Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anutka2

Tataraczko

Fajnie mieć ogród ale nie mam pojęcia jak się do tego wszystkiego zabrać.

Ciągle czekamy na decyzję w sprawie przesunięcia terminu nakazu sadu, który mieliśmy wyznaczony na pażdziernik tego roku. No ale jak tu sadzić jak jeszcze nie mamy zainstalowanego szamba, nawiezionej i rozprowadzonej ziemi. A w nakazie była mowa o drzewach i krzakach więc dobrze by było zrobić to z głową.

Dlatego poczekam najpierw na decyzję z urzędu, wymyślę co gdzie ma być zainstalowane na działce a następnie wstępnie zaprojektuję sobie ogródek.

Jak już pisałam w dziale ogrodniczym moja zieleń musi być mało wymagająca od nas ogrodników a która jeszcze wyrosłaby na naszej ziemi.

Mam nadzieję, że da się to wszystko pogodzić. W tym miejcsu zwracam się do Was o propozycje takiej niewymagającej zieleni. Aha ogród z kategorii leśno-swojskiej.

Witam i ja. Z początku chciałam pogratulować szybkości prac budowlanych i w miarę dobrze zaplanowanego wywiązywania się z kosztów. Pogratulować:).

Zainteresował mnie temat komina - chciałam zapytac jakim systemem stawialiście komin - chodzi mi rzecz jasna o firmę?No chyba że to nie systemowy tylko metodą tradycyjną, a czegoś nie doczytałam lub nie spostrzegłam?

A propos elewacji to jak dla mnie numer 4 tylko i wyłącznie, ale to moje osobiste zdanie: efekt-zgrabna bryła, prosta forma, nowoczesność a zarazem prostota stylu no i przede wszystkim - nie widać że to goła ściana bez okna. Trzymajcie się. Powodzenia w wyborach, ale i tak najważniejszy jest Wasz punkt widzenia co do sposobu wyboru elewacji.Pozdrawiam

OLAIJACEK

Bardzo dziekujemy za wszystkie ciepłe słowa o naszej rozsądnej głowie, poprostu miód na nasze częstochowskie uszy.

W sprawie komina to muszę potwierdzić, że to komin tradycyjny./

Tataraczko

Dzięki za dobre rady. Postanowiłam jednak najpierw przebrnąć przez wszystkie tematy ogrodnicze i wybrać to co by się u mnie nadawało wykorzystać i dopiero jak będę w kropce to będę chodzić po prośbie.

MartaiBartek

Ja też mam Was na oku i gorąco kibicuję.

Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko

Tataraczko

Dzięki za dobre rady. Postanowiłam jednak najpierw przebrnąć przez wszystkie tematy ogrodnicze i wybrać to co by się u mnie nadawało wykorzystać i dopiero jak będę w kropce to będę chodzić po prośbie.

Bardzo dobre nastawienie. Na pewno daje wiekszą satysfakcję. Pozdrawiam ciepło :)

Dzieje się tu u Ciebie lili :)

Dach to już coś-to już cały dom!

w sprawach ogrodniczych to zbytnio nie pomogę, ale mnie się podobają brzozy i wiem że na jesień sie sadzi ale tez słyszałam że dużo bałaganu robią tzn leci z nich takie dziadostwo jak kwitną no i drobne liście.. ale i tak sobie posadzę z tym że nieprędko :-x

pozdrowienia

Tatarak z topól leci taka biała wata, na którą jestem trochę uczulona zresztą a z brzóz... takie coś... tu możesz zobaczyć http://survival.strefa.pl/r2/brzoza2-lk.jpg

eLTees ja też chcę dachówkę BRAAS czarną lub grafitową.to jest właśnie pytanie...dawno do Ciebie nie zaglądałam ale już nadrabiam...

lili gratuluje wyboru dachówki! fajnie będzie :wiggle:

6 800 zł za dachówkę z orynnowaniem? Cena piękna :) Dachówka razem ze wszystkim czyli membranami, gąsiorami, taśmami podgąsiorowymi czy sama? U nas dachówka z tymi dodatkami wyszła 17 600 zł tylko, że u nas dach ma 318 m2. Same rynny wyszły nas 4 200 zł, no ale powierzchnia dachu mówi sama za siebie...

eLTesko

Jakby nie patrzeć nasze 80m2 dachu przyczynia się do tak niskich kosztów. I tak potwierdzam to 6800pln zawiera dużo różnych różności czyli komplet niezbędnych materiałów potrzebnych przy tej akcji.pozdrawiam Cię serdecznie

Dorben witaj w moich skromnych jak na to forum progach.

Faktycznie 30m2 to nie dużo jak się ogląda ogromne salony naszych forumowiczów, ale jak dla nas wystarczająco. Teraz w trójke mieszkamy na 33m2, więc wizja, że tyle samo metrów przypadnie nam na salon jest uskrzydlająca.

Więcej metrów większe koszty, a ten domek to nasze absolutne maximum na jaki sobie możemy pozwolić. I staniemy nawet na rzęsach, ale zamierzamy zmieścić się z wyposażeniem w 220.000pln. Szał ciał to nie będzie, ale i tak lepiej niż do tej pory.

serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje budowanie.

Edytowane przez lili07