Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Anutka 2!

Kuchnia jest już dopięta na ostani guzik. Wszystkie warianty omówione i dograne. Faktycznie trochę do Statu podobne ale tak te paski mi się podobały więc utrzymałam ten klimat. przewidywany montarz to połowa września. Czekam na wizualki tej kuchni, które mogłabym tu wstawić, bo na razie są ale tylko w wersji papierowej.

Tom Borko!

Witam serdecznie i dzięki za słowa otuchy. Mam na myśli ściankę z płytkami. Bardzo bym chciała,żeby to wszystko { salon i kuchnia plus schody } ładnie ze soba współgrało. Zapraszam częściej, dobra rada zawsze w cenie.

Pozdrawiam.

Lili ogrodzenie miodzio a płyteczki wyglądają dość fajnie zobaczymy jaki będzie końcowy efekt .Mi wkońcu wrócił M i działamy tzn rano do południa jest na badaniach ale coś tam dziubiemy opłytowaliśmy klatkę, ja dyserbitem zamalowałam 2 balkony i na jednym przyleiłam pape .No i zamówiliśmy blat na barek ,oglądneliśmy drzwi u jeszcze jednego producenta .

Lili zabij mnie ale ja na fotce nr 3 nigdzie nie widzę szarego! To już chyba starcza ślepota bo okulary już noszę :D Albo kiepski laptop :D Ten szary to taki prawie biały?

Płytki cegiełki fajne.Pokaż w końcu drzwi! Baterię do łazienki jednak zmieniłam na Ferro Modena bo mi bardziej do umywalkowej pasuje. Już zamówiłam bo ja internetowa zakupowiczka jestem ;) A te baterie to satynowe kupiłaś?

Witam! Bardzo ciekawy domek, choć trochę "bunkrowaty" (chyba sama tak gdzieś napisałaś). Przyznaję, sam bym się na taki bezokienny nie zdecydował, ale po zobaczeniu rzutów wnętrz i układu działki jest to logiczne.

Ciekawy opis testu farb- teraz wiadomo czego unikać.

Troszkę zaskoczył mnie widok w kotłowni, mianowicie ocieplenie rurek wychodzących z pieca- kawałek nieocieplony, potem otulina, potem na kolanku brak, nieizolowany wężyk elastyczny, itd. - mam nadzieję, że to zostanie przez fachowców poprawione, bo ucieka niepotrzebnie ciepło.

Powodzenia! :-)

Agiland!

Dzięki. Fakt da się przeżyć pod warunkiem że jesteś bardzo elastyczna. Bo wychodzi na to że większość zakupów to nie takie jak chiałam. Ale mam nadzieję,że i tak będzie ok.

Nettka55!

Pocieszę Cię, ślepa nie jesteś tylko ten szary to taki brudny biały. Ale przy białym widać różnicę. A wogóle to narazie tylko na raz malowane więc po drugiej warstwie będzie jeszcze innaczej.

Drzwi pokaze jeszcze dziś ale fota z inretnetu nie na żywca. Baterie też Ferro- Padwa zwykłe chromowane.

Renatka!

No to udanego leżakowania i zero stresu wykończeniowego!!!!

Witam nowo przybyłych gości Pesce i DEZET.

Cieszymy się że się podoba nasze podejście do tematu budowlanego.

DEZET zdjęcia z kotłowni to były takie na szybko jeszcze w trakcie prac ekipy, ale oczywiście zwrócimy uwagę na ten temat. Powiedz za to czy technicznie jest ok.

Pozdrawiam!!

Czy kotłownia jest technicznie dobrze, nie jestem w stanie napisać- to "w praniu" wyjdzie :-)

Montaż czysty, czyli bez niepotrzebnych zawijasów rurkowych, niestety często widziałem esy floresy na ścianach... a tłumaczenie fachowca w stylu:

"przecież to tylko kotłownia" mnie doprowadza do białej... gorączki... i świadczy o braku myślenia tej osoby.

Zresztą w mieszkaniu gdzie teraz mieszkam pod piecem gazowym dwu-funkcyjnym w kuchni 15 lat temu zamontowałem taką osłonę z paneli ściennych

(otwarta od dołu) na te wszystkie zaworki. Estetycznie i tych bebechów nie widać. Teraz są już takie osłony gotowe do kupienia u producentów pieców gazowych.

Pozdrawiam.

Hejka. Dawno nie zaglądałam. W ogóle się opuściłam strasznie.... Widzę, że też masz poczucie, że wykończeniówka może człowieka wykończyć.... A myślałam, że to taki przyjemny etap będzie... Bardzo fajne drzwi. Też jesteśmy na etapie wyboru... Ach... te dylematy.... Żeby tak wygrać w totka... :-)

Pozdrowionka

"Licznik na razie stanął na 190.000pln, ale w tych pieniądzach jest ogrodzenie, taras, podjazd i chodnik z kostki, których wcześniej nie planowaliśmy.

A pozostało już bardzo nie wiele - ocieplenie poddasza, ocieplenie i otynkowanie budynku plus płytkowanie, malowanie, meblowanie."

Ciekaw jestem ile w sumie wyniesie Was budowai. Tak sobie "gdybnę"- 220tys. bez mebelków. Taka kwota chyba i w Waszym zamyśle była. Ciekawe ile się rozminie z realem.

DEZET!

I było by nawet z mebelkami te 220 tysi, ale te nadprogramowe wydatki doszły więc wyjdzie z 240 tysi- pewnie?! No ale człowiek zarabia i nie samym kredyetem żyje. Ale jeśli chodzi o sam dom to jak najbardziej zmieścimy się w założonym budżecie.

Dobre badanie rynku z materiałami przed budową i lekkie rozeznanie w cenikach fachowców pozwoliło utrzymać się budżecie. Polecam wszystkim tylko naprawdę realnie trzeba do tego podejść.

powodzenia w Twoich wydatkach i utrzymaniu w ryzach budżetu!!!

Drzwi drewniane koniecznie po pierwszym lakierowaniu trzeba oszlifować drobnym papierem ściernym. Jeśli po drugim malowaniu czuć "dropki" trzeba szlifowanie powtórzyć.

Lakierowałem swoje drzwi wejściowe do mieszkania i były to na pewno 4 warstwy i szlifowanie między malowaniami. I świecą się jak psu... ;-)