martaibartek 09.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Brawo dziewczyny! i tak trzymać!!!!! mi też się wiele rzeczy podoba, ale niestety... Ja z kaflami na podłogę zaszalałam i to było moje jedyne szaleństwo Też staramy się jak najwięcej robić sami + mamy dużą pomoc rodziny i ta oszczędność pozwala nam zakupić materiały na kolejne etapy. wierzę,że będzie dobrze! czego i wam życzę! lecę do domku do moich chłopaków! dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.11.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 MArtuś ja zaszalałam z dchówka 54 zł metr ale to na lata ,na dół na kafle też sobie może pozwole ale też minimalnie bo do 50-60 zł no i do salonu mamy upatrzone płytki za ok 80 zł metr .Ja chcę mieć przytulny swojski domek w którym będe lubiała przebywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 10.11.2010 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Laseczki drogie! Nasze szaleństwa do tej pory to m.inn. dachówka zamiast blachy, deska podłogowa zamiast parkietu. A co do płytek to u mnie bardziej drastycznie. Mam nieograniczone pole do popisu ;)pod warunkiem,że będą to płytki do 35pln za m2. I tak przy tysiącu innych wykończeniowych zakupów pewnie będzie. Sztywne ramy nakłada na nasz budżet mąż, ale rozumiem i pogodziłam się z takim wariantem. Mamy za to nadzieję,że kredytu do spłaty nie zostanie kolosalnie dużo i będziemy mogli pozwolić sobie na np. wakacje, samochód itp i td. A więc róbmy dziewczyny swoje! Domki a nie muzea. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 O ooo dopier zauważyłam masz takie same płyteczki do kuchni jak ja kupowałam je bez promocji po 33.99 a dekory 10.98 w krówkach się zakochałam lubie być inna tak jak TY .Ciekawe czy często są kupowane ,ale sprzedawca się śmiał jak mu pokazywałam które krówki i po ile sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 12.11.2010 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ranata!!! A Ty masz może tu dziennik, bo szukałam nie znalazłam. albo tak kiepsko szukałam. Mnie natomiast na krówki namówił mnie mąż. Stwierdził, że mamy okazję zrobić sobie kuchnię z humorem. Po drugie u nas kawy się nie pija, więc trochę bez sensu były by u nas dekory o kawie, a takie jeszcze by pasowały.Cieszę się, że nie jestem osamotniona w takim podejściu do meblowania a może nawet do życia.Pozdrawiam. Pisz więcej co u Ciebie. Co się dzieje na Twojej budowie aktualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Lili dzienniczka Niet .A motywy filirzankoweo -kubkowo -dzbankowe mam teraz z tym ,że płytki mam zielone a dekory w beżu .U mnie tynki ,chłopaki działają ,robią ręcznie ,muszę mieć mocny tynk przy moich urwisach .Dziś kupiliś 10 sztuk wełny na ocieplenie strychu .Bardzo bym chciała ,zeby nam własnej gotówki zostało na wylewki z podłogówką (mamy część materiałów) oraz chodź jedna warstwe wełny na ocieplenie poddasza .Ze zwrotu Vat mielibyśmy na płyty k-gk .Zobaczymy co mi z marzeń wyjdzie kredyt by był na wykończenie oraz solary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.11.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 A i teraz się modle ,żeby nie przegapić promocji w Ikea od 22 listopada ma być promocja na komode Vallvik chce córci kupić 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 13.11.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Renatko! To jesteś dalej posunięta w pracach domowych. My dopiero wczesną wiosną zmierzymy się z tym tematem. A co do Ikei to my mamy trochę km { najbliższa w Katowicach} , ale i tak od czasu do czasu wpadamy na zwiady. Lubię popatrzeć na aranżacje małych metraży.Ostatnio miałam okazję obejrzeć kuchnię w podobnym układzie i metrażu do mojej przyszłej. Naprawdę dużo dało nam do myślenia i już wiem czy nie będzie za ciasno.Niestety na meble do kuchni już mnie nie stać. Ale na pewno inne gadżety znajdą się u mnie w domku. Trzymam kciuki. Udanych łowów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.11.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Lilil mebelki pupię w Kalwari Zebrzdowskiej tam jest zagłębie meblowe i metr mebelków 600-800 zł .więc i u mnie Ikea odpada bo wyjdzie taniej .Potrzebuję 5 m dolnych szafek i ok 3 m górnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 14.11.2010 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Renat moje zagłębie meblowe to Radomsko, ewentualnie skoczymy do Dobrodzienia.Cennik taki sam za metr.Jak już coś będziesz miała to wstaw fotkę. Popaczymy, oko nacieszymy a może coś spapugujemy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.11.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 LILI07, czy macie już ekipę do instalacji elektrycznej i hydrauliki? Możecie kogoś polecić? Orientowaliście się już w temacie, jakie ceny itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 14.11.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witaj lili przyszłam w odwiedziny, ale pędzicie super. Szkoda, ze wcześniej nie zajrzałam bo bym Ci podrzuciła namiar na fajna firmę od dachówki, mam też namiary na fajny sklepik z płytkami jak coś, coprawda daleko, ale braliśmy u nich wszystko płytki, grzejniki, bojler, dobra cenę dali i przywieźli na miejsce. My też mamy POś i powiem Ci, ze to super sprawa, sypniesz bakterii i po sprawie aaaa zapomniałam śliczną macie córeczkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.11.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 http://images47.fotosik.pl/383/590a5f79c9e1c7d3med.jpg coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.11.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 http://images38.fotosik.pl/377/89b97488ad7236b1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.11.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 http://images46.fotosik.pl/364/d016e843b19fab8c.jpg takie chodzą mi po głowie białe zielone lub w kolorze drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 15.11.2010 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Renatko!! Zdjęcie 1 i 3 to kuchnia moich marzeń. Chodzi mi o fronty - wzór i kolor, oraz blat drewnopodobny. Jak znajdziesz namiary na takie mebelki w naszym przedziale cenowym za metr to daj namiara. U mnie jak na razie nie spotkałam takich frontów, ale to dopiero początek moich poszukiwań.A na zdjęciu 1 to chyba nawet moje nowo zakupione płytki na ścianie widać. Świetnie, będą pasować.Renata a powiedz ile tych krówek zakupiłaś i jaki kolor fug masz na myśli?. Bo ja widzę fugę czekoladową, tak pod te krówki właśnie. A tak a pro po to gdzie się stawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 15.11.2010 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Archi! Temat elektryki rozwiążemy za pomocą wójka elektryka właśnie. Co prawda będzie to robota po godzinach ale za to prawdziwy fachura. Pracuje przy duży zleceniach m.inn. banki, szkoły. Tak więc temat elektryki szeroko pojęty ma w rękach. Nie będziemy się martwić również o alarm,domofon itp. Natomiast hydraulika pozostaje jeszcze w kwestii wyborów. Mamy namiary na dwóch hydraulików.1 p. Henio, który już się wykazał przed laniem hudziaka.[ polecany był na forum stąd mamy namiar] bardzo ok. gościu.2. firma która ma również sklep ze sprzętem hydraulicznym. u nich na pewno będziemy kupować kocioł gazowy. Wkrótce damy im nasz projekt i w zależności jak się wycenią tak wybierzemy.Jeśli interesują Cię tacy fachowcy daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 15.11.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Justyna! dzięki za odwiedziny i dobre słowo.A namiary dawaj -wszystko się przyda. W naszym przypadku jesteśmy gotowi pojechać gdzieś dalej pod warunkiem ,że będzie naprawdę warto!Więc dawaj podzwonimi, pozbieramy info. Pozdrawiam i informuję ,że podglądam co u Ciebie się dzieje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 15.11.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 (przenoszę się z dziennika do komentów - przepraszam, nie połapałam się...) Lili Witaj - wpadł mi szalony pomysł a propo ślepej bezokiennej ściany - zróbcie tam ściankę wspinaczkową, hehe!! potrzebny tylko porządny hak do zamocowania uprzęży i gotowe! Ja mam u siebie taki plan ze ścianką na budynku , ale Benio-mąż marudzi o jakichś modtkach termicznych itp..zobaczymyjeszcze a propo poniesienia terenu - zastanów się na jakim ogrodzie Ci zależy, bo nawiezienie warstwy piachu ograniczy Ci potencjalny dobór roślin ( o ile nie chcesz potem nawozić kompostem każdego krzaczka). pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.11.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Hej z ranka dopadło mnie choróbsko ,głowa boli gardło boli br br .Lili dekorków kupiłam 5 na ściane 3 metrową ,góra będzie 3, dół będą 2 krówki .A o fugach jeszcze nie myślałam .Te meble znalazłam na aukcjach z realizacji takich mebli są one właśnie z Kalwarii Zebrzysowskiej .Też mi się podobają bardzo ,W niedziele robiłam na stronach ikea projekt i wycene wyszło mi prawie 7 tys szafki i okap . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts