anutka2 26.09.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 ależ będzie pięknie pachnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.10.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Anutka2Tataraczko Fajnie mieć ogród ale nie mam pojęcia jak się do tego wszystkiego zabrać.Ciągle czekamy na decyzję w sprawie przesunięcia terminu nakazu sadu, który mieliśmy wyznaczony na pażdziernik tego roku. No ale jak tu sadzić jak jeszcze nie mamy zainstalowanego szamba, nawiezionej i rozprowadzonej ziemi. A w nakazie była mowa o drzewach i krzakach więc dobrze by było zrobić to z głową. Dlatego poczekam najpierw na decyzję z urzędu, wymyślę co gdzie ma być zainstalowane na działce a następnie wstępnie zaprojektuję sobie ogródek.Jak już pisałam w dziale ogrodniczym moja zieleń musi być mało wymagająca od nas ogrodników a która jeszcze wyrosłaby na naszej ziemi.Mam nadzieję, że da się to wszystko pogodzić. W tym miejcsu zwracam się do Was o propozycje takiej niewymagającej zieleni. Aha ogród z kategorii leśno-swojskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 06.10.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam i ja. Z początku chciałam pogratulować szybkości prac budowlanych i w miarę dobrze zaplanowanego wywiązywania się z kosztów. Pogratulować. Zainteresował mnie temat komina - chciałam zapytac jakim systemem stawialiście komin - chodzi mi rzecz jasna o firmę?No chyba że to nie systemowy tylko metodą tradycyjną, a czegoś nie doczytałam lub nie spostrzegłam? A propos elewacji to jak dla mnie numer 4 tylko i wyłącznie, ale to moje osobiste zdanie: efekt-zgrabna bryła, prosta forma, nowoczesność a zarazem prostota stylu no i przede wszystkim - nie widać że to goła ściana bez okna. Trzymajcie się. Powodzenia w wyborach, ale i tak najważniejszy jest Wasz punkt widzenia co do sposobu wyboru elewacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.10.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Lili07 - zajrzyj da wątku pytań do forumowej ogrodniczki Elfir, opisz tam swoją ziemię i problem, a pewnie w odpowiedzi dostaniesz katalog roślin, które nie będą kłopotliwe i dadzą sobie radę. Elfir naprawdę zna sie na temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 06.10.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 zaglądam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 07.10.2010 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 OLAIJACEKBardzo dziekujemy za wszystkie ciepłe słowa o naszej rozsądnej głowie, poprostu miód na nasze częstochowskie uszy.W sprawie komina to muszę potwierdzić, że to komin tradycyjny./ TataraczkoDzięki za dobre rady. Postanowiłam jednak najpierw przebrnąć przez wszystkie tematy ogrodnicze i wybrać to co by się u mnie nadawało wykorzystać i dopiero jak będę w kropce to będę chodzić po prośbie. MartaiBartekJa też mam Was na oku i gorąco kibicuję. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.10.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Tataraczko Dzięki za dobre rady. Postanowiłam jednak najpierw przebrnąć przez wszystkie tematy ogrodnicze i wybrać to co by się u mnie nadawało wykorzystać i dopiero jak będę w kropce to będę chodzić po prośbie. Bardzo dobre nastawienie. Na pewno daje wiekszą satysfakcję. Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 07.10.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzieje się tu u Ciebie lili Dach to już coś-to już cały dom! w sprawach ogrodniczych to zbytnio nie pomogę, ale mnie się podobają brzozy i wiem że na jesień sie sadzi ale tez słyszałam że dużo bałaganu robią tzn leci z nich takie dziadostwo jak kwitną no i drobne liście.. ale i tak sobie posadzę z tym że nieprędko pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.10.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Dziadowstwo to chyba leci z topól? Z brzóz też? Ale ja też sobie posadzę, trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 08.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 No cóż u mnie same brzozy samosiejki. Tak więc brzozom na razie dziękujemy. Na pewno od frontu zafundujemy sobie drzewa owocowe, takie oto marzenie męża. Ciasto i owocożerca z mego faceta, więc niech sobie sadzi - na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 08.10.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Aaaaależ się ciesze, że będzie jednak dachówka Piękna jest i nie ma nawet co porównywać do blachy U nas jest dachówka BRAAS kolor grafitowy i jest cudna, chociaż aktualnie jest zakurzona od cięcia boków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.10.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Tatarak z topól leci taka biała wata, na którą jestem trochę uczulona zresztą a z brzóz... takie coś... tu możesz zobaczyć http://survival.strefa.pl/r2/brzoza2-lk.jpg eLTees ja też chcę dachówkę BRAAS czarną lub grafitową.to jest właśnie pytanie...dawno do Ciebie nie zaglądałam ale już nadrabiam... lili gratuluje wyboru dachówki! fajnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 09.10.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam,poczytałam troszkę twoj dzienik, rewelacja, podobny domek w podobnych pieniądzach planowałam zbudować, ale nie wychodzi:) Gratuluję szybkości prac. pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów:) ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.10.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Tatarak z topól leci taka biała wata, na którą jestem trochę uczulona zresztą a z brzóz... takie coś... tu możesz zobaczyć http://survival.strefa.pl/r2/brzoza2-lk.jpg ożesz, to nie wiedziałam. ze wszystkich odmian to leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 11.10.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ożesz, to nie wiedziałam. ze wszystkich odmian to leci? tego to już nie jestem pewna ale wydaje mi się że tak, bo to są "owoce" brzozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 11.10.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Netka55U mienia brzozy ale nie zuważyłam takich latających badziewi. być może jeszcze mi to nie przeszkadza i dlatego nie zwróciło to mojej uwagi.Komary za to owszem, więc z pewnością przy tarasie trzeba będzie posadzić roślinki odstraszajace te namolne potwory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Lili, nie chcę Cię martwić, ale podobno tak naprawdę to nie ma takich roślin Z pewnością pomagają specjalne świece/pochodnie, które można rozstawiać wokół tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 12.10.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 6 800 zł za dachówkę z orynnowaniem? Cena piękna Dachówka razem ze wszystkim czyli membranami, gąsiorami, taśmami podgąsiorowymi czy sama? U nas dachówka z tymi dodatkami wyszła 17 600 zł tylko, że u nas dach ma 318 m2. Same rynny wyszły nas 4 200 zł, no ale powierzchnia dachu mówi sama za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 12.10.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Hej lili, ja też Was podglądam. My też budujemy 'skromnie' i 'kompaktowo', wychodząc z założenia, ze lepszy mały, ale dokończony domek. Bardzo się cieszę, że spotkałam kogoś kto nie uważa ze pomieszczenie ponizej 30m kw nie jest godne nazwania salonem! trzymamy za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 13.10.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) eLTeskoJakby nie patrzeć nasze 80m2 dachu przyczynia się do tak niskich kosztów. I tak potwierdzam to 6800pln zawiera dużo różnych różności czyli komplet niezbędnych materiałów potrzebnych przy tej akcji.pozdrawiam Cię serdecznie Dorben witaj w moich skromnych jak na to forum progach.Faktycznie 30m2 to nie dużo jak się ogląda ogromne salony naszych forumowiczów, ale jak dla nas wystarczająco. Teraz w trójke mieszkamy na 33m2, więc wizja, że tyle samo metrów przypadnie nam na salon jest uskrzydlająca. Więcej metrów większe koszty, a ten domek to nasze absolutne maximum na jaki sobie możemy pozwolić. I staniemy nawet na rzęsach, ale zamierzamy zmieścić się z wyposażeniem w 220.000pln. Szał ciał to nie będzie, ale i tak lepiej niż do tej pory.serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje budowanie. Edytowane 13 Października 2010 przez lili07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts