z betonem to wersja dla bogaczy.

Kostka to granit płukany my kupowaliśmy z Kost-Betu, ale jest ogólnie dostępna. Koszt kostki 45pln/m2 plus palisdy na schody- 600pln.

Netka!

Jesli chodzi o farby powoli przekonujemy się do Dekorala. A o Duluxie znowu słyszałam ,że to kicha - niestety.

Witam z rana....ranny ptaszek z Ciebie,ale w niedziele to taki spokój ,siedzimy w domku och sielanka.Mój sielanki nie ma,po obiedzie jedzie do klienta zobaczyć plac.BO on wlaśnie kladzie taką kosteczkę granitową klientą hi hi.A my nie mamy polożonej ani jednej kostki na placu,tak to jest...szewc bez butów chodzi.Tatas mam z gresu bo taki chcialam,jak mlody mój informatyk wstanie to mu powiem żeby wstawil kilka zdjęć ....napisalaś że mogę:hug:

Cześć,

zapytam też u Ciebie, czemu akurat granit płukany? Próbuję rozeznać temat, widziałam też płyty tarasowe (od 50zł) - czy to kwestia trwałości, łatwości układania, estetyki, ceny, czy czegoś jeszcze? U nas będzie to układał teść z pomocą męża. Pozdrawiam

PS. Cały czas rozmyślam o tych płytkach vivida, chyba jednak wylądują w górnej łazience.

Klesia!

czemu taki wybór? przede wszystkim łatwość układania, bo płytek byśmy się sami nie podjeli; co dalej- łatwość w utrzymaniu { nie to co dechy}; cena;

A jeśli chodzi o samą kostkę to dlatego granit płukany, bo jest od wierzchu bardzo prosta, co mam nadzieję zaskutkuje tym iż stołki nie będą się chwiać.

No i nie przypomina wyglądem tych co pod blokiem mnóstwo. Ale jedno muszę powiedzieć jest ostra co najmniej jak pumeks.

W takim razie Klesia czekam na Twoją wersję tejże kolekcji. Mnie się tak podobają,że podłogowe będą też i w wc na dole, a ścienne { białe} wykorzystam jako podstopnice na schodach. Vivida u mnie rządzi.

Nazwa 12!

Jeśli masz eksperta w chacie to poproszę o fachową ocenę naszego tarasu. A foty z miłą chęcią obejrzę więc wstawiaj bez krępacji.

Netka!

Dzięki mnie też sie podoba, jest nawet lepiej niż myślałam bo to dla moich facetów pierwszyzna.

A co z rurkami było różnie. Na górze były najpierw rury a potem styro 5cm. A na dole najpierw styro 10cm na to rury i styro 5cm. tak to sobie mąż wymyślił, ale i hydrofachowcy ocenili,że bardzo dobra to koncepcja.

Renia!

Gratuluję zakupów, fajnie być już na takim etapie.

Mam pytanie do Ciebie, czym malowałaś ściany, co polecasz, czym grutowałaś?

Jeśli chodzi o nasze wnętrzarskie zakupy to teraz nastawiamy się na drzwi wew sosnowe no i mamy problem bo nigdzie nie mają kompletu, a terminy oczekiwania na dostawę mają conajmniej m-czne. Kiszka. Za to na pocieszenie zakupiłam mojej córce lapę wiszącą do pokoju- oczywiście zieloną- z wyprzedaży ma się rozumieć, bo innaczej bym się nie łaszczyła teraz.

Rena Rena! Kuracja!

Serdecznie witam w moich progach i zapraszam do komentarzy na małe pogaduchy.:yes:

LIli ja mam lampe do gabinetu bo też wyprzedaż a akurt kolor mi podpasował ściany zrobiłam szare a lampa pomarańcz i zasłonka też .Moje chłopaki też mają lampy takie papierowe z zygzakiem i z spaidremenem .

A gruntuje śnieżką GRunt z farbą polecam .A maluje różnie w wiatrołapie Nobilesem ładnie pokryło dwa malowania ,gabinet to śnieżka lateksowa plus pigment śnieżki tak samo kuchnia ,salon duluksem ale dopiero 2 ściany i tylko pierwsza warstwa.Pokój u pierwszego synka nobilesem a u drugiego też nobilesem ale biała plus pigment jestem z efektu zadowalona i nie będę przepłacamć .Bo znając życie 3-4 lata albo wcześniej znów malowanie .Teraz na Nobilesa w LM jest promocja wczoraj dokupywałam farbę gotową i białą ,biała 10 litrów zmywalna 59.99 .