Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2 dzień po dniu Częstochowa - komentarze

Recommended Posts

Hejka Renata!

Tak, muszę również potwierdzić tę smutną wiadomość,że w naszym przypadku Ikea wychodzi ok.9000pln. Dużo za dużo jak na naszą kieszeń.

Niestety w naszej kuchni będą aż 3 narożniki do zabudowy, a to niestety podroży koszt kuchni. Mała jest i chcę wykorzystać każdy kąt, a do tego brak piwnicy czy spiżarki. Trzeba będzie gdzieś pochować graty i zapasy.

Kalwaria jakby nie patrzeć dosyć kawełek od Częstochowy,ale jeżeli będą mieli takie właśnie fronty jak przedstawiłaś w naszej cenie, to się przejedziemy.

Jeśli zaś chodzi o płytki i nasze krówki. U nas jest koncepcja taka, że będą tylko na jednej ścianie o dł 2.80 m.

W dwóch rzędach po 5 szt i nad kuchenką dodatkowo 2 szt. Chyba nie za dużo, ani za mało? Chociaż u Ciebie wychodzi jeszcze mniej.

Chciałabym jeszcze w nawiązaniu do tych krówek kupić jakieś kuchenne gadżety typu. ściereczki, podkładki. Takie małe co nie co.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 603
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, Zamykaj dom, ale miej litość dla psa i nie zostawiaj go samego, bo zdziczeje :/ Raczej kupcie np. atrapy alarmu - jakąś kamerkę, syrenę, ewentualnie zainstalujcie oświetlenie uruchamiające się na fotokomórkę. Profesjonalny złodziej sforsuje zamki, otruje psa i zneutralizuje alarm, ale przypadkowych złodziejaszków można chyba w ten sposób odstraszyć.

My mieliśmy dom otwarty do robienia podłogówki i wylewek. Okna się opóźniły i to był powód otwartego domu... Jednak mieszkamy w miare spokojnej okolicy no i mam sąsiada dziadzia co ma psy i one zawsze przylatywały. Teraz mamy okna i stare dębowe drzwi z domu rodzinnego i powiem, że nie zakładałabym nowych drzwi tylko takie własnie pseudo jakieś stare, bo nowe wam się zniszczą. Pewnie na waszym miejscu zamknęłabym dom, bo elektryka jest częstym łupem złodziejaszków. Pomimo zamknięcia domu i tak nic nie zostawiajcie, bo szkoda, żeby kogoś kusiło :)

Dzięki wszystkim za zainteresowanie.

Okolica u nas też spokojna, sąsiedzi nawet trochę się interesowali jak toś obcy się pojawiał na budowie.

Pies jest na posesji u sąsiada i dużżżżo szczeka, a już na nas w szczególności.

Ja również proponowałam mężowi oświetlenie na zewnątrz budynku, właśnie taką czujkę na ruch. Ale mały problemos, prąd jak na razie tylko w skrzynce.

Jesli chodzi o drzwi to będą nowe, ale jednak nie docelowe.

Mężowi właśnie chodzi o takich pseudo złodziejaszków, którzy jak będą chcieli wejść to i tak wejdą. I poprzez nie zamykanie drzwi na klucz chce uniknąć dodatkowych strat.

Ja zaś uważam,że to wręcz ułatwi im całą akcję.To prawie jak zaproszenie.

Najbardziej realne zabezpieczenie w naszej sytuacji to chyba oświetlenie na fotokomórkę. Muszę popędzić męża z tym prądem.

Dzięki jeszcze raz Wszystkim i prosimy o więcej dobrych rad i przykładów z życia wziętych na rozwiązanie naszego rodzinnego sporu.

Moim zdaniem okazja czyni złodziejem - zgadzam się z Tobą, że niezamknięte drzwi, to właściwie zaproszenie. Wyłamywanie ich jednak pochłania odrobinę czasu, robi trochę hałasu - co może zwrócić czyjąś uwagę. Jak będzie otwarte, to każdy może twierdzić, że wszedł pod byle jakim pozorem (bo wydawało mu się, że widzi ruch, słyszy wołanie o pomoc... etc :))

• 2 weeks później...
witaj lili07, już na letniej grupie nie bywasz? a my zaczęliśmy, a raczej zaczęłyśmy temat inspiracji kuchennych, widzę, że gabaryty Twojej kuchni też małe, my prócz tego że małe, to jeszcze mamy w niej dwa okna, blat wychodzący na pokój to dobry pomysł bo wiadomo "gdzieś przycapnąć " w kuchni trzeba, może pod blatami więcejj takich szerokich wygodnych szulad, w których wszystko możesz schować, zresztą jak uważasz, fajna wizualka - w końcu i ja muszę się nauczyć je robić. Pozdrawiam

Ola, Ola !

Fakt ostatnio nieco przygasłam.

To w takim razie muszę się wybrać do letniaków naszych na małe tetatet.

Moja wizualka została na forum przyjęta z lekką krytyką, ale przychylam się do głosu ludu i ulegnie lekkiej modyfikacji. Blat nie będzie wychodził na kuchnię ale ograniczę się do blatu wzdłuż okna. Na dwie osoby, taka długość powinna wystarczyć.

No to do miłego, cieplutkiego!!!

Hej Lili!!właśnie nadrabiam forumowe zaległości - ależ u Was zakupy!! Pochwalę się - my też zakupiliśmy podłogę (kafle woodentic-dzisiaj przyjechały) przed skonczeniem dachu - a co-jak okazja to ookazja! Co do kuchni.. u nas podobnie-kuchnia otwarta na salon, ale az 10m - 5m do zabudowy wzdłuż sciany z oknem... ja bym zyczyła sobie mniejszej - tak jak u was! Piszesz ze wrzuciłas swoje wizualki na to ogolne forum kuchenne-gratuluję odwagi, hehe (ja sie jezcze waham). Kafle z krówkami moim zdaniem super-własnie takie detale tworzą klimat domu! Pozdrawiam cieplutko!

Witam Cię Dorbenko!!

Promocje, promocyje jeśli korzystać to przede wszystkim z głową.

My zakupiliśmy to i owo, ale to takie kontrolowane zakupy tylko lekko przedczasem.

Wcześniej orientowałam się ile kosztuje np. nasz narożny zlew, który tylko taki u nas może być. Kasa była, więc skorzystałam.

Twoja kuchnia w porównaniu do naszej naprawdę imponująca.Wypełniona będzie jedynie szafkami czy miejsca siedzące też tam przewidujesz.?Mam na myśli stół dla całej rodziny.

Wizki moich wnętrz wykonałam w najmniej skomplikowanym programie jaki znalazłąm. Nie chodziło mi o dobór płytek czy kolorów ale jedynie o rozmieszczenie poszczególnych elementów. Naprawdę bardzo dorze zrobiłam,że wstawiłam tam moje wizki, bo dziewczyny są kochane i pomocne. Wysłuchałam krytyki i przychylam się do niej w 100%. Mój mózg jest bardzo ograniczony a to co jedna koleżanka wymysliła z moją łazienką to poprostu miodzo!!! I taka już pozostanie.

Naprawdę polecam, dziewczyny otworzyły mi oczy.

Pozdrawiam Cię cieplutko!!!

Witaj Lili :)

Przejżałam Two dziennik i gratuluję etapu budowy :) Widziałąm ostatnią wizualkę małej łazienki, robioną przez jakąs dziewczynę. Uważam, że świetne rozplanowanie.

Popatrzyłam tez na wizualizacje kuchni. Ja bym zrezygnowałą z tego blatu na rzecz szafki. Bo mysle, ze gdzies niedaleko bedziecie mieli normalny stół. A tak masz o jedną szafkę mniej.

Pozdrawiam Agi_78