orzechgo 19.07.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam... mam taki problem, "fachowiec" który wykonał u mnie łazienkę zostawił otwór drzwiowy o szerokości 62 cm. niestety nie da się go powiększyć ( kafelki ).... wiem, że u wszystkich producentów drzwi minimalny wymiar to 60 cm. Moje pytanie brzmi, czy da radę zamówić drzwi które się w tą wnękę wcisną ? a jeśli tak to jakie były by koszta wraz z ościeżnicą no i gdzie je zamówić ??? .Chciałbym ,aby to było jak najtańsze rozwiązanie i typ suwanych drzwi odpada ;( (żona ) Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.07.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Zapytaj fachowca który kładł te kafelki. A jak nie pomoże znaleźć producenta to poproś go o powiększenie otworu. Płytki da się jeszcze raz położyć. Będzie taniej niż robić drzwi na super zamówienie u stolarza. A jak się zdecydujesz na takie wąskie drzwi, to pamiętaj, że minimalne drzwi to "60" cm światła 0 u CIebie wyjdzie ok "50+" Przez ten otwór nie wejdzie normalna pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechgo 29.07.2010 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Fenks za zainteresowanie Finlandia.......i za podpowiedź ........ Sprawa wygląda tak, że glazurnika już nie ma , bo jak usłyszał o poprawce to zwiał..... Chyba namówię żonkę i niestety zamontuję system suwanych drzwi ... a zapomniałem, pralkę mam 60/40 tak że wchodzi z dużym luzem pozdro........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 29.07.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 drzwi suwane do łazienki to chyba zły pomysł. Mało szczelne one są. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KongoBongo 30.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam W ofercie firmy (chyba) Polskone są ościeżnice do zakładania na istniejące już ościeżnice; czyli mając już 60cm światło przejścia w starej ościeżnicy zakładamy na to polskone i mamy nadal 60. Jak sobie przypominam to polega to na większym odsunięciu skrzydła od ściany. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 W Polskone? Nigdy ich tam nie widziałem, ale też nie specjalnie szukałem. Pol-skone ma sporo ciekawostek ( i przez to bałagan w katalogu;). Na pewno nakładkowe ościeznice (o których mówi KongoBongo) ma Sapelli. System przesuwny?Polecam z Porty. Pewnie jest mniej szczelny niż normalne drzwi, ale.. ma belkę do zamykania i uszczelki boczne. Z tym ze do tego wymaga ościeżnicy - więc tu wracamy do punktu wyjścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.07.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Pol-skone terminy oczekiwania nawet na najbardziej typowe drzwi ma kosmiczne. Rozpatrywanie reklamacji to kolejne kilka tygodni. Z tego względu nie polecam. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.07.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Serwis, co prawda to nie ten temat, ale nie ma powodów by uważać Pol-skone za jakiś wyjątek w tej branży. Nie znam firmy która by błyskawicznie rozpatrywała reklamacje - nie znam nawet takiej która by chociaż wstępnie odpowiedziała w 2 tygodnie!. A terminy? No cóż, uważam że Pol-skone ma za szeroką ofertę, do tego specyficzne warunki handlowe - jakieś grupowanie zamówień by dostać lepszy rabat sprawiało, że hurtownicy potrafili przetrzymać zlecenia długie tygodnie. Ale do drzwi zastrzeżeń nie mam - wyróżniają się raczej na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 31.07.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam Pomijając rozważania o Pol-skone i poszukiwanie jakichś egzotycznych rozwiązań należy wyposażyć się w szlifierkę z tarczą diamentową i odsysaniem pyłu, dużo cierpliwości i samozaparcia, poszerzyć otwór o 6cm , kupić drzwi na normalnej regulowanej ościeżnicy, skrócić żeby uniknąć cięcia ściany na górze (albo zamówić skrócone ) i zamontować. Znam wiele przyjemniejszych zajęć niż takie poszerzanie otworu ale to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.08.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Pozostaje sprawa nadproża, czy jest i czy się nie zapadnie. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts