lili07 13.10.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Oj Tataraczko! Tą wiadomością ostatnio uraczyła mnie moja ciotka,która jest fanką ogrodnictwa.Sam na swojej działce ma całą masę owocowych drzewek i krzaków.Nie raz była taaaaka wyżera dla całej rodziny,że hej. To w takim razie pochodnie już mam, plan na moskitery w poszczególnych oknach tez jest. Ale faktycznie nie ma nic na komary bardziej naturalnego, roślinnego.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.10.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ej tam, my też planujemy salon do 30 metrów. Przecież w domu, w którym są specjalne miejsca na przechowywanie rzeczy (dużo szafek w kuchni, spiżarka, piwnica, garderoby, szafy w sypialniach), w salonie można ustawić stolik rtv, stoli kawowy i komplet wypoczynkowy. Na 30 metrach można wtedy nawet rowerkiem jeździć Ja jestem zasadniczo przeciwna intensywniejszemu umeblowaniu salonu - moim zdaniem nie powinno tam być kredensów (najwyżej mały barek), żadnych szaf z obrusami i pościelą , na to są inne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 [quote=lili07;4341954 To w takim razie pochodnie już mam, plan na moskitery w poszczególnych oknach tez jest. Ale faktycznie nie ma nic na komary bardziej naturalnego, roślinnego.??? Raczej nic wystarczająco skutecznego. Nawet jeśli niektóre rośliny wydzielają olejki eteryczne odstraszające komary, to ich "wydajność" zależy od pogody, temperatury, wilgotności powietrza... Nic nie będzie pachnieć cały czas dość mocno - obawiam się A pochodnie i moskitiery - tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.10.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 A jednak dachówka? Bardzo dobrze, też namawiałem byście tak zrobili Ale macie tempo, tylko pozazdrościć Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 14.10.2010 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Tataraczko! Miło, że i Ty jesteś za salonem 30m2. Niestety my dobrodziejstw typu piwnica,spiżarka czy garderoba nie będziemy posiadać. Mamy natomiast nadzieję,że szafy w każdym pokoju, schowek pod schodami i dwa garaże wystarczą na schowanie wszystkich potrzebnych i nie potrzebnych rzeczy. Tak, tak dla niezagracania slonów. Nasz plan na salon szafka rtv, komoda szt 2, stolik kawowy, narożnik lub 2 sofy. A blizej kuchni stół i 6 krzeseł. To chyba nie dużo, ale jednocześnie niezbędne minimum które zamierzamy tam upchnąć.Mam nadzieję zakupić takie meble tapicerowane które będą jak najbardziej lekkie wizualnie. W zasadzie już bym chciała wybierać i meblować. To mnie kręci i czekam na ten etap z utęsknieniem. Teraz szaleje mąż na zakupach, a potem przyjdzie pora na mnie.A jak u Ciebie w tych sprawach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 14.10.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Archi100! Dachówka to co tu dużo ukrywać fajna sprawa, przede wszystkim trwalsza od blachy.U nas wszystko rozchodziło się w pierwszej kolejności o dekarza i jego braku umiejętności w kładzeniu dachówki. Ale koniec końców zdecydował się poszkolić na naszym dachu w tej dziedzinie. Więc świetnie niech się chłop uczy z korzyścią dla nas.Twój wybór dachówki również popieramy i trzymamy kciuki za położenie dachu jeszcze w tym roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.10.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Lili zaglądam i gratuluje kolejnego postępu w budowie! Bardzo fajnie już wasz domek wygląda Jaki kolejny etap? A co do urządzania to nim się nie obejrzysz, a będziesz szalała. Mnie już zakupy denerwują... najgorsze jest t, że jest taki wybór, a ja na nic się nie mogę zdecydować, a jak się już zdecyduję to szukam gdzie najtaniej i tak lecą godziny i dni i nadal nic nie kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 19.10.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 HEJ Marta! Poznałam już przedsmak tych wykończeniowych wyborów. Aktualnie szukamy drzwi wejściowych. Pogodzenie ceny z jakością i wyglądem to nie lada sztuka no i jeszcze kolor. Cała paleta tęczy do wyboru a to nie lada zagwostka. I to dopiero początek.Szukanie tych samych rzeczy gdzie indziej taniej to już wyższa szkoła jazdy. Jeteśmy chyba podobnego zdania, że jeśli można mieć coś takiego samego to po co przepłacać i robić się w jajo handlowcom. Trzeba się cenić i skrupulatnie wybierać w dzikim świecie. Zwycięzca może być tylko jeden - czyli my i nasza upolowana rzecz, która będzie cieszyć nasze oko lub tyłek wiele lat.Trzymam kciuki za Twoje polowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 26.10.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witaj lili! dawno nie zaglądałam bo byłam pochłonięta naszymi sprawami kredytowymi znalazłaś już jakies drzwi niedrewniane na "naszą" kieszeń? ja chcę też takie, wstępnie szukalam ale takie wzory które mi się podobają to raczej drewniane. zobacz te, fajne nr 026, 004, 032 http://www.wegrzyn.biz/oferta.html Dopisuję się do towarzystwa niezagracania salonów! mój bedzie miał 29m2 i planuje mieć prawie identycznie jak Ty lili a nawet o 1 komodę mniej.mam wybraną nawet serię mebli ale o tym kiedyś w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 27.10.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 No to kochana kiedy kolejny etap? Mam nadzieje, że rury wam nie pękną. My wpuściliśmy wodę w podłogówkę i też baliśmy się, że przyjdą przymrozki, a nie ma okien.. Zawsze jest wyjście. Zamknijcie zasuwa i wypompujcie wodę z rury. U nas majster miał tak robić kompresowem jeśli nie wstawiliby nam okien, ale na szczęście prawie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 27.10.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 eLteesko! Dzięki za wparcie i podniesienie na duchu. Tak też zamierzamy uczynić. To sobie dzisiaj popisałyśmy do siebie, fajnie raz u Ciebie raz u mnie. netka55!Byłam, widziałam. Fajne, bardzo ciekawe inne od zalwających nam wzorów w sklepach i katalogach. Cena jak na drewaniane też bardzo ok. Jednak dla nas i tak dużo.patrzymy na temat drzwi całościowo i ileś tam drzwi razy X i tak wyjdzie dużo więc trzeba minimalizować koszty. My chyba zdecydujemy się na drzwi wejściowe z firmy oknobud. stalowe ocieplone styropianem w kolorze wenge. Gościu z montażem wycenił je na 1600pln. A wewnętrzne może kupimy sosnowe i pomalujemy na biało?pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam Was laseczki serdecznie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.10.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 lili ja też nie kupię tamtych które Ci wysłałam bo: 1-są drewniane 2-są dla mnie za drogie moje zewnętrzne mają być do 2tys Twoje całkiem fajną cenę mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 02.11.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No to witam u Ciebie!Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie.Pięknie Wam murarze wymurowali domek.No i fajny projekt macie.Gratuluję i trzymam kciuki za postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 06.11.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam i ja, też troszkę nie zaglądałam, niestety nie zawsze jest czas, pomysł z wodą sobie skradnę, przyda się. A co do wykańczania domu, to oczywiście nie mogę się doczekać, ale też trochę się obawiam - bo ja uwielbiam łazić po sklepach meblowych i wyobrażać sobie co by u nas się dobrze prezentowało, ale niestety wiele z tych rzeczy ma swoją cenę, a u nas też trzeba się liczyć z kredytem, więc decyzje muszą byc rozsądne. A co do kuchni, może wstawisz jakieś inspiracje? Chyba że zarzucimy się fotkami na letnim forum i każda dla siebie coś znajdzie?Już kiedyś proponowalam, ale chyba za mało skutecznie. Pozdrawiam i powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 07.11.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Hej. Droga Olu! Ja bardzo chętnie wstawiłabym swoje ispiracje i wybory ale niestety nie mam sprawnej klawiatury. Połowa nie działa i nie magę zrzucić zdjęć na pulpit żeby je tu potem wstawić. A na żdne fotosiki się nie rejestruję tak z zasady. A tak wogóle to jestem komputerowa noga dlatego pozostaje mi w tej sytuacji jedynie aparat. Więc jak już będę miała coś na oku dla siebie to cyknę fotę i będę się chwalić i pytać o radę. Jak narazie dużo brykam po galeriach naszych forumowiczów i rejestruje wszystkie przydatne info.Pozdrawiam i życzę Wam i nam dobrych wyborów przy zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.11.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 lili kafeleczki cudne i te dekory!!!!! bardzo nietuzinkowe! bardzo! co do wykończeniówki to faktycznie można stracić entuzjazm budowlany... oczywiście jak ktoś ma kasy jak lodu to można szaleć, ale jak ktoś ogląda każdą złotówkę pięć razy zanim wyda to musi pokombinować,albo uzbroić się w mega cierpliwość,aby mieć domek taki jak się wymarzyło... nam też na za dużo nie starczy... jeszcze drzwi wewnętrzne, schody, panele, farby, kuchnia (prezent od rodziców) i koniec! i też u nas zagoszczą meble z obecnego domku ale to co w środku można sobie zbierać, urządzać latami, a najważniejsze, że będzie gdzie te wszystkie rzeczy ważne i miej ważne ustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.11.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Hej lili szybciutko idziecie wybory są trudne oj trudne sama też przez dłuższy czas zastanawiałam się nad drzwiami wejściowymi kupiłam stal pokryty plastykiem ładnie się komponują z oknami plastykowymi .Musiałam jeszcze kupić metalowe z domu do garażu z garażu do kotłowni i z kotławni na dwór więc trzeba wybierać może nie to co najlepsze ale to co dobre .My z męże stwierdziliśmy ,że przecież teraz płytek nie mamy po 200 czy 120 za metr i żyjemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 09.11.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 UF! Dzięki dziewczyny! Podniosłyście mnie na duchu. Myślałam ,że wyjdę na sknerę albo na totalną biedulkę- jedyną na tym forum.Nie sztuka jest się pochwalić drogim sprzętem. Ale ja się nie wstydzę i pokazuję na co mnie stać i co z tego można zrobić. Może nie za dużo ale dla nas to i tak niezłe szaleństwo. Mam tylko cichą nadzieję,że nie wyjdę na totalne bezguście. Cennik zakupionych gadżetów pokazuję, bo z założenia miał to być dziennik o tanim domku, więc pewną konsekwencją jest uwidacznianie kosztów. Jeszcze raz dzięki za wsparcie i zrozumienie. Odwdzięczę się przy wizycie u Was.!! PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.11.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Lili to razem jesteśmy bidule bo u mnie o zakupie decyduje jakość + cena decyduje o zakupie a nie moda teraz jest modne a za rok dwa ......Moja przyszła sąsiadka ostatnio mi powiedziała mieszkam 4 lata a już na płytki w łazienkach patrzyć nie mogę ale były za drogie ,żeby narazie robić remont . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.11.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A po 2 kochana najłatwiej wydawać kase szczególnie bankową ,a później płakać ,trudniej jest zrobić coś fajnego za mniejsze pieniążki ale uda się tym co chcą i troszke pomyślą pokombinują bardziej będą kochać to co stworzyli, mój mąż ostatnio walczył z kanalizacją ,żeby hydraulik mniej kosztował ,rozprowadzał też rury do odkurzacza centralnego ,powstawiał drzwi ,kombinujemy ,żeby na wełne po tynkach i wylewkach wystarczyło na ocieplenie poddasza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts