anutka2 11.08.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 witam:) Jestem bardzo ciekawa kuchni:) zapowiada się świetnie . Trochę kojarzy mi się ze STAtem:) Jak długi macie okres oczekiwania na kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.08.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Lili super macie pomysł na schody i sciana z "cegłą " bardzo mi sie podoba.pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 11.08.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam Anutka 2! Kuchnia jest już dopięta na ostani guzik. Wszystkie warianty omówione i dograne. Faktycznie trochę do Statu podobne ale tak te paski mi się podobały więc utrzymałam ten klimat. przewidywany montarz to połowa września. Czekam na wizualki tej kuchni, które mogłabym tu wstawić, bo na razie są ale tylko w wersji papierowej. Tom Borko!Witam serdecznie i dzięki za słowa otuchy. Mam na myśli ściankę z płytkami. Bardzo bym chciała,żeby to wszystko { salon i kuchnia plus schody } ładnie ze soba współgrało. Zapraszam częściej, dobra rada zawsze w cenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.08.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Lili ogrodzenie miodzio a płyteczki wyglądają dość fajnie zobaczymy jaki będzie końcowy efekt .Mi wkońcu wrócił M i działamy tzn rano do południa jest na badaniach ale coś tam dziubiemy opłytowaliśmy klatkę, ja dyserbitem zamalowałam 2 balkony i na jednym przyleiłam pape .No i zamówiliśmy blat na barek ,oglądneliśmy drzwi u jeszcze jednego producenta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.08.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Działacie aż miło! Dobrze wiedzieć, że wykończeniówkę da się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 15.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Przeczytałam właśnie cały dziennik. Jestem oszołomiona założeniami, projektem i tempem prac. Trzymam kciuki za wykończeniówkę i z niecierpliwością oczekuję na kolejne wpisy w DB.Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Lili zabij mnie ale ja na fotce nr 3 nigdzie nie widzę szarego! To już chyba starcza ślepota bo okulary już noszę Albo kiepski laptop Ten szary to taki prawie biały? Płytki cegiełki fajne.Pokaż w końcu drzwi! Baterię do łazienki jednak zmieniłam na Ferro Modena bo mi bardziej do umywalkowej pasuje. Już zamówiłam bo ja internetowa zakupowiczka jestem A te baterie to satynowe kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.08.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Pokazuje drzwi ,my chyba dziś zamówimy bo już czas panele zaczeliśmy kłaść u dzieciaków .Ja jutro na 2 tyg nad morze więc życzę szybkich postępów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.08.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam! Bardzo ciekawy domek, choć trochę "bunkrowaty" (chyba sama tak gdzieś napisałaś). Przyznaję, sam bym się na taki bezokienny nie zdecydował, ale po zobaczeniu rzutów wnętrz i układu działki jest to logiczne. Ciekawy opis testu farb- teraz wiadomo czego unikać. Troszkę zaskoczył mnie widok w kotłowni, mianowicie ocieplenie rurek wychodzących z pieca- kawałek nieocieplony, potem otulina, potem na kolanku brak, nieizolowany wężyk elastyczny, itd. - mam nadzieję, że to zostanie przez fachowców poprawione, bo ucieka niepotrzebnie ciepło. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 16.08.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Agiland! Dzięki. Fakt da się przeżyć pod warunkiem że jesteś bardzo elastyczna. Bo wychodzi na to że większość zakupów to nie takie jak chiałam. Ale mam nadzieję,że i tak będzie ok. Nettka55!Pocieszę Cię, ślepa nie jesteś tylko ten szary to taki brudny biały. Ale przy białym widać różnicę. A wogóle to narazie tylko na raz malowane więc po drugiej warstwie będzie jeszcze innaczej.Drzwi pokaze jeszcze dziś ale fota z inretnetu nie na żywca. Baterie też Ferro- Padwa zwykłe chromowane. Renatka!No to udanego leżakowania i zero stresu wykończeniowego!!!! Witam nowo przybyłych gości Pesce i DEZET.Cieszymy się że się podoba nasze podejście do tematu budowlanego. DEZET zdjęcia z kotłowni to były takie na szybko jeszcze w trakcie prac ekipy, ale oczywiście zwrócimy uwagę na ten temat. Powiedz za to czy technicznie jest ok. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy kotłownia jest technicznie dobrze, nie jestem w stanie napisać- to "w praniu" wyjdzie Montaż czysty, czyli bez niepotrzebnych zawijasów rurkowych, niestety często widziałem esy floresy na ścianach... a tłumaczenie fachowca w stylu: "przecież to tylko kotłownia" mnie doprowadza do białej... gorączki... i świadczy o braku myślenia tej osoby. Zresztą w mieszkaniu gdzie teraz mieszkam pod piecem gazowym dwu-funkcyjnym w kuchni 15 lat temu zamontowałem taką osłonę z paneli ściennych (otwarta od dołu) na te wszystkie zaworki. Estetycznie i tych bebechów nie widać. Teraz są już takie osłony gotowe do kupienia u producentów pieców gazowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 18.08.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Hejka. Dawno nie zaglądałam. W ogóle się opuściłam strasznie.... Widzę, że też masz poczucie, że wykończeniówka może człowieka wykończyć.... A myślałam, że to taki przyjemny etap będzie... Bardzo fajne drzwi. Też jesteśmy na etapie wyboru... Ach... te dylematy.... Żeby tak wygrać w totka... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 18.08.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 "Licznik na razie stanął na 190.000pln, ale w tych pieniądzach jest ogrodzenie, taras, podjazd i chodnik z kostki, których wcześniej nie planowaliśmy. A pozostało już bardzo nie wiele - ocieplenie poddasza, ocieplenie i otynkowanie budynku plus płytkowanie, malowanie, meblowanie." Ciekaw jestem ile w sumie wyniesie Was budowai. Tak sobie "gdybnę"- 220tys. bez mebelków. Taka kwota chyba i w Waszym zamyśle była. Ciekawe ile się rozminie z realem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 19.08.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 DEZET! I było by nawet z mebelkami te 220 tysi, ale te nadprogramowe wydatki doszły więc wyjdzie z 240 tysi- pewnie?! No ale człowiek zarabia i nie samym kredyetem żyje. Ale jeśli chodzi o sam dom to jak najbardziej zmieścimy się w założonym budżecie.Dobre badanie rynku z materiałami przed budową i lekkie rozeznanie w cenikach fachowców pozwoliło utrzymać się budżecie. Polecam wszystkim tylko naprawdę realnie trzeba do tego podejść.powodzenia w Twoich wydatkach i utrzymaniu w ryzach budżetu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 19.08.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Aga Krzyś! Fajnie że wpadłaś!!!! Drzwi w realu jeszcze fajniesze, a tatuś pięknie je opyka i będą się błyszczeć jak psu jojeczka!!Zmykam do Ciebie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.08.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Drzwi drewniane koniecznie po pierwszym lakierowaniu trzeba oszlifować drobnym papierem ściernym. Jeśli po drugim malowaniu czuć "dropki" trzeba szlifowanie powtórzyć. Lakierowałem swoje drzwi wejściowe do mieszkania i były to na pewno 4 warstwy i szlifowanie między malowaniami. I świecą się jak psu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 19.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 hej Lili:)gdzie u ciebie nowe zdjęcia?ja przyszłam się pochwalić że u mnie już kuchnia:)a..ja tez potwierdzam teze że można się wybudować za 200 do deweloperskiego...u nas na dzień dzisiejszy też niecałe 240 a mamy już kuchnie, lazienkę i kanapę do salonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.08.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 DEZET! Dzięki za czujność i dobre rady , ale mamy to pod kontrolą. Tatinka używa papieru i z pewnością dwie warstwy lakieru są położone, a czy więcej....- dowiem się. Ann i Paweł! Zdjęcia już w krótce{ po weekendzie?}, a teraz idę podglądać co u Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 26.08.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 lili ale u Ciebie zmiany! Ładny kamień na podjeździe. Taki zostaje czy dajecie na niego kostkę? Zazdroszczę że masz wykonawców od robót brukarskich, my będziemy sami walczyć i to nie wiem kiedy. U nas jednak na podjeździe kostki nie będziepozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Cześć, u mnie też już są wylewki!!!W końcu:). Póki co brak zdjęć, nadrobię również po weekendzie. Świetne drzwi wewnętrzne ale na stronie jakoś ich nie znalazłam - dałabyś szerszego linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts