dorben 20.07.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Lili cześć! Ja w sprawie tych drzwi wewętrznych - a robiłas wycenę za komplet u stolarza? Jak to wychodzi w porównaniu do marketowych?Taras wyszedł świetnie - juz nie mogę sie doczekać fotek z elewacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.07.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 No z drzwiami to jazda! Może faktycznie stolarz by Ci zrobił? A ja poproszę też o zdjęcia w trakcie robienia ocieplenia w ramach instruktażu do akcji "zrób to sam" Jaki gruby dajecie styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.07.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Netko! Dorbenko! Jeśli chodzi o drzwi to tylko marketowe sprawdzaliśmy no i oczywiście na allegro. Myślę jednak ,że stolarz nie zrobił by skrzydła poniżej 160pln/szt.A w sumie to mąż miał teraz zamawiać bo ponoć była dostawa lecz nie znam aktualnych faktów, bo mijamy się ze zmianami w pracy i nie ma czasu na gadulce. Na szczęście już jutro sobota.Netka - postaram się o foty z ocieplenia, styropian chyba ma 15cm, ale głowy nie dam { dowiem się}.Na razie u nas leje, więc roboty na dworze wstrzymane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 24.07.2011 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Netka! Cosik dla Ciebie juz mam z tematu ocieplenie domku. I potwierdzam, styropian ma 15cm. Oto foty z pierwszego etapu. Styropian smarowany klejem wkoło przy brzegach plus dwa placki kleju na środku. No i tak całą chałpeczkę styropianujemy. Ponizej tej listwy metalowej bedą u nas obkładać klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 24.07.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Coś się dzieje na budowie i to cieszy ogromnie,a z tymi drzwiami to będzie dobrze,kupicie i będą tylko czlowiek jest w gorącej wodzie kąpany i wszystko chcemy JUŻ.Też tak mialam,teraz mam do wszystkiego dystans,nauczylam się cierpliwości.Na górze mamy zwykle drzwi ALKI kupione w Castoramie,bo na szybko.Na dól zamawialiśmy u stolarza,powiedzial że będziemy czekać 2 tyg to myślalam że to wieczność hi hi.Teraz mnóstwo rzeczy do wykończenia i wcale mi to nie przeszkadza,będzie many many to skończymy.Jest niedziela więc zaraz muszę ,bo w tygodniu dlugo pracujemy to obiady z doskoku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 26.07.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Lili, fronty kuchenne CUD MIÓD po prostu:) Nazwa12 zazdroszczę tej cierpliwości - mówisz ze można się tego nauczyć..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Cześć lili, ależ Wy lecicie do przodu. Nie wiem czemu, ale u nas to wszystko jakoś wolniej schodzi:(. Świetne ogrodzenie sobie wymysliliście. Ładnie wygląda połączenie drewna z cegłą w takim kolorze. Trzymajcie się. Powodzenia! nazwa12, też poproszę instrukcję cierpliwości;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Hejka, lili śliczny będzie ten Wasz dom. Nie przejmuj się, że nie ma okna od frontu - ja też na początku cierpiałam z tego powodu, że mam tylko łazienkowe (w zamyśle miał być tam pokój gościnny), teraz się tym nie martwię, bo ważne, żeby dom był ergonomiczny i żebyście dobrze się w nim czuli, a co gadają sąsiedzi i inni mądrzy, olewajcie. Łazienką mnie powaliłaś - jest niesamowita - sama bym się raczej nie odważyła, bo wolę zaszaleć z dodatkami, które szybko można zmienić, ale naprawdę bardzo mi się podoba - szczere gratulacje za odwagę- codzienna dawka pozytywnej energii gwarantowana! Patchworkowe wezgłowie jest super! Sama mam ochotę na tapicerowany zagłówek, ale mój mąż jakoś niespecjalnie się na to zapatruje - ciekawe co by powiedział na jakieś racjonalne argumenty natury hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 27.07.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Bo to jest tylko tak na początku budowy,że czlowiek chce wszystko na JUŻ.Po trzech latach zamieszkania to tempo prac maleje,zresztą przy chalpie to ciągle jest coś do roboty,jak coś skończysz zaczyna się następna robota i tak w kólko.Mnie wkurza tylko jedno PODLOGI,odkurzę,pomyję a za moment tak samo syf, skąd się to bierze .Muszę kupić PORZĄDNY ODKURZACZ,Może ktoś mi doradzi jaki kupić,musi być naprawdę lekki i dobry,bo mam tego kupe do odkurzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 28.07.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witeczka Laseczki!- Dorben, Nazwa 12, Ola, no oczywiście dawno niewidziana u mnie Lidia. Dzieki za słowa otuchy i aprobaty. Jakby na to nie patrzeć każdy tego potrzebuje. Lidia ciesze się,że takie a nie inne masz odczucia w stosunku do naszej łazienki. Pewnie się jeszcze nasłuchamy mniej pochlebnych komentarzy na żywca, więc tym bardziej cieszą mnie Twoje i reszty F opinie. Nazwa12 też stoję przed dylematem zakupu nowego zjadacza kurzu i jak na razie jedyne co mi przychodzi to jakiś? model zelmera. Miałam chrapkę na piorący ale już się wyleczyłam z tematu. Pozdrawiam Was wszystkie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 28.07.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A czemu już się wyleczylaś,bo cena ja wlaśnie dzisiaj oglądalam kilka modeli.Taki lepszy to ponad 500zl trzeba dać,a ten piorący to ponad 1000zl.Tylko piorący u mnie po co jak ja mam dwa dywany na krzyż,bo wszędzie podlogówka to nie mogę,ale i tak postawie na swoim i na okres letni będę miala dywany i już.A z zelmera to mam dwa i klne na czym świat stoi taki badziew,albo ja tak trafilam bo jakieś tanie kupilam z promocji.A zresztą piorącego nie muszę kupować bo mój brat ma tego karchera i wypierze nam jak potrzebujemy,szczególnie sofy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.07.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja mam zelmera piorącego już 11 lat chodzi super kupiony nie dla prania dywanów bo mam 2 jeden tyci 80 na 140 tylko dla odkurzania na mokro ,córa alergik .W nowym domu jak tylko kasa będzie będzie centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 29.07.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Hejka Lili!-dawno mnie tu nie było ,ale czasu zaczyna mi brakować na wszystko.Powiedz mi na jakie drzwi wewn.się zdecydowałaś,ja już też zamówiłam ,ale bałam się tych marketowych i zamówiłam w sklepie i wcale nie drogo a w zasadzie cena jak w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.07.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ale się u Ciebie dzieje! No i godzina zero coraz bliżej Fajnie że macie ogrodzenie, bardzo wiejsko-stylowe wyszło A najbardziej to zazdroszczę tej pięknej brzozy na działce! Kiedy u mnie takie wyrosną?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 30.07.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Nazwa12! U mnie też raczej nie bedzie dywanów, może 1 na górze i 1 na dole. A piorący strasznie duży, ciężki i bardzo pracochłanny jeśli nim pierzemy { po praniu tyle czyszczenia samego odkurzacza}. Na te kilka razy zamówię sobie karszera i już. A na teraz wybieram zelmera jakiegoś lekkiego i żeby miał dużo różnych szczotek. Bardzo lubię najpierw sobie przejachać odkurzaczem choćby same podłogi to potem lepiej mam do mycia. Liczę się że z 500 pln trzeba wydać na coś fajnego i mam na dzieję na długie lata. Ulciam!My zamówiliśmy zwykłe drzwi sosnowe sęczne { 140pln/szt} plus ościeżnice tez sosnowe. Z tego co zdołaliśmy się zorientować najtańsze to te z marketu. Nettka!Godzina zero pewnie przypadnie na pażdziernik, ale jaby co daję sobie mały zapas czasowy i na świeta grudniowe to na 100%.Brzoza dodaje uroku, a jesienią przybędzie jej towarzyszy gdyż mamy nakaz sadu 20 szt drzew plus ok 5m2 krzaczorów. Problem bedzię jedynie z miejscówką dla tych drzew bo z przodu biegnie drenaż od oczyszczalni i tam odpada. Renatko!Jak tam Twoje płyteczki się prezentują? Pokaż! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Lili płyteczki w łazience się robią trwa to bo pan robi w soboty a dziś np .go nie ma bo się rozchorował .Ale w firmie w której pracuje przyszły tydzień luźniejszy i ma robić od poniedziałku jak się podkuruje .Ja wymalowałam pokoje dzieciaków można zobaczyć zdjęcia na wiosna 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Praca wre, głowa pełna pomysłów jak widzę. Ale też i godzina przeprowadzki nieco bliżej niż u nas. Przedpokój ciekawy, znowu odważny. Skąd te inspiracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 02.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Lili ladnie idziecie do przodu Kasa niestety płynie, my ta kwote, co wypisalas juz dawno przekroczylismy ale nasz dom 2xwiększy, więc chyba nie jest źle. Ja przeliczyłam, że my wydamy tak okolo 350 tys zl, z umeblowaniem, ale oczywiscie nie takim na tip top. uwazam, ze to i tak nie jest źle, biorąc pod uwagę wstępne kosztorysy z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 02.08.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Klesia! Łazienkę oraz przedpokój zgapiłam z inspiracji leroy. Tutaj w pełni mąż zaakceptował moje wymysły i się nie wtrącał. Za to w salonie już jego łapki trochę namieszały i nie jestem pewna końcowego efektu.Tak, coraz bliżej wyprowadzki czujemy to teraz jeszcze bardziej bo daliśmy obecne mieszanie do sprzedaży, więc klamka zapadła. Renatko!Widziałam, efekt bardzo fajny. Gratuluję, pewnie łatwo nie było. Agi!Wasz kosztorys jak na tak duży dom to wyszedł{ wyjdzie} całkiem przyzwoicie. Tak więc głowa do góry nie będzie tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 02.08.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Widzę że szalejesz z wydatkami,ale to jest DOM,Wasz dom i każdy chce mieć ślicznie zrobione.A ogrodzenie też Cię sporo szarplo,ale macie inaczej niż wszyscy bo takiego jeszcze nie widzialam.A i nas z ogrodzeniem jest tak,już dwa lata temu kupiliśmy przęsla,bramę,furtkę,ale będą robili chodniki droga będzie poszerzana i czekamy aż to zrobią.Bo teraz nie wiemy ile mamy się wbić w plac,może to być nawet metr.Dzialkę mamy dużą więc roboty będzie kupe,ale oczywiście sami to robimy,bo my wszystko sami.Dlatego te nasze budowanie trwa tak dlugo a jeszcze pracujemy po xxxxx godz to każdą wolną chwilę staramy się coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts