dorben 02.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Hej Lili!! Gratuluję utrzymania wydatków w ryzach wg planowanych kosztów - to naprawdę sztuka, zwłaszcza ze praca idzie w megatempie i bez 'ręcznych robótek' hehe!! Przedpokój szałowy!! Normalnie mimo ze czarnobiały to jest chyba bardziej energetyczny jeszcze niz łazienka!! A to piekne koronkowe krzesełko tez będzie?? Ależ odważna z Ciebie babka z tymi pomysłami!! No to czekamy na zdjęcia tych pasów i kropek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 03.08.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Nazwa12! Bardzo szanujemy wszystkich, którzy budują systemem gospodarczym- naprawde jesteśmy pod wrażeniem. Niestety my nie jesteśmy czasowi, a w zasadzie mąż i w naszym przypadku budowanie x lat nie wchodziło w rachubę. Wiesz latka lecą i chcemy sobie jeszcze powczasować, ale głównym powodem był ten nasz nieszczęsny kredyt. Trzeba nam jak najszybciej sprzedać obecne lokum to wtedy spłacimy dużą część kredytu naraz i rata spadnie do przyzwoitego poziomu.Nazwa takiego identyko ogrodzenia frontowego też nigdzie nie widzieliśmy. Pomysł z dechami był mojego męża a obsadzenie w betonowych przęsłach już mój. W pierwszej wersji miały być przytwierdzane do słupków , ale ten wariant daje taką spójność z resztą ogrodzenia. Dorbenko!Na widok tego przedpokoju też popadłam w lekkie ożywienie i dlatego postanowiłam coś pokombinować na tą modłę. Niestety mój przedpokój jest malutki i oprócz szafy, lustra i haczyków na ubrania dla gości nic innego tam nie przewiduję. Szał ciał obejmie więc u mnie łazienkę i ten przedpokój reszta będzię spokojna- tak myślę a jak wyjdzie???? Budżet pilnuje mocną ręką mąż choć i tak pozwoliliśmy sobie na parę ekstra dodatków/ wydatków typu: Płytki klinkierowe do salonu, lepsze kafelki do łazienek, farby z górnej półki itp.W tym tygodniu malujemy ściany i sufity, tapeta zamówiona. Nabieramy tępa. Pozdrawiam i życzę również zadawalojących budżetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 04.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Hej,sprzęt Agd zamawiałaś w necie czy stacjonarnym sklepie? Różnica w cenie spora, ale i ryzyko duże. Vivida górą! Ciekawa jestem efektu z tymi schodami.Gratuluję utrzymania założonej kwoty (i męża mocno stąpającego po ziemi).Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja sufity maluje białym Nobilesem kryje super >dekoral jest do dupy kupiłam brązowy 3 razy malowałam i dalej smugi kupiłan Nobilesa i pomalwałam i super wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 05.08.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Klesia! Zamawiałam w inernecie więc jeśli chodzi o kasę na samej płycie zaoszczędzę 350pln w stosunku do sklepu stacjonarnego. Ryzyko jest ale my wybraliśmy płatność przy dostawie, więc co najwyżej w tej sytuacji nie przywiozą nam i będziemy szukać dalej.Oczamy mojej wyobrazni już widzę gotowe schody i już się cieszę na ten moment. Ale za nim to nastąpi pewnie kolejny m-c minie. Renatko!Niestety potwierdzam Dekoral jest do d....., Ale był w promocji więc mąż wziął. Naszczęscie tylko dwa baniaki 10L.Nobilesem jeszcze nie malowaliśmy,więc skoro rekomendujesz to nastepnym razem weżmiemy go pod uwagę. Dzięki! Pozdrawiam!!!! A u nas płyteczki w salonie się kładą znaczy mąż kładzie. On zafascynowany a ja na dwa razy, bo najbardziej marzyłam o cegiełce. Nadal nie jestem przekonana może jak fugi dojdą to polepszą sprawę. Za to kolor na ścianach jak najbardziej trafiony. Wczoraj malowałam dechy na płocie, fajny kolorek wyszedł. Foty zamieszczę jak front ogrodzenia będzie w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.08.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Lili, a jaki sklep internetowy wybrałaś?Mam ogromną prośbę - możesz zrobić zdjęcie tarasu, tak by było widoczne łączenie ze ścianą domu? Teściu się głowi, rozmyśla a jest bardzo dokładny, więc boję się, że może mu zejść do jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 06.08.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Klesia! Piekarnik wczoraj doszedł- czas oczekiwania 2dni- sklep www. elektromarket.pl.Jesli chodzi o taras to najpierw na ścianie domu jest ocieplenie{ zrobione tak jak przy fundamentach} no i kostka dochodzi do samego styropianu. Teraz chłopaki tynkują chałpkę i będą w tym miejscu trochę wyrównywać, no i jeszcze musimy zrobić coś ala próg. Podjadę dziś na działęcję to obfocę może Ci to pomoże, a raczej Twoim złotym rączkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.08.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ale jestem ciekawa tych kolorów. Fajnie że piszesz o jakości farb, będę pamiętać żeby nie kupić Dekorala. Mam już kilka farb Nobilesa ale jeszcze nimi nie malowałam rzecz jasna W każdym razie stawiam na lateksowe. A Dekoral to chyba akrylowa? Ile płacilas za ten grunt Tikurrili? Najlepszy etap macie, ja też nie moge się go doczekać bo to o krok od przeprowadzki. A Wasza kiedy? Ja tez chętnie podejrzę to zdjęcie dla Klesi Co do sklepów internetowych to ja jakoś nie mam oporów do kupowania tam nawet z przedpłatą. We wtorek kupiłam wannę, przelałam kasę i wczoraj (piatek) przyjechała pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Lili, mam pytanie ile płaciliście za tynki? Z tego co pamiętam macie cementowo-wapienne? Nam facet policzył 20zł/m2 za tynki maszynowe (robocizna z materiałem) i nie wiem czy to dobra cena. Cena dotyczy powierzchni netto, czyli odliczona jest powierzchnia okien. Z góry dziękuję. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 07.08.2011 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Netka55! Naprawdę fajny ten etap, a przeprowadzka gdzieś w pażdzierniku-chyba.Grunt Tikurrilli ok 70pln za 5l- to jest koncentrat, więc tak jak za 10l. Agalind!Nasza cena za tynki 22pln/m2 { z materiałem} też bez okien liczony metraż. Więc u Ciebie jest jeszcze lepiej nie masz się co martwić,że Cię ograbił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 07.08.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Widzę że Ty też lubisz rano prześledzić wątki na forum,jest cisza i jest niedziela to pobyczyć się trochę można.My dzisiaj po betoniare jedziemy do castoramy,ale po obiedzie to jeszcze mogę posiedzieć na laptopku.Pogoda super,wczoraj trochę pogrilowaliśmy,ale te kielbasy to do du... są.Wszystkie jakieś beznadziejne czy tanie,czy drogie kiedyś jak grilowaliśmy to te kielbasy mialy smak,a teraz najlepiej szaszlyki robić,albo rybki.Milej niedzieli wszystkim życzę idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki lili07. Rozpuściłam wici i faktycznie chyba mnie nie oszukują. A uzywaliście gotowych mieszanek czy tradycyjne piasek+cement+wapno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 U nas tynki cem-wap po 24zł, najdroższe były po 29... a gipsowe po 22 zł oczywiście z materiałem. Ile trzeba odczekać po tynkowaniu, żeby zacząć malować? Dzięki lili07 za nazwę sklepu, zapisałam go sobie.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.08.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Klesia! Nie ma za co. A na deser fotka z tarsu. Mam na dzieję,że pomogą choć trochę. To jeszcze nie jest skończone,ale tym zajmie się teraz tynkarz, a póżniej jakiś próg trzeba będzie wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dzięki Klesia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.08.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witaj Nazwa12! Choć spóżnione, ale smacznego!!!Co do wyrobów kiełbasianych to masz 100% racji. Trafić na coś naprawdę smacznego to nie lada wyczyn. Ale nie oszukujmy się na dobrą kiełaskę trzeba wydać ok. 20pln/kg, a za wędlinę niestety ale powyżej 26pln/kg. Robiłam w tej branży, więc już się doszkoliłam. Niestety klienci przelali szalę goryczy i się przekwalifikowałam { kolejny raz}.A buszuję po internecie przeważnie, albo przy śniadanku, albo przy obiadku.Przy okazji - fajny Wam teras wyszedł, podobają mi się takie płyteczki. Agalind!Tynki mieliśmy z paczki- jakaś Dolina czegoś... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.08.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeszcze raz Klesia do Ciebie! Nie doczytałm wcześniej. Po tynkach trzeba min. 6 tygodni żeby malować, ale najpierw gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Jeszcze raz wielkie dzięki, dziewczyny! Lili - pewnie z Doliny Nidy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.08.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dziękuję za zdjęcie. Pokażę teściuniowi, mam nadzieję że pomoże.Lili, jaka to nazwa tej sosny? Orleańska? koreańska? bo wdarła się jakaś literówka i nie mogę znaleźć w necie. Jakbyś jeszcze pamietała firmę, to byłabym bbbaaaaardzo wdzięczna.pozdrowienia Agalind, nie ma za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 09.08.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Klesia! To na 100% sosna orleańska kupowana LM- dokładnie to lazur firmy nie pamiętam ale tylko jedna taka sosna orleańska była na próbniku. Lazur ma takie same zastosowanie jak lakierobejca.To tyle w tym temacie, mam nadzieje,że choć trochę jaśniej teraz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts