T0MII 20.07.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witajcie,dopiero zaczynam prace nad projektem swojego domu i chciałem się poradzić forumowiczów w pewnej kwestii.Działka na której będę budował dom jest praktycznie w lesie. Na działce sporo mam drzew iglastych natomiast po drugiej stronie ulicy przylegającej do działki jest sporo dębów. http://img194.imageshack.us/img194/8263/img0289qw.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Zastanawiam się nad dlatego nad ścianami pod względem:- obrastania ścian zielonym mchem- niszczenia elewacji przez zwierzęta Nie zdecydowałem się jeszcze czy ścianę 2 czy 3 warstwową wybrać. Co przemawia w tym wypadku za 3W to fakt iż wszelkim żyjątką ciężej będzie się dostać do warstwy izolacji. Z czego przy takich warunkach można zbudować ścianę zewnętrzną żeby już tego nie tynkować? Klinkier niestety troszkę drogi. Jeśli zdecydował bym się na ścianę 2W to jaki tynk w takich warunkach sprawdził by się najlepiej? Co Wy byście wybrali do takiego lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts