lili07 28.08.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Nettka! Kamień to tradycyjny tłuczeń drogowy - dolomit. Na to oczywiście idzie kostka- foty już w dzienniku. Z tym walczyć się nie podjeliśmy, gdyż postawiliśmy na solidność podłoża, a w takiej wersji owszem dało by się i samemu, ale jaki efekt? i ile czasu by przy tym zeszło? - poddaliśmy się. Ola!Wiem kiepska ta ich strona, my zamiawialiśmy przez Castoramę, ale poszukaj na allegro tam też ich widziałam. Same drzwi nie są szczytem piękna, widać sęki i takie kółeczka wstawiane { w krótce może pokarzę}, ale za tę kasę mam przynajmniej drewniane drzwi, które kiedyś tam można spokojnie przemalować.Gratuluję przejścia na wyższy poziom, teraz się spokojnie wykańczaj- na pewno zarzucę okiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 29.08.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Lili wyszło świetnie Przedpokój zajefajny dom na zewnątrz też wygląda super A kolory dobrze zgrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 29.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 lili, wyszło naprawdę świetnie! Bardzo fajnie wygląda elewacja. Przedpokoik ciekawy, choć ja nie przepadam za tapetami, ale pomysłowo i z gustem! Dzięki za drzwizki, znalazłam na allegro. Też chcemy drewniane, a sęki dodają tylko uroku i klimatu, więc nie martw się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 30.08.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Od jakiegoś czasu podczytuję i jestem pod wrażeniem, domek niewielki ale świetnie przemyślany i z charakterem. Łazienka bardzo fajna, świtny punkt kolorystyczny dla dominujących szarości. Przedpokój ciekawie się zapowiada, tapety świetne. Ja u siebie też planuję monochromatyczną bazę i szaleństwo kolorystyczne dodatkami. Elewację też dobrze przemyślałaś, wszystko super ze sobą współgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Hej lili wróciłam a tu takie postępy u mnie też po mału łazienka się kończy pech bo brakło jednej płytki i fugi .Donoszę ,że krowy na ścianie tylko aparatu nie wziełam ,wyszło fajnie inaczej niż te tradycyjne ,owoce i dzbanki aż mój pan kafelkowy się do tych krówek śmiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 01.09.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Renata! Mam nadzieję,że z płytką nie będzie problemu i dokupisz. Natomiast my po niedzieli też zaczynamy się płytkować i zaczynamy od kuchni. Sama jestem ciekawa jak to z tymi krówkami będzie, ale faktycznie jak tylko o nich pomyślę to micha sama się śmieje.Ekpia 3 osobowa ma być, więc mam nadzieję ,że pójdzie szybko. Da Lena!Cieszę się ,że przypadły Ci do gustu moje wybory. Zapraszam do podglądania i radzenia oczywiście. Ola!Pamiętam o drzwiach, jak tylko obfocę zaraz tu wstawię. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Płytka dokupiona bez problemu bo to produkcja dla LM .Dziś padam bo rano do kościoła i szkoły z młodymi potem LM zakup płytki oraz farby i drzwiczek do córy do garderoby ,potem obiadek dla rodzinki potem z M budowa pomalowaliśmy i klatkę 2 warstwą na gotowo posprzątałam górną łazienkę ,gabinet a M przygotował pod panele więć jutro w gabinecie panele .Fajnie wyszedł ten wiatrołap wam chodź ja bym dała albo same kropy albo same pasy ja pomalowałam na jesień orzechową Nobilesa i tak mało będzie widać bo na jednej ścianie bedzie szafa a na drugiej wieszaki i półka na buty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To poprosimy o relacje fotograficzną z placu boju! Aż muszę poszukać tych opinii o Twojej kuchni, ja swojej nie wystawię na krytykę, bo będzie musiała mi służyć latami a nie chciałabym jej znienawidzić po kilku dniach. Nie będzie idealna, ale moja, wymarzona, wymyślona i teoretycznie przemyślana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 02.09.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Renata! U mnie tez w wiatrołapie znajdzie się i szafa i lustro jakies siedzinko no i haczyki na ubrania, więc troche znikną kropki a bardziej przebijać się będą paski.Fajnie ,że bezproblemowo wyszło Ci z płytkami.A teraz czekam na te Twoje { moje } krówki!!!!! Klesia! Ja tez nie zamierzam zmieniać kuchni w najbliższych latach, a krytyka dotyczyła tylko wolnostojącej szafki i utrudnienia w uzytkowaniu piekarnika.Ale ja to wymysliłam i ja sie z tym męczyć { albo i nie } będę. najważniejsze że dla mnie ma być wygodna, a podobać się nie musi wszystkim, ale do tego to już przywykłam. Mam grubą skórę i dużą zlewkę, olewkę na niektóre pogadanki.Sama czekam na postepy jak na szpilkach, więc fotek będzię, oj będzie trochę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.09.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Lili dziś jak nie zapomnę zabrać aparatu to wstawie zdjęcie ,ja walcze z meblami właśnie skręcam dzieciaką ,skręciłąm dziś 3 łóżka ,jeden regała ,a muszę jeszcze 2 biurka i jedną komodę i umyć panele i ogarnoć domek tu gdzie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 05.09.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ola! Mam coś dla Ciebie!!! Oto przykład zapchaj dziury na jednej szt drzwi. Na pewno uroku nie dodają, ale za jakiś czas z pewnością nie będę tego zauważać a z kasą jestem do przodu. Sama zadecyduj czy to dla Ciebie za dużo czy do przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 05.09.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dzięki lili, doczekałam się. Fajnie, że pomyślałaś o mnie, a ostatnio poniekąd też, będąc a Tarnowskich Góach - odwiedziłaś moje rodzinne strony:), przyznasz że w Castoramie pracują bardzo mili i pomocni ludzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.09.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ola! Mam coś dla Ciebie!!! Oto przykład zapchaj dziury na jednej szt drzwi. Na pewno uroku nie dodają, ale za jakiś czas z pewnością nie będę tego zauważać a z kasą jestem do przodu. Sama zadecyduj czy to dla Ciebie za dużo czy do przeżycia. Powiem krótko- żałosne. Takiego stolarskiego babola to naprawdę w życiu nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Lili kilka zdjęć z naszej wykończeniówki http://www.mojalbum.com.pl/Album=8AVUFIHC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 12.09.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Dezet! No cóż najpiękniejsze to to nie jest, ale uwież nam to koło D.. lata. Jest cała grupa rzeczy którym byśmy nie potrafili tak odpuścić, ale w przypadku drzwi jesteśmy w stanie przymknąć na takie babole oko. W tym przypadku cena była najważniejsza plus drewno, odpadowe ale jednak drewno. Renata!! Widziałam, widziałam dużo kolorów. Ja co prawda mam na dzień dzisiejszy przesyt kolorystyczny, ale muszę powiedzieć,że Twoje fajnie się komponują i akcentują pomieszczenia. Co prawda krówek się w końcu doczekałam, ale u mnie w tym samym czasie zawisły na ścianach. Inna kompozycja ale i tak humor nam poprawią co nie?!Mebelki w dziecinnych pokojach i już można zamieszkać. No właśnie kiedy to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 U mnie kolorowo to tylko w dziecięcych pokojach dół w beżu ,szarośći tylko ściany w kuchni zielone .Właśnie kupiliśmy grzejniki a wczoraj kuchnie STAT ale tylko dół ,żeby się nie załądować kartonami bo sami składamy .A przeprowadzka mam nadzieję ,że październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.09.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 lili07 trochę mnie nie było a u Ciebie dzieje się i to sporo! POdoba mi się że masz tak czysto i schludnie już na zewnątrz. Zazdroszczę My mieliśmy aspiracje robić schody do domu sami ale czasu brakuje, za dużo innych rzeczy musimy zrobić sami a że tamte są łatwiejsze to poszukamy fachowców. Twój wiatrołap jest bombowy! Ale nie odgapię bo mam inną koncepcję powodzenia i szybkiej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.09.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Krówki przesympatyczne, buzia sama się do nich śmieje. Czemu masz przesyt kolorystyczny?Jak tam vivida??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Lili wstawiłam kilka nowych zdjęć z łazienki i kuchni ,dziś składaliśmy górne szafki ,może jutro będą zawisną ,dziś mało czasu było bo rano wycieczka do Pięknej Lanckorony potem obiadek składanie i ognisko u nas na działce z gościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.09.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Netka! Co do schodów to też mieliśmy robić je sami, ale poszliśmy na łatwiznę i daliśmy poszaleć fachowcom. Jak to mąż przeliczył -podjazd i schody robiłby ok 4 m-cy, a i efekt nie dokońca pewny, więc wybór był prosty. Tylko kasy trochę żal, ale efekt nam się podoba. Klesia! Krówki wyszły lajcikowo, a Vivida ujrzy światło dzienne dopiero za tydzień. Teraz mamy prawie gotowe wc na dole. I tak sobie nazwałam je " bursztynowa komnata". A dlaczego ? odpowiedz w krótce. Jeśli chodzi o mój przesyt kolorystyczny to wynika on przede wszystkim z tego,że obecnie mam za dużo kolorów. Zielono-pomarańczową łazienkę, Różowo-beżowy przedpokój, łososiowy salon , a kuchnia totalny misz masz beż,niebieski,miodowy. Dlatego nie malujemy ścian na jakieś mocne odcienie, choć tu i tam będą mocne akcenty. Zdecydowałam się na czerwień w salonie, zielony u córki w pokoju, czerwień i brązy w sypialni no łazienka to sami wiecie. Renatka! Fajnie mieć czas na małe wypady, zwłaszcza że pogoda już w krótce nie będzie łaskawa na takie eskapady. Zmykam na małe podglądanie Twojej posiadłości! Pozdrawiam Was Laseczki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts