mikitejka 20.07.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 w projekcie mam taki zapis: kominy: zastosowano roawiązanie systemowe firmy Schiedel murowane na posadzce. W miejscu montażu kominów należy dozbroić lokalnie płytę posadzki siatką z prętów 8 ze stali 34GS krzyżowo co 10 cm. Czy mam to rozumieć ,że pod kominem nie ma fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.07.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 U mnie pod kominem był robiony fundament, a komin mam niewysoki 5-6 m od fundamentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 20.07.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ja mam ławy pod kominem zazbrojone dwa razy bardziej niż na reszcie ław. Ponoć tak trzeba. W Twoim przypadku może to oznaczać, że ławy masz zbrojone normalnie i dodatkowe zbrojenie na posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 20.07.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 U mnie jest zbrojona stopa (przy ławie) pod komin i na to wymurowane bloczki betonowe przy ścianie fundamentowej do wysokości chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 04.01.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam. Muszę postawić nowy komin przylegający do ściany budynku. Komin będzie wysoki na 5 metrów, firmy Brata. Wiem że na postawienie nowego komina muszę mieć pozwolenie. Czy ktoś z Was orientuje się ile może kosztować projekt takiego fundamentu? Dzwoniłem do miejscowego wydziału budownictwa i powiedzieli że do wniosku musi być projekt, mapka od geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts